Actualitate

Construcţia restaurantului KFC din Bistriţa, finalizată. Când se va deschide

(FOTO) Construcţia restaurantului KFC Drive Thru din incinta B1 Shopping Bistriţa de pe Calea Moldovei a fost finalizată. Clădirea a fost dotată cu aparatura necesară şi cu mobilier, urmând ca restaurantul să fie deschis în cel mult două săptămâni, au declarat pentru Timp Online reprezentanţi ai companiei.

 

În România, KFC numără 70 de restaurante atât în București, cât și în alte orașe precum Timișoara, Arad, Botoșani, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Pitești sau Brașov. De asemenea, operează două restaurante la Chișinău, Republica Moldova și două în zona de nord-est a Italiei.

Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup din industria food service din România și deține companiile care operează în sistem de masterfranciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell.

Înainte să devină omul din spatele reţetelor servite în restaurantele KFC din toată lumea, Colonelul Sanders a fost un tânăr orfan de tată, care început să munceascăde la 12 ani pentru a-şi ajuta mama. Cunoscut pentru temperamentul său agresiv, Sanders a împuşcat un om, dar a scăpat de închisoare, a gătit pentru cercetătorii care au creat bombele atomiceşi a construit un adevărat imperiu fast-food, scrie historia.ro.

Astăzi, KFC este unul din cele mai populare lanţuri de fast-food şi o afacere profitabilă. Potrivit publicaţiei „Daily Mail”, brandul este un simbol al „visului american”, născut din perserverenţa incredibilă a unui bărbat simplu, pe numele lui Harland Sanders. Colonelul Sanders, aşa cum este cunoscut, este perfecţionistul ţâfnos care a petrecut ani în şir încercând să creeze o reţetă delicioasă de pui crocant, prinzând „gustul” bucătăritului în copilărie, după ce tatăl lui a murit, iar el a fost nevoit să îşi crească fraţii. Cu o mamă care lucra tot timpul, Sanders, născut în 1890, a renunţat la şcoală la vârsta de 12 ani şi a plecat, la rândul lui, la muncă.

A fost om de serviciu, a muncit la ferme şi a asudat lucrând la căile ferate. La vârsta de 19 ani în viaţa tânărului Harland a apărut Josephine King, femeia care i-a devenit, mai apoi, soţie, şi care l-a ambiţionat să devină avocat. După trei ani în branşă, însă, în urma unui scandal cu un client, chiar în tribunal, Sanders a renunţat la avocatură. S-a apucat de vândut bărci, apoi de produs lămpi, dar din cauza temperamentului său aprig nu a rezistat mult şi a luat-o din nou de la capăt. În 1930, Sanders s-a mutat în Corbin, Kentucky, unde şi-a deschis o benzinărie. La scurt timp, pentru că lucrurile mergeau bine, cei doi soţi şi-au extins afacereaşi au deschis un restaurant şi un motel, unde serveau mâncăruri simple, gătite de el şi de Josephine, călătorilor înfometaţi. Povestea întreagă o puteţi citi AICI. 

22 comentarii

  • Eu unul abia astept sa se deschida. Bombe calorice sunt, daca mananci ca boul/vaca fara sa te opresti si fara sa faci miscare, cam toate produsele de pe piata. De mancat de la ei o sa mananc de 1-2 ori pe luna dar in loc sa merg la Cluj/Mures o sa merg pe Calea Moldovei. De murit oricum murim toti. Macar sa mor satisfacandu-mi papilele gustative.

    • Stai ma Bistritean linistit ca nu o sa ma smiorcai. Nici nu o sa sti ca am murit si nu o sa fi deranjat de ne-prezenta mea. Asa ca fi fair-play si accepta-mi moftul cu kfc. Cu ce te deranjez ca merg eu la kfc? Crezi ca o sa imi platesti tu inmormantarea? Hai la un 8 crispy strips la deschidere. Fac cinste!

    • Ce simț al umorului au bistrițenii… Pe mine m-a distrat copios comentariul lui Victor. Mi-am expus starea de spirit cu un emoticon. Doar că eu n-am să mănânc la KFC ci la Noodle Pack. Adică Pachetul cu Tăiței. Ăia erau „nudelșii”. Era autoironie. Că doar nu m-am referit la ceva încălțăminte de vis-a-vis din B1…ci peste stradă, puțin mai în jos, din luna mai.

  • Există vreun caz dovedit, în care cineva să fi făcut cancer de la mancare, de la cuptorul cu microunde, de la sucuri sau de la radiatiile telefoanelor? există vreun studiu care să dovedească oricare din cele de mai sus? Mă refer la studii făcute de cercetători, de medici, de instituții și organizații de sănătate, nu la bloguri unde pot să scrie orice ratat sau la site-uri gen cancan sau fake news.

    • Nu e nimic concret nici acolo, Daniele. Doar niste presupuneri. Citat din articolul pus de tine: „Population studies have not established a definitive link between HCA and PAH exposure from cooked meats and cancer in humans. (…) Also, people may have been exposed to PAHs from other environmental sources, such as pollution and tobacco smoke.”; „Currently, no Federal guidelines address the consumption of foods containing HCAs and PAHs.” etc. E ca reclama la pasta de dinti: „AJUTA la PREVENIREA cariilor”. Adica nu previne, doar ajuta. Poate da, poate nu. E un factor nemasurabil. Deci efectul garantat este exact 0.

  • Este exprimarea tipica din jurnalele de specialitate. Profesionist este sa exprimi rezerve la orice. Medicina nu e fizica.
    Pofta buna la KFC!

  • KFC e iubire .
    E cel mai ok lant de restaurante de mancare dintre toate din romania, ma refer ca din anumite puncte de vedere sunt cel mai putin nesanatoase si pe alta parte sunt chiar in regula.

    Vorbesc pe probe analizate in laborator.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.