Actualitate

Elevii bistriţeni, numeroase premii şi menţiuni la olimpiadele naţionale de limbi străine

Elevii bistriţeni au obţinut rezultate frumoase la fazele naţionale ale olimpiadelor de limbi străine, cele mai multe premii revenindu-le elevilor care au participat la Olimpiada de limbă franceză de la Buzău. Inclusiv o elevă pregătită de prof. Cristina Iurişniţi, deputat USR, s-a întors acasă cu un premiu.

La Olimpiada de limba franceză de la Buzău, lotul județului Bistriţa-Năsăud a obținut următoarele rezultate: Alexandra Zahari (foto stânga), cls. IX, Colegiul Naţional „Andrei Mureșanu”, prof. Orehov Lucia – premiul II, Kevin Purcsa, cls. VII, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, prof. Avram Smaranda, mențiune MEN, Andrada Scurtu, cls. XII intensiv, CN „Liviu Rebreanu”, prof.Mariana Suărăşan, mențiune MEN.

Mențiuni speciale acordate de Inspectoratul Școlar Buzău au primit elevele: Nicoleta Onighi, cls. VIII, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, prof. Smaranda Avram, Andreea Rus, cls. XI intensiv și Cirlejan Alexandra, cls. XII normal, ambele de la CN „Liviu Rebreanu” Bistriţa, prof. Suărăşan Mariana și Andrada Vălean,  cls. X, CN „Andrei Mureșanu” Bistriţa, prof. Cristina Iurişniţi.

Şi de la Olimpiada Națională de Limba Italiană de la Târgoviște,  elevii s-au întors cu rezultate care onorează județul: mențiuni MEN au obţinut elevele Narcisa Ilieş, cls. XII, Liceul de Arte „Corneliu Baba”, prof. Mirela Pop, și Carla Leonardo, cls. XI, CN „Liviu Rebreanu”, prof. Alina Pop.

Mențiuni speciale, acordate de Inspectoratul Școlar Dâmbovița au primit elevele: Adriana Lup, cls. IX, Liceul de Arte „Corneliu Baba”, prof. Mirela Pop, și Ana-Maria Dămăcuş, cls. X, CN „Liviu Rebreanu”, prof. Alina Pop.

La Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă, s-au obţinut următoarele rezultate: Proba individuală – Mențiune: Emanuela Găurean, CN „Andrei Mureşanu”, Proiect – Mențiune: Chirlejan Cristiana, CN „Liviu Rebreanu”,  Premiul II: Sonia Cătinean, CN „Liviu Rebreanu”, Premiul I: Emanuela Găurean CN „Andrei Mureşanu”. Eleva Cătinean Sonia de la CN „Liviu Rebreanu” a fost selectată în lotul lărgit. Aceşti elevi au fost pregătiţi de profesorii Anca Rai şi Silviu Onciu.

La Olimpiada Națională de Limba Engleză de la Constanţa, elevul Paul Marcu,  cls. IX de la CN „Liviu Rebreanu” Bistriţa, prof. Ienciu Camelia, a obținut o mențiune acordată de MEN.

Sursa: Facebook Monica Buboly, purtător de cuvânt al ISJ Bistriţa-Năsăud

3 comentarii

  • Felicitări elevilor şi profesorilor!
    Am înteles că se acordă mai multe medalii de aur, argint, bronz şi mențiuni.
    Cineva explica că 12% din participanti iau medalii de aur.
    În jur de 24% iau medalii de argint.
    24% iau premiul medalii de bronz.
    24% iau mențiune.
    In Liga Campionilor doar o echipă câştigă cupa. Nu 12% dintre echipe.
    Când aud că Rareş Buhai a câstigat medalia de aur, eu cred că el e cel mai bun. Dar de fapt 12% dintre participanți sunt la fel de buni sau mai buni ca el?
    Cum este cu medaliile astea?
    Felicitări elevilor, profesorilor, părinților, şi nu in ulti.ul rând, felicitări profesorilor care i-au pregătit pe elevi in Şcoala Generală.

    • La olimpiadele de limba germana din cei vreo 110 elevi prezenti in 6 grupe impartite dupa clasa/virsta au fost premiati primi 3 din fiecare grupa, adica 6×3=18. Mentiuni au primit cei care nu au urcat in top 3 dar au aratat excelenta intro parte a lucrari. Restul din participanti chiar daca erau mai buni de cit alti in ani trecuti au primit diploma de participare. Eu cred ca toti ar fi meritat un premiu macar mai mult de cit o hirtie cu stampila si semnatura mascalita pentru ca au data 4 zile
      din vacanta lor intrun efort pentru de fapt imagina scoliilor.
      Asa ca eu le vad pe toti participanti gastigatori si buni. In final de la scoliile lor au fost trimis fiind cei mai buni oricum. Toti au stofa de campioni si sint elevi exceptionali.
      Pozele din Sibiu facute ieiri din si de la scoala Brukenthal vedeti pe contul meue FB.

  • Felicitări elevilor, dascălilor si părinților. In vremurile astea in care toți aleargă după himere ma bucur ca mai subt si copiii care realizează ca a învăța este un lucru util. Felicitări si succes in continuare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.