La Consiliul Județean Bistrița-Năsăud s-a semnat un nou contract de lucrări din cel total de 9 milioane de euro împărțit în trei loturi. Este vorba de Lotul 3 – Rețea de canalizare în Salva, extindere și reabilitare sistem de alimentare cu apă în Telciu, în valoare de: 10,6 milioane lei (2,3 milioane euro). Constructor al investiției derulate prin SC Aquabis este SC ARL Cluj.
Cuprinde: 5 km rețea alimentare cu apă în Telciu, 10,6 km rețea de canalizare în Salva, reabilitare captare Telciu, rezervor, branșamente apă potabilă: 750 buc. în Telciu (744 persoane fizice si 6 agenți economici), racorduri canalizare: 441 în Salva.
”Sunt lucrări în două comune importante ale județului, Salva și Telciu. Sper ca în vara acestui an să putem semna contractul de finanțare pentru etapa a 2-a a Master Planului de apă-canalizare, aproximativ 230 milioane euro. 98% din populația județului va avea acces la rețelele de apă și 75% la cele de canalizare. Plus că pe alte tipuri de finanțare, PNDL și PNDR, mulți primari au proiecte de apă-canal. La finalul lui 2020 vom putea spune că suntem într-o fază foarte avansată cu infrastructura, ținând cont că în paralel se lucrează și la ranforsări pe DN 17 C și D”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.
În urmă cu două săptămâni a avut loc semnarea contractului de lucrări pentru Lotul 2 din contractul de lucrări nr. 6: Reabilitare conductă de aducțiune Rebrișoara-Năsăud și reabilitare sistem de alimentare cu apă Năsăud (constructor SC Îndemânarea SRL, valoarea contractului: 6.5 milioane lei fără TVA, circa 1,4 milioane euro: branșamente – 325 în Năsăud la 170 persoane fizice, 155 agenți economici, reabilitarea a 5,6 km conductă de aducțiune de la stația de tratare apă Rebra până la stația de pompare apă potabilă din apropierea stadionului Progresul, realizarea a 4,7 km rețele de distribuție apă potabilă).
Parte din Contractul de lucrări nr. 6 mai este Lotul 1: Extindere și reabilitare rețele de apă și canalizare în Sîngeorz-Băi, Maieru și Anieș – valoare: 21,2 milioane lei (5 milioane euro). Procedura a fost contestată la CNSC. Data limită până la care CNSC poate emite un răspuns este 19 aprilie. Au fost 11 ofertanți.
Cuprinde: rețea de alimentare cu apă: 13,1 km (în Sîngeorz-Băi, Cormaia, Anieș), rețea de canalizare: 18,4 km ( în Sîngeorz-Băi, Maieru, Anieș), un rezervor de apă potabilă de 900 m3, branșamente apă potabilă: 857 în Sîngeorz-Băi, racorduri la canalizare: 1.063 în Sîngeorz-Băi, 266 în Maieru si 220 în Anieș.
Stadiul Master Planului, etapa 2: S-a predat studiul de fezabilitate, varianta finală, iar în data de 26 februarie 2018 a fost aprobat de Aquabis. În data de 1 martie 2018 a fost avizat consultativ în AGA ADI Apă-Canalizare, urmând ca până la sfârșitul lunii aprilie să fie analizată împreună cu Jaspers varianta de studiu de fezabilitate și analiza cost beneficiu. Contractul de finanțare va fi semnat în vară.
Adaugă comentariu