În Bistriţa sunt 29 de locuinţe aflate în administrarea Consiliului Local, care au fost în trecut închiriate. Majoritatea sunt situate în zona centrală, iar pentru chiriaşii care au depus dosare în vederea repartizării unei locuinţe sociale în blocurile nou construite s-a acordat un punctaj suplimentar faţă de celelalte categorii de solicitanţi. Prin urmare, le-au fost repartizate locuinţe în blocurile noi, iar la această dată spaţiile sunt libere.
”Locuințele respective se află într-o stare avansată de degradare, nu mai pot fi repartizate cu destinația de locuință, deoarece nu asigură condițiile minimale pentru locuit, iar efectuarea unor lucrări de reparații ar necesita alocarea de resurse financiare de la bugetul local”, precizează Primăria Bistrița.
Alte două spații din centrul istoric, care au fost sediu respectiv locuință socială, vor fi trecute și ele la acest capitol.
Municipalitatea intenționează să vândă cele 31 de spații, în temeiul Legii nr. 550/2002, cu destinația ”spații comerciale și prestări servicii”, însă doar după întocmirea de către un evaluator autorizat, selectat prin licitaţie publică, a documentaţiilor tehnice şi a rapoartelor de evaluare.
În acest sens, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 19 aprilie este înscris un proiect privind stabilirea unor măsuri cu privire la vânzarea spațiilor comerciale proprietate privată a statului și a celor de prestări servicii, în baza Legii nr. 550/2002.
O idee foarte buna , in ceea ce priveste acest proiect, in acelasi timp CL ar trebui sa se gandeasca la o solutie si pentru acei proprietari , care detin cladiri vechi, care se inscriu in arhitectura veche a orasului si nu au posibilitatea sa le repare si sa le intretina.
Eu stiu ca sunt fonduri europene pt așa ceva . dar tb accesate.
Are dreptate cititorul! Abia astept sa se implice proprietarii spatiilor si sa obtina acele fonduri pe care UE le-ar da daca le-ar cere cineva… Ca doar nu le-ar accesa biserica in locul proprietarilor?!