Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției de Ordine Publică din Poliția Română au organizat o amplă acțiune, la nivel teritorial, în Bistrița-Năsăud, Mureș și Suceava pe linia verificării legalității operațiunilor de exploatare forestieră din Parcul Național Călimani și zonele adiacente.
Polițiștii au constatat 5 infracțiuni și au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale în valoare de 150.000 de lei, fiind confiscați peste 900 de mc de material lemnos.
”Polițiști de investigare a criminalității economice și de ordine publică, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și a Direcției de Ordine Publică din cadrul IGPR au efectuat verificări în județele Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Suceava, cu privire la legalitatea operațiunilor de exploatare forestieră din Parcul Național Călimani și zonele adiacente, precum și a celor de depozitare, transport și comercializare a materialului lemnos provenit din aceste zone. În urma verificărilor efectuate, în zonele de exploatare forestieră din Parcul Național Călimani, au fost constatate 5 infracțiuni, 4 dintre acestea la Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale pentru abateri prevăzute în OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice”, informează Poliția Română.
De asemenea, au fost verificate 166 de autovehicule ce transportau material lemnos și 8 depozite, ocazie cu care au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 150.000 de lei și au fost dispuse măsuri de confiscare a 933,27 de mc de material lemnos.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, al Gărzii Forestiere, al Gărzii Naționale de Mediu și al Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI.
Parcul Național Călimani se întinde pe patru judeţe: Suceava, Mureş, Harghita şi Bistriţa-Năsăud. În județul nostru, comunităţile Parcului Naţional Călimani sunt comunele Tiha Bârgăului (Tiha Bârgăului, Tureac, Mureşeni, Piatra Fântânele, Ciosa), Prundu Bârgăului (cu Prundu Bârgăului şi Susenii Bârgăului), Bistriţa Bârgăului (cu Colibiţa), Josenii Bârgăului (cu Mijlocenii Bârgăului, Rusu Bârgăului şi Strâmba), Mărişelu (cu Măgurele, Bicle, Sânt Ioana, Jeica, Neteni şi Domneşti), Şieuţ (cu Ruştior, Sebiş şi Lunca), Monor, Ragla, Dumitra, Budacu de Sus.
S-au facut si la BISTRITA BARGAULUI de un an de zile, s-au ridicat atestate sau constatat infracțiuni din furt de lemn de miliarde s-au găsit ciocane false a fost agitație mare, pe urma sa se stingă și să se uite toate fara nici un rezultat, asa ca toate aceste acțiuni sunt degeaba.
mai bine le0ar da liber…fara plata…ca mai mult s-ar aduna la buget dedcat aceste manevre mncatoare de bani doar pentru….”fa-te ca lucrezi”!!!!!!
Cum sa-i faca cineva rău la Ciopa cand e prieten cu toata lumea începând de la Garda Forestiera cu poliția silvica si cu cine te asteptai cel mai puțin, cu cei care tin dosarele. Stau până taie toata pădurea pe urma daca se face ceva. Oricum in ritmul asta o termina in cel mult 3 ani.