Primarul a declarat că proiectul de management integrat al deşeurilor costa 22 de milioane de euro pe vremea fostului preşedinte al CJ Gheorghe Marinescu (PSD), iar în timpul mandatului lui Liviu Rusu (PDL) a ajuns la 46 de milioane de euro „ca să aibă de unde fura”.
„Groapa ecologică, chiar dacă am avea mâine operator, nu ar fi funcţională. S-a dărâmat, s-a dus pe Apa Sâmbetei. Ei turnau beton în decembrie, acum a venit căldura, iar taluzurile pe doi kilometri, inclusiv rigolele, s-au distrus. Chiar dacă ar fi operator, nu s-ar putea utiliza groapa de gunoi. Când a inaugurat groapa, era cu pălăria de şerif. Acum să vedeţi cum arată groapa de gunoi înainte de a fi dată în folosinţă”, a spus Ştefan Sângeorzan.
Primarul din Feldru a rmai declarat că documentele din caietul de sarcini întocmit de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru desemnarea firmei care adune gunoaiele din judeţ arată că la această licitaţie nu pot avea acces firme locale.
„Acest operator se doreşte a fi din clientela politică a PDL deoarece condiţiile sunt făcute ca cei din Bistriţa-Năsăud să nu poată participa la licitaţie. Se vrea ca toţi banii care se adună de la cetăţenii judeţului să nu rămână aici, să se dezvolte judeţul, ci să plece în Bucureşti la Prigoană sau la altă mafie a deşeurilor. E un contract cu dedicaţie cu care noi nu am fost de acord”, a declarat Ştefan Sângeorzan.
El a spus că, prin multe negocieri, primarii USL au reuşit să scadă preţul de la 65 de lei/persoană în mediul rural la 41 de lei, deşi şi aşa e dublu faţă de cel practicat în prezent.
„Noi am, cerut să nu încheiem noi, primăriile, contracte cu cetăţenii, iar preşedintele Liviu Rusu ne transmite să stabilim taxe speciale pentru colectarea gunoiului, deşi au convenit ca firma să încaseze direct de la beneficiari. Ei una zic, dar alta fac, ne mint şi ne cred proşti”, a declarat el.
Primarul a solicitat public reprezentanţilor CJ să spună câte gropi de gunoi au fost închise prin acest proiect şi câţi bani s-au încasat pentru această lucrare.
„Ştim că au fost alocaţi pentru închiderea gropilor neconforme 11 milioane de euro, dar mai ştim şi că 80% din gropi au fost închise de primari înainte să demareze acest proiect. Am fost contactat să semnez că au închis ei gropile de gunoi din Feldru şi Nepos, deşi fuseseră închise de un an în prezenţa ministrului Nemirschi. Nu am semnat, dar am informaţii că altcineva ar fi semnat în locul meu şi banii au fost luaţi şi poate se regăsesc în cei 1,8 milioane de euro care au fost luaţi şpagă”, a declarat Sângeorzan.
Primarul a mai spus că depozitul ecologic nu poate fi funcţional în perioada în care Consiliul Judeţean este condus de Liviu Rusu (PDL).
„Timp de patru ani, mie nu mi-a răspuns Liviu Rusu la telefon, nu am găsit uşa dânsului deschisă. Pentru noi, preşedinte de CJ nu a existat în această perioadă”, a declarat Sângeorzan.
Argila( exploatata de pe pasunea comunala din Dumitra) care s-a utilizat la constructia gropii de gunoi – as vrea ca cei care au utilizat-o sa publice un buletin de analiza cu acea argila. Acea argila numai pentru groapa de gunoi nu este buna. Chiar daca exista buletin de analiza, acel buletin a fost masluit. Ar fi cazul ca organele in drept sa ancheteze si acest caz.
Am mai vazut scrise cuvintele debitate de d-l primar in mai multe articole din media electronica bistriteana. Ar fi fost interesant ca spusele tov-ului sa fie sustinute si de neste date certe, din informarea la fata locului a celor ce au preluat informatiile si de-au dat mai departe., ca sa se poata pune pret pe cele spuse.
Ca, de-i adevarat, apoi ii spre rusinea noastra, si mai ales a celor implicati in proiect, fi-le-ar de obraz sa le fie!
ai incaruntit domnule primar
Tu stii bine , te pricepi la toate , mai ales la GUNOAIE, GUNOI CE ESTI!!!!!! Pe tine nu te cheama DNA-ul odata sa nu mai ai timp sa vorbesti de altii, sa vorbesti NUMAI despre tine!!!!!!!!!!!