Actualitate Recomandări

Cât costă asigurarea curăţeniei în cele 65 de locuri de joacă din Bistriţa. Cine o va face de acum

Cele 65 de locuri de joacă pentru copii din Bistriţa sunt pline de gunoaie în fiecare dimineaţă fiindcă seara, în cele mai multe dintre ele, se adună tineri care beau, fumează şi sparg seminţe aruncând cojile pe jos. Cu cele patru angajate ale Direcţiei de Servicii Publice Bistriţa care au în responsabilitate să facă ordine şiu curăţenie în aceste zone nu se pot întreţine lună şi bec aproximativ trei hectare pe care sunt amplasate aceste locuri de joacă, a spus viceprimarul Cristian Niculae.

„În ce priveşte locurile de joacă pentru copii, până acum le salubrizam cu personalul Direcţiei de Servicii Publice, mai precis cu patru angajate ale noastre. Totuşi, am constatat că nu e curăţenia corespunzătoare, deoarece cu patru oameni nu poţi întreţine curăţenia în 65 de locuri de joacă pentru copii. Din păcate, nici cetăţenii, în special cei tineri, nu înţeleg că aceste locuri de joacă sunt pentru copii, nu pentru adolescenţi. În multe locuri de joacă găsim după ora 21.00, 22.00 tineri care stau şi consumă băuturi alcoolice, mănâncă seminţe, fumează, aruncă hârtiile pe jos, practic murdăresc aceste locuri. Până la urmă sunt tineri ai oraşului nostru, trebuie să facem curăţenie după ei fiindcă ei nu înţeleg că trebuie păstrată curăţenia pentru că e mai uşor să o păstrezi decât să tot faci curat. Aşa că vom fi nevoiţi să luăm legătura cu Supercom, să dăm acestei firme cele 65 de spaţii de joacă pentru copii cu o suprafaţă de aproximativ trei hectare. Am făcut o socoteală: dacă dăm spaţiile de joacă Supercom să le măture, să strângă mizeria în fiecare zi, ne costă undeva la 10.000 de lei pe lună, salariile celor patru femei ne costă în jur la 13.000 de lei pe lună”, a spus Cristian Niculae.

Totuşi, viceprimarul nu a menţionat dacă cele patru angajate ale Direcţiei de Servicii Publice Bistriţa vor fi disponibilizate aşa încât să se facă economii la buget. E posibil să fie așadar cheltuiţi bani în plus.

6 comentarii

  • Nu înțeleg tinerii ca trebuie păstrată curățenia? Ba da, însă nesimțirea n-are margini. Doar dacă ar fi pedepsită.

    • In orice tara se face curatenie indiferent de cat de civilizati sunt oamenii! Este un lucru cat se poate de normal!

  • Necivilizatia si lipsa educatiei costa. In tarile civilizate curatenia in astfel de locuri nu costa nimic. De ce?? Se intreaba romanul prost si necivilizat… Pentru ca acolo copii sunt civilizati. Stiu ca natura trebuie respectata si ingrijita. La noi ar trebui pus anuntul „Cine face mizerie va fi obligat sa faca si curatenie!” La CM din Rusia de ce dupa islandezi nu au ramas gunoaie??? O natiune civilizata. Mergeti la pasajul subteran de la calea ferata sa vedeti mizerie ( pete pe pardoseala, mizerie si scuipat pe jos). Acolo se vede ca a trecut romanul nesimtit si prost, „oameni” de doi bani. Politia sta la umbra si atipeste in masini dar au salarii de 4000 lei… tara curului e asta. Multumim psd.

    • Civilizatia se „cultiva”, in etape: explicarea importantei respectarii mediului/ obligativitatea de a nu lasa „urme” ale trecerii prin loc public/ amendarea celor cerati cu aceste norme. Iar aici, Politia locala ar trebui sa-si faca datoria, nu sa se plimbe 2 cate 2 ca belferii si sa priveasca de sus, din masinile lor confortabile; iar in „pauze” sa-si lase facebookul in pace si sa ajute la aplicarea regulilor de conduita civilizata!

  • Politia locala se plimba foarte lejer cu masina,nu vede ce se intampla in stanga si in dreapta.Trec lejer pe langa nenea care face pipi langa gardul de la parc (Big),nu au vazut, nu au luat masuri. In parcuri lipsesc cu desavarsire wc-urile si cismelele cu apa. E plin de aurolaci si de drogati in parcuri si nu numai.Politistii locali ar trebui ,dupa ora 22:00 se mearga in control in aceste spatii de joaca si nu numai,dar pe jos nu cu masina ,sa vada ce se intampla.Cei prinsi ca fac mizerie sa fie obligati sa curete.

  • Civilizatia se obtine in doua transe. Una pana la cei sapte ani , si urmatoarea se umbla la portofel. La cel al parintilor odraslelor si in special la adulti, care sunt cu mult mai mocicosi decat copii lasati la randul lor de izbeliste. Asa a fost si in occident dupa razboi si vedem ca lucrurile s-au reglat. La noi insa este o vorba; (sa nu suparam electoratul).

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.