Social

Localnicii din Budacu de Jos pot scăpa de toate deşeurile electrice şi electronice

O campanie de informare și colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) va avea loc, vineri 14 septembrie, în Budacu de Jos între orele 9.00 şi 17.00.

Sub sloganul „Protejează-ți sănătatea şi mediul în care trăieşti! Participă la acțiunea de colectare a deşeurilor electrice şi electronice din Budacu de Jos!”, organizatorii campaniei – autoritățile locale şi Serviciul Local de Colectare Bistrița, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deşeurilor electrice. Acțiunea are şi caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Program: 09:00 – 17:00

Telefon: 0751 302 125, 0800 444 800

„Vino cu deșeurile electrice la mașina de colectare sau sună gratuit la TelVerde 0800 444 800 pentru preluarea acestora de la domiciliu! Colectăm orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile şi industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente, toate acestea intră în categoria DEEE și trebuie reciclate. Pe scurt, colectăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează pe baterii”, anunţă organizatorii.

1 comentariu

  • Ar fi bine ca această activitate să fie desfăşurată în toate UAT (Unităţi Administrativ Teritoriale) din judeţ, apoi să fim informaţi şi despre rezultatele acţiunii. Consider că este o acţiune salutară şi benefică atât societăţii, cât şi mediului înconjurător, care „suferă” şi se degradează pe zi ce trece. Pe lângă faptul că am distrus o mare parte a pădurilor (plămânii Pământului), prin aruncarea „oriunde” a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice, care nu numai că dau aspect urât teritoriului locuit de om, mai şi poluează pentru o perioadă îndelungată mediul înconjurător, deoarece aceste componente conţin substanţe „otrăvitoare” şi majoritatea dintre ele se descompun foarte lent, unele chiar în sute de ani. Aş face şi o propunere : Asociaţia pentru Reciclare-Ro.Rec, ar putea să găsească şi o modalitate de remunerare minimă, care să facă mai atractivă aceste acţiuni, deoarece presupun că parţial, materialele sau parte dintre ele pot fi valorificate în industria prelucrătoare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.