Actualitate

Un urs a muşcat de cap un vânător la Dealul Negru. Ce s-a întâmplat cu animalul

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost muşcat de cap de un urs pe fondul de vânătoare de la Dealul Negru. Bărbatul participa la o partidă de vânătoare în care se urmărea tocmai împuşcarea ursului care l-a atacat. Animalul devenise foarte agresiv în ultima perioadă şi ataca animale domestice.

Drept urmare, administratorul fondului de vânătoare a obţinut autorizaţie pentru împuşcarea animalului: „E singura autorizaţie pentru urs dată anul acesta. S-a tras în el încă de vineri, s-a făcut noapte şi nu l-am mai putut urmări. Azi a trebuit să dăm drumul la câini să îi ia urma că altfel exista riscul să atace oameni. Din păcate, aşa s-a şi întâmplat, doar că a atacat un vânător”.

Astăzi, în momentul în care câinii i-au dat de urmă ursului, animalul furios l-a muşcat de cap unul dintre vânători. Bărbatul este conştient, dar starea lui este gravă. Colegii lui l-au dus la Cabana Dealul Negru şi au chemat ambulanţa. Un echipaj SAJ s-a dus să preia pacientul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, Ciprian Păcurar, bărbatul are multiple plăgi la cap, membre şi torace.

Între timp, vânătorii au reuşit să împuşte animalul care avea între 15 şi 20 de ani şi era foarte mare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean va face verificări să vadă dacă exista autorizaţie pentru partida de vânătoare şi în ce împrejurări a fost rănit bărbatul.

În zona Dealul Negru sunt acum peste 100 de urşi.

Foto cu caracter ilustrativ

Etichete

23 comentarii

    • @CC Va propun sa schimbati cuvintele si sa numai jigniti pe omeni cu handicap. Eventual puteati spune derutat sau idea nu a fost complet gindit, pe urma venind cu solutii care impac taberele. De la dvs. am pretentia sa nu jigniti ci sa veniti cu argumente pertinente ca si la alte articole und aveti pareri clare si convingatoare.
      Sigur este ca habitat se pare suprapopulat de ursi, prea mic si invadat de om care foloseste natura ca si sursa pentru lemn in mod abuziv si ca si locul de pasunat intens cu oieritul. Clar ca un rezervat natural trebuia pazit mai bine si numarul de ursi tinut in asa fel sa nu depaseasca limita pe km². Si nu neaparat trebuie impuscati ci pot fi si relocati in alte zone.

    • S-au creiat fonduri de vanatoare private si se castiga bani seriosi daca te sti gospodarii. Nimeni nu trebuie sa aduca bani de acasa, dar ii verifica cineva ce fac cu banii, ca saracile animale mor de foame. Cc, mai documenteaza-te.

    • @walter born,
      Don’t judge too quickly..:) spre informare e o alta persoana frustrata care utilizeaza pseudonimul @Cc.
      E o forma de impotenta intelectuala furtul acesta de identitate virtuala.
      Am mai multe proiecte personale care imi ocupa timpul ma bat metaforic cu resuscitarea unui masini cnc din primele generatii de pe kickstarter.

    • Eu clar ca un animal ranit prin nepriceperea vanatorilor e in mod de supravietuire si va rani pe oricine.
      Deocamdata, Nu suntem la curent de relatari directe de la sateni confirmabile pe surse locale, care sa afirme ca anterior obtinerii autorizatiei care au dus la ranirea ursului acesta a atacat in mai multe reprize animale domestice in zona locuita sau limitrofa localitatilor.
      Cum animalele nu au o voce sa se apere ar fi pacat ca alegatiile respective sa fi fost inventate ca si scuza pentru a obtine o autorizatie. Doar mintile bolnave si total iresponsabile ar utiliza calea asta.

    • Adică tu te declari un potențial criminal care vezi o plăcere în a ucide oameni. Ești un handicapat!

  • Cati oameni ar trebui sa moara sau sa treaca prin drame de felul acesta pt a ne gandi serios la varianta:CE ESTE MAI DE PRET :OMUL SAU ANIMALUL?

    • Omul este o fiinta superioara dotat cu gandire si logica si asa ar fi corect sa ocroteasca animalele sa gaseasca solutii pentru a putea convietui inpreuna. Din pacate se alege totdeauna solutia cea mai simpla si cea mai de condamnat, de a pune mana pe arma si a trage dand dovada de mult primitivism.

  • Ursul este un animal aflat in capul lantului trofic… adica nu are pradator… e normal sa mai fie vanat din cand in cand… nu va mai tot agitati atat! Nicidecum nu vreau sa spun ca trebuie sa eradicam aceasta specie dar nici sa o protejam atat de mult incat sa ne intre in case. Anul trecut s-au intalnit ursi pe strada valea ghinzii intre case, in zona cartierului raal.. si asta doar din ce am auzit eu…sa nu mai povestim ce se intampla prin judetele brasov si sibiu cu ursii si turistii…asta e anormal… ati spune ca noi le-am invadat habitatul, ok dar cine e mai important omul sau o specie care nici macar nu se afla in pericol de disparitie!?

  • Orice comentariu s-ar face, un lcru e clar mosii si stramosii nostri erau mult mai intelepti decit noi, protejau speciile dar mai presus de orice erau oamanii, viata lor si animalele domestice care le asigurau traiul si sanatatea. Drept dovada este faptul ca astazi mai exista in numar asa mare. Aveau solutii pentru ciori, ciini, pisici si vinat. Oare nu o parte din bolile incurabile sunt generate de anumite spacii salbatice? Se stie ca acestea raspindesc boli groaznice pentru toate vituitoarele prin modul lor de viata. Ratiunea este singura care are solutii la situtia creata.

  • Bolile incurabile din Europa medivala au aparut de la sobolani si in nici un caz de la ursi , ciute , cerbi ,mistreti. Vorbesc de ciuma bubonica care a facut ravagii pe continentul nostru. A urmat sifilisul, sida si ebola. Cele din urma fiind inregistrate la populatiile de maimute din specia MACACUS RECTUS. Aceasta maimuta avand un fundulet rosu si destul de apetisant cu siguranta a fost contactata de bastinasi din triburile Africane care au intretinut relatii cu ele in afara familiei traditionale. Asta banuiesc cel putin si oamenii de stiinta care au studiat fenomenul si aparitia sidei la om. Asa ca sa nu ne mai victimizam atata ca suntem in varful piramidei trofice. De cele mai multe ori aceasta pozitie ocupata de om nu este una salvatoare ci dimpotriva. Avand in vedere ca suntem singura specie planetara cu al doilea sistem de semnalizare , adica vocabularul articulat (comunicarea) dar si gandirea face din om cea mai periculoasa faptura de pe TERRA.In tot cazul in fata furiei NATURII distruse tot de noi se dovedeste ca dupa cate un episod tragic in nici un caz nu suntem buricul pamantului. Suntem fix niste frunze-n vant , de multe ori mai speriati si mai neputinciosi ca animalele salbatice care inca stiu bine cum sa se salveze in mod natural si inexplicabil de bine.

  • „Azi a trebuit să dăm drumul la câini să îi ia urma că altfel exista riscul să atace oameni. Din păcate, aşa s-a şi întâmplat, doar că a atacat un vânător”.
    Cine a spus că vânătorii sunt oameni? Vânătorii au devenit oameni și nu știu?

  • În Bistrița există Strada Ursului, lucru care nu-i deloc în regulă. Păi dacă ursul de pe Strada Ursului se apucă să omoare bistrițeni sau, Doamne apără și păzește, bistrițence? Ori și mai rău, ne violează? Credeți-mă că nu mă simt protejată. La Bistrița mai bine te calcă vreo mașină pe trecerea de pietoni decât să te sfârtece ursul de pe Strada Ursului. Domnule Marius Bălan – ecologist PV – dumneavoastră sunteți de vină. Luați vă rog urgent atitudine. Schimbați numele străzii în Radu Moldovan ori Dragoș Hârjoabă că vreau să mă simt în deplină siguranță la Bistrița, nu de alta. Vă mulțumesc foarte mult.

  • Curajos graise ecologistul
    Dupa ce a ingurgitat
    Alcoolul din propriile
    fecale
    Fermentat,

    pS.
    Nu mai bea, aduce depresie amice. Si schizofrenie.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.