Potrivit unui comunicat al organizatorilor, tot în timpul taberele de vară vor fi organizate excursii cu măgăruşi, se vor face construcţii de lut şi va fi promovată permacultura ca alt mod de viaţă.
Tabara Qigong va avea loc în perioada 2- 7 iulie. Coordonator va fi Maria Moiseiva, instructor oficial al Federatţei Naţionale de Qilingong a Maestrului Lin Kai Tin.
Qigong oferă o cale de autocultivare ce presupune armonia între toate nivelurile fiinţei umane (fizic, psihic şi spiritual), armonia cu natura şi progresul constant şi natural, evitând excesele şi accidentările posibile în alte discipline fizice. Mai multe informaţii găsiţi aici http://www.qigong.ro/.
Preţul este de 720 de lei pensiune completă care presupune cazare în pensiune şi trei mese pe zi şi taxă de participare. Cei care doresc să stea în cort vor plăti 590 de lei pentru pensiune completă şi taxă de participare. Informaţii şi rezervări la Maria Moisei : mpusa23@yahoo.com, Adriana Sigartău: 0746 30 41 00 – ecocarpathe@yahoo.fr şi pe site-ul Federaţiei de Qilingong http://www.qilingong.com/ro/
Tabăra pentru descoperirea naturii şi excursie cu măgari 9-14 iulie.
Coordonator Ilie Hoza, învăţător din Anieş, specialist în plante medicinale, ornitolog, membru al Societăţii Ornitologice din România, membru C.P.N. (club francais Connaître et Protéger la Nature). În timpul taberei el va face observaţie, identificare (plante, animale, etc), grădinărit bio, apicultură bio, bucătarie cu plante sălbatice, joc de noapte, va construi o tabără de cercetaşi şi va face o excursie de două zile cu măgăruşii în natură. Cazarea va fi la cort. Preţul este de 590 de lei pensiune completă la pensiune şi 490 de lei la cort. Informaţii şi rezervări la Ilie Hoza yveshoza@yahoo.com 0762 86 10 43 şi Adriana: Sigartău : 0746 30 41 00 ecocarpathe@yahoo.fr
Cursul de permacultură 1-14 septembrie
A treia ediţie a cursului de design Permacultură (full certfied design course of permaculture), condus de Pascal Depienne (Université Populaire de Permaculture France) costă 300 de € all inclusive. contact: Georgeta Sandu: georges_ro@yahoo.com
Tabără eco de construire cu lut/lemn 16-22 septembrie
Tabăra va fi coordonată de Ileana Mavrodin care se va ocupa de construcţia unei săli polivalente (11m de diametru) din lemn, paie şi lut pentru dojo şi workshop (vezi http://www.casa-verde.ro). Preţul este de 690 de lei pentru pensiune completă şi 590 de lei la cort. Info şi rezervare: ileana.mavrodin@gmail.com, tel 0720 09 29 12 şi Adriana: Sigartău : 0746 30 41 00 ecocarpathe@yahoo.fr.
Ermitaj Malin face parte din asociaţia EcoRuralis care susţine agricultura ecologică şi din reţeaua WWOOF (http://www.wwoof.ro) care îi ajuta pe voluntarii străini (sau români) să vină să trăiască şi să lucreze la Malin. În toamna anilor 2010 şi 2011 Ermitaj Malin a organizat primele cursuri certificate de permacultură din România (http://permacultura.alvalia.ro/) care s-au bucurat de un adevarat succes. Ermitajul de la Malin este o gospodărie orientată spre ecologie, ceea ce înseamnă grădinărit organic fără pesticid, fără arat, fără îngrşăminte chimice.
La fermă se foloseşte compost, zeamă de urzici, iar straturile sunt acoperite cu pai şi frunze. Ferma Malin are şapte măgăruşi cu care organizează excursii şi drumeţii pe trasee locale. Are o capacitate de cazare de 22 de persoane. De asemenea, există şi un loc de camping pentru circa 20 de persoane.
Pentru cei care caută un mod deosebit de a trăi în mijlocul naturii este şi un cort indian-tepee şi o platformă de 15 mp într-un copac.
Adaugă comentariu