”Senatul a respins definitiv inițiativa legislativă prin care propuneam depolitizarea funcțiilor de conducere de la nivelul școlilor și a inspectoratelor școlare. Depusă în noiembrie 2017, inițiativa își propunea să introducă o incompatibilitate în Legea Educației, în sensul imposibilității deținerii unor funcții de conducere într-un partid politic de către directorii de unități de învățământ sau de către inspectorii școlari”, spune deputatul USR Cristina Iurișniți:
”Timp de aproape 30 de ani, s-a încercat crearea unui sistem educațional profund politizat, clientelar, în care autonomia decizională și financiară au depins de decizia de la centru. Mai mult decât atât, prin numirea politică în funcțiile de conducere de la nivelul unităților școlare și a inspectoratelor, calitatea managementului s-a redus considerabil, iar meritocrația și performanța au fost înlocuite cu servilismul și impostura.
Elevii, profesorii și părinții, prin asociațiile reprezentative, au cerut în mod constant depolitizarea unităților școlare, creșterea gradului de autonomie și responsabilizarea școlilor, însă, prin votul de săptămâna trecută al majorității PSD-ALDE din Senat observăm din nou cum agenda politică nu interferează deloc cu interesele și nevoile cetățenilor. Nici deputații, dar nici senatorii din actuala majoritate parlamentară nu au vrut să înțeleagă faptul că există o presiune uriașă din partea puterii politice asupra școlilor, resimțită atât de cadrele didactice, cât și de elevi și părinți.
Nu putem vorbi despre reforma educației, despre un leadership competent și meritocrat în învățământ, atâta timp cât vom continua să tolerăm clientelismul și lipsa de viziune a unor conducători de instituții aflați acolo nu pentru a conferi plus valoare actului educațional, ci pentru a răspunde cu celeritate la ordinele de partid.
Voi relua această inițiativă legislativă și în noua sesiune parlamentară și, alături de reprezentanții societății civile, voi continua demersurile legislative pentru depolitizarea funcțiilor de conducere, îndrumare și control de la nivelul unităților de învățământ și al inspectoratelor școlare”.
Pai normal ca s-a respins… si voi ceilalti daca erati la guvernare faceati la fel… cum altfel sa iti fidelizezi si rasplatesti sustinatorii si votacii??? printr-un raport de activitate pt 2 ani in care spui cam ce vrei tu sa faci de acum in colo??? sau da! nu tu…ca tu esti prost… ci Nicolae Iorga!
Dar despre PLANGERA PENALA impotriva deputatei USR (Uniunea Stricati Romania), ce se mai aude ? A fost admisa, sau doamne fereste respinsa?
Plângerea penală depusă de un penal PSDist?
pai normal….daca Dumnezeul vostru Kovesi este numita absolut politic oriunde, si Ciolos la fel ca de candidat nu l-am vazut candidand, de ce sa nu fie politic numiti si altii??????????????
Nu fiți supărată doamna deputat o sa treacă cea cu educația sexuală și ne mai mângâiem așa odraslele
Ar fi fost primul pas concret către reformarea sistemului educational. Din pacate, însă, mentalitatea politicianista si numirile in funcții prin intermediul partidului cu greu pot fi combătute după atâția ani. Competentele trebuie sa fie pur manageriale si profesionale , nu impuse pe linie doctrinara de către un partid sau altul. Va veni însă si vremea depolitizării si a impunerii Meritocratiei in sistemul educational. Si nu numai!
Domnule profesor CAMARAS ; , va rog sa tineti niste lectii gratuite de civism ciumatilor postaci.
Normal ca s-a respins, pentru ca acest lucru deja este stipulat de art. 257 din Legea Educației. Dar, doamna profesoara, pardon deputata din întâmplare, nu a citit. Iar vine cu tema nefăcuta!!!
Domnule Prof, articolul respectiv spune ca directorul si directorul adjunct nu pot avea funcția de președinte sau vicepreședinte într-un partid politic. Asta nu înseamnă ca nu pot avea funcții de consilier local sau județean sau doar de membru. Aici vorbim de interferența politicului si de obedienta fata de deciziile partidului din care fac parte directorii sau inspectorii.
Si unde vorbeste doamna de consilieri sa asa ceva???? Ea spune exact ce este deja in lege, adaugand si inspectorii pe lista. Atat si nimic mai mult!
Kovesi nu e numită politic.
Koveși este numită pentru succesul care l-a avut în calitate de manager general al DNA.
Număr de dosare întocmite, terminate cu rezoluție favorabilă sau nefavorabilă după parcurgerea a tuturor etapelor judiciare, banii pe care a reușit cu DNA să-i reîntoarcă la buget(mult mai mult decât bugetul pe care DNA l-a consumat):
Ciuda PSD-ului este că a avut succes.
La început înghițeau în sec , pentru că vorba aia le era oarecum jenă, față de partenerii occidentali, iar după aceia alimentați de consultanți străini au luat totul într-o joacă.
Vă aduceți de replica celebră dată de Codrin Ștefănescu– Pentru că putem-.
Omul acela de altfel cred că e un eretic după doctrina bisericii ortodoxe..:) dar după cunoștințele raționale ale unui om la nivel mediu educat într-o societate normală..e un bizaroid cocoțat la nivelul cel mai înalt alt politicii decizionale.
Extratereștrii, explicații conspiraționiste, fantasmagorice.
https://www.youtube.com/watch?v=uX7hJK0_ZK8
Ei, cum e mintea dânsului, așa e și politica PSD-ului.
Decuplată de realitate.
E una să fii la nivel enciclopedic informat, e alta să dai un sens fabulos cunoștințelor care după toate standardele de cunoaștere științifică sunt desuete.
Dar ce e mai curios. nimeni nu l-au luat la întrebări pentru terenurile obținute cu aranjamente pe la București.
Și așa taie, și spânzură chiar buni-credincioși ortodoxi (o altă garnitură de fantasmagorici) de genul noul ministrului Suciu.
Cabaliști,francmasoni, protestanți, ortodoxi..e o adunătură pestriță care gravitează în jurul banilor publici.
Dar, cine evoluează în lume?
Cei care și-au pus ouăle în coșul științei, tehnologiei și rațiunii.
Așa o mostră de *gândire*.
*Câmp energetic*
https://www.youtube.com/watch?v=uX7hJK0_ZK8
Cu ăștia vreți să confruntați Europa?
Vă mănâncă pe pâine…