Social

Ghioceii înving zăpada și în Munții Țibleșului (FOTO)

Ghioceii și-au făcut apariția în Munții Țibleșului , sfidând peticele încă mari de zăpadă cu gingășia lor. I-a descoperit duminică, într-o drumeție de o zi alături de prieteni, Albert Gavrilă care a pornit de la Suplai, de lângă microhidrocentrală, și a urcat pe vârful Oușor la 1495 metri.

Pe vârful Țibleș la 1839 m au urcat doar Emil Jarda și Ionică Scridon, doi dintre partenerii să de drumeție.

Într-o postare pe Facebook puteți vedea locurile frumoase pe care le-au străbătut acești oameni și peisajele de care s-au bucurat.

https://www.facebook.com/albert.gavrila/posts/2173085849440977
  • Marcaj turistic: doar pe creasta Țibleș – Bran bandă roșie
  • Tip traseu: turism alpin
  • Grad dificultate: dificil, lung, pantă foarte accentuată
  • Echipament necesar: adecvat anotimpului, neapărat bocanci, hanorac, bețe de trekking
  • Diferență de nivel: circa 1000 m
  • Recomandări: harta turistică Țibleș
  • Avertismente: habitat de urși și vipere

2 comentarii

  • Multumesc stimate domn pt. minunatele fotografii cu gingasii ghiocei. Va transmit ca si in acest an cu sutele au inflorit si in gradina mea. De mai bine de o luna si jumatate admir de 100 de ori pe zi si nu ma mai satur , cele 5 varietati pe care i-am cultivat cu mare grija. Incep acuma zambilele de toate culorile si multe, multe narcise. De fiecare data imi faceti un mare si atat de simplu cadou care ma incanta nespus. O ZI MINUNATA !

  • Mulțumiri domnului Albert Gavrilă pentru modul în care ne face cunoscută renașterea naturii, care are loc în fiecare primăvară, la diferite altitudini ale meleagurilor în care trăim. Alături de ghiocei ((Galanthus L.; din limba greaca: gala – lapte, anthos – floare) care fac parte dint-un gen de plante bulboase din familia Amaryllidaceae, (plante care înfloresc printre primele la începutul primăverii.), apar și luștele (Floare de primăvară, asemănătoare cu ghiocelul (Leucojum vernum); ghiocei bogați, luște, lușcuțe), care împodobesc, e drept pentru o perioadă de înflorire destul de scurtă, de cca. două săptămâni, alături și de brândușele de primăvară (Brândușa de munte (Crocus heuffelianus, Crocus vernus) care sunt niște plante scunde din familia Iridaceae.), care împodobesc grădina aparținătoare casei în care locuiesc de câțiva ani, și care apar ca fotografie de copertă pe pagina de Facebook a celui mai bun dintre prietenii mei!!! Am specificat la brândușe ”de primăvară”, deoarece ele reapar și la începutul toamnei, imprimându-ne ideea apropierii ultimului anotimp al fiecărui an, al somnului, al adormirii naturii pentru o perioadă a anului, de cca. un trimestru.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.