Peste 600 de volume în limba maghiară au fost donate de Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud Școlii Gimnaziale din Cireșoaia, pentru întregirea bibliotecii școlare.
Directorul BJBN, Ioan Pintea a pus umărul la aranjarea volumelor în rafturi. ”Credem că este o donație de cărți foarte importantă, donație care provine și ea din alte donații. Știm că aici exista o mare dorință pentru a avea o bibliotecă. Prima dată când am venit la Cireșoaia cu bibliobuzul am împrumutat cărți elevilor, iar acum am venit cu o donație masivă de cărți, care să rămână aici, la dispoziția elevilor și a profesorilor. Sunt cărți scrise, în general, de autori clasici din literatura maghiară și din literatura universală, inclusiv de scriitori români, traduși în limba maghiară. Ne bucurăm că am putut face acest gest împreună cu colegele și colegii noștri și că elevii și profesorii lor de aici vor avea ce să citească. Desigur, vom reveni cu bibliobuzul de câte ori va fi nevoie, pentru a le împrumuta cărți”, a spus Ioan Pintea.
Directoarul școlii, prof. Balla Enikő: ”Elevii de la Şcoala Generală din Cireşoaia citesc cu mult drag. Din nefericire, în ultima vreme nu am avut donaţii care să conţină bibliografie şcolară, de aceea elevii şi chiar şi eu – profesoară de Limba şi literatura maghiară – am căutat deseori pe internet şi am scos la imprimantă textele pentru bibliografie şcolară. Şi învăţătoarele au făcut la fel. Acum ne bucurăm foarte tare că şcoala a intrat în posesia acestor cărţi de poveşti şi de bibliografie şcolară, pe care profesoarele şi învăţătoarele le vor putea folosi la orele de limba şi literatura maghiară. Aşa că vă mulțumim și suntem foarte recunoscători cu toții pentru donaţia de carte făcută de Biblioteca Judeţeană Bistrița-Năsăud. Vă garantez că o vom folosi zilnic, pentru că avem nevoie de aceste cărţi”.
În anul 2019, Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a mai sprijinit prin donații, cu cărți din bibliografia școlară, constituirea de biblioteci școlare și la școlile gimnaziale din Valea Tureacului și Viile Tecii.
Sursă și foto: Biblioteca Județeană
Adaugă comentariu