Actualitate Recomandări

IPJ: Mulțumim, domnule Valer Chiluț, pentru că ați dat dovadă de spirit civic!

”Polițiștii din Bistrița i-au dat o veste bună unui bărbat care și-a pierdut vineri portofelul, chiar înainte ca acesta să fi apucat să sesizeze acest lucru”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

”În același timp în care bărbatul și-a dat seama că-i lipsește portofelul în care avea documente personale, carduri bancare și o sumă de bani, la sediul Poliției din Bistrița s-a prezentat domnul Valer Chiluț, cel care l-a găsit pe stradă. Îi mulțumim pentru că a dat dovadă de spirit civic și mai ales pentru faptul că a procedat corect”, a transmis IPJ.

În comunicat se arată că legea, respectiv art. 243 din Codul Penal, pedepsește ”Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține  altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține”.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.