Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2019 debutează luni 1 iulie, cu Limba și literatura română – proba Ea), urmate de Limba și literatura maternă – proba Eb) în 2 iulie, proba obligatorie a profilului – Ec) în 3 iulie, proba la alegere a profilului și specializării Ed) în 4 iulie.
Afișarea rezultatelor va avea loc în 8 iulie, până la ora 12.00, elevii putând depune contestații în cursul aceleiași zile, între orele 12.00-16.00. Rezultatele finale vor fi afișate în 13 iulie.
În această sesiune a examenului de Bacalaureat, în județul Bistrița-Năsăud s-au înscris 2.137 de candidați, care vor susține probele în șapte centre de examen: Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” Bistrița, Colegiul Tehnic Infoel Bistrița, Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean, Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud și Liceul Economic Năsăud, informează Inspectoratul Școlar Județean.
Lucrările scrise provenite din alt județ vor fi evaluate în centrele de la Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Liceul Teoretic Sanitar Bistrița și Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița.
La prima proba scrisă a examenului de Bacalaureat 2019, Ea) Limba și literatura română, în Bistrița-Năsăud au fost înscriși 1.962 candidați din care s-au prezentat 1.887, reprezentând un procent de 96,17%.
Inspectoratul Școlar Județean informează că doi candidați de la centrele de examen Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud și Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. Conform Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat, aceștia nu vor putea să participe la următoarele probe și vor fi lipsiți de posibilitatea de recunoaștere a probelor promovate anterior. De asemenea, nu au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Examenul național de Bacalaureat 2019 a început luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Proba a continuat în data de 4 iunie și a fost urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5-6 iunie). În zilele de 7, 10 și 11 iunie a fost programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie s-a desfășurat evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C). Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. În situația în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.
Adaugă comentariu