Politică

Vasile Moldovan şi-a pierdut dexteritatea la butoane. L-a ajutat secretarul municipiului

Fostul primar al Bistriţei, Vasile Moldovan (PDL), a primit rolul ingrat de a conduce prima şedinţă a Consiliului Local Bistriţa fiindcă e decanul de vârstă al consilierilor nou-aleşi, iar cel mai vârstnic dintre consilieri coordonează lucrările în lipsa unui preşedinte ales. Întrucât au trecut patru ani de când apăsa pe butoane în calitate de edil, de data aceasta i-a ieşit cam greu. L-a ajutat, cu sfaturi, secretarul Floare Gaftone.

Vasile Moldovan a declarat încă din start că se simte onorat să conducă prima şedinţă a Consiliului Local. După ce a spus public acest lucru, a urmat operaţiunea dificilă de a respecta spiritul şi litera legii în strictă concordanţă cu apăsatul butoanelor. Din păcate, fostul primar nu s-a descurcat foarte bine cu aparatura din sala de şedinţe (deşi tocmai în timpul mandatului său a fost instalată) şi le-a cerut consilierilor să ridice mâinile ca să-şi exprime poziţia în legătură cu membrii comisiei de validare.

Ca nu cumva să se abată de la vreo regulă, Vasile Moldovan a rugat-o pe Floare Gaftone, secretarul municipiului, să îi stea alpături ca să îl mai îndrume cu sfaturi. Şi bine a făcut. În felul acesta a reuşit ca, după interpelări inopinate ale reprezentanţilor PP-DD, să aducă la mal corabia.

În timp ce părea că începe să se descurce bine, chiar colegul său de partid, Gheorghe Tuţă, l-a anunţat că a uitat să le ceară partidelor să desemneze liderii de grup. După ce a rezolvat şi această problemă, Vasile Moldovan a dispus o binemeritată pauză!

   

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.