(FOTO) Toamnă bogată la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, unde cei care au lucrat pământul pus gratuit la dispoziția lor de școală au cules primele roade din ceea ce se numește ”Grădina comunitară”. Bistrițenii care și-au cultivat singuri pământul au strâns sfeclă, ceapă, morcovi, ardei, vinete sau roșii și s-au bucurat de bogăția roadelor pământului, așa cum scrie pe Facebook Cristian Țetcu de la GAL Ruralis, Grupul de Acțiune Locală pentru Dezvoltare Durabilă în Microregiunea Bistrița-Șieu-Someș.
Reamintim că opt familii s-au arătat inițial interesate să cultive teren primit gratuit în custodie de la Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa şi să creeze împreună „Grădina comunitară”. Fiecare familie a primit o suprafaţă de teren pe care să cultive legume, zarzavaturi, plante medicinale, aromatice sau flori fără să utilizeze substanţe chimice.
Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa s-a gândit să pună la dispoziţia bistriţenilor 20 ari de teren şi să înfiinţeze prima grădină comunitară din oraş. La nivelul şcolii s-a format echipa „Ecoadolescent”, formată din mai mulţi elevi de la clasele de agricultură ecologică, coordonată de directorul adjunct Liliana Vereş şi consilierul educativ Elena Mora care s-a înscris într-un concurs naţional de proiecte, deschis de Fundaţia „Noi Orizonturi”, alături de alte 25 de şcoli. S-a numărat printre câştigători şi a primit o sponsorizare de 500 de lei cu care a pregătit terenul pentru a putea fi cultivat de 20 de familii din oraş. Mai multe despre acest proiect puteţi citi AICI.
Bravo lor ! Asa se castiga bucatele cu truda si sudoare, si primesti in schimb o mancare sanatoasa fara euri. Astfel multi din comentacii impostori care se inseamna pacilea jignind pe altii fara argumente ar fi fost mai bine pt. ei sa isi lucreze cate o bucata de pamant si sa capaleasca in loc sa jigneasca. Cu siguranta le era mintea si sufletul mai de sama.
Pe care pământ au cultivat?, pe cel destinat construirii cartierului pentru tineri.?
A mai rămas ceva pământ pentru liceu?
Felicitări persoanelor care au facut agricultura acolo.
A ramas ceva pamant si pentru tine si daca vrei sa-ti murdaresti manichiura pot s-o faci si tu nu murdarii munca cuiva cu venin si poti sa te documentezi mai bine si apoi sa lansezi fantezii.
Nu se ocupă cu nimic, dimpotrivă. A îmbârligat niște oameni și le-a tras clapa. Cristi Țețe e renumit că le dă cu „frezoane” celor care au avut curaj să-și cumpere centrale termice. Le oferă la schimb compost 🙂