În ciuda numeroaselor promisiuni făcute de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Liviu Rusu, care dădea drept sigură transformarea Colibiţei în staţiune de interes local, nimic nu s-a schimbat în mandatul său. Drumul de acces între Bistriţa Bârgăului şi Colibiţa este deplorabil, plin de gropi neastupate, iar cel de peste baraj a rămas la fel de îngust şi periculos, autorităţile nefăcând nimic să protejeze marginile lui, deşi aici s-a petrecut o adevărată tragedie în urmă cu câţiva ani când o maşină a căzut direct în lac, iar o tânără şi-a pierdut viaţa.
Dincolo de problemele legate de acces, Colibiţa rămâne o oază de linişte şi de răcoare. Proprietarii cabanelor de pe marginea lacului se bucură de linişte şi de frumuseţile naturii, mulţi dintre ei având chiar ambarcaţiuni cu care se plimbă pe lac sau pontoane pe care fac plajă sau pur şi simplu pescuiesc.
Cei dornici de aventură pornesc pe trasee montane şi au ce vedea dacă reuşesc să treacă de zona locuită în care gunoaiele sunt aruncate la marginea drumului sau în albiile pârâurilor, o meteahnă veche românească de care nu reuşim să scăpăm în ciuda tututor campaniilor de informare şi a acţiunilor de igienizare.
Cât timp nu se va rezolva proba drumului şi a mizeriilor aruncate aiurea, cât timp promisiunile făcute de autorităţi nu vor fi respectate, Colibiţa va fi un loc accesibil doar celor care au maşini de teren şi care reuşesc să treacă în viteză pe lângă albiile pline cu PET-uri şi mizerii urât mirositoare.
Cristiana Sabău
Locuitorii Colibitei nu au contracte de salubritate, dupa stiinta mea. Va rog sa faceti „lumina” in acest prim si fundamental aspect. Daca nu exista contracte incheiate intre oamenii care au proprietati acolo si cei carora li se platesc impozite si taxe, ce credeti , este un lucru bun? Cati dintre cei care merg pe munte, au bunul simt, in lipsa alternativei necesare de a arunca gunoiul in locuri special amenajate de primarie, sa se intoarca dupa un sejur de cca. o saptamana, cu gunoaiele in portbagaj? Una dintre posibilele probleme cu care ne confruntam noi romanii, este aceea a dezbaterii efectelor dovezilor de „proasta crestere” sau ignoranta din partea unora, in detrimentul „punerii degetului pe rana”.
Accesul barcilor cu motoare termice pe lacul Colibita,este interzism conform reglementarilor in vigoare. Trebuie ca „cineva” sa vada si sa se ocupe serios de acest aspect, sprijint fiind, de cei care au proprietati cu iesire la lac. Ar fi un imens respect fata de natura si generatiile care…..vin dupa noi.
Ar trebui sa fie pus mai mult accentul pe promovarea, modernizarea si sprijinirea agroturismului si din judet. Dar bine gandit si administrat. Sa nu ajungem sa asfaltam ca in Bistrita unele strazi doar de dragul asfaltari si lasate altele cu cratere unde te poti ascunde. Este un domeniu unde se poate pune stratul de asfalt mai gros sau mai subtire, cu mai mult bitum sau mai putin, dar la acelasi pret in actele oficiale….
Atat timp cat administratia locala din Bistrita Birgaului (primaria), intelege prin turism doar ,,gratarit si berarit,, si nu are nici un fel de viziune asupra turismului adevarat, care har Domnului se poate dezvolta in cele mai bune conditii in acest loc minunat, nu ne putem astepta la schimbari benefice in acest sens. Implicarea autoritatilor publice locale in dezvoltarea Colibitei, cu care se lauda in van ca e pe punctul de a deveni statiune turistica este zero. Drept dovada faptul ca nu exista nici o persoana, atat angajata a primariei sau consilier local care sa aiba raspundere sau abilitati , cat de cat, pe linie de turism. Domnule primar si domnilor consilieri locali dati mai multa importanta acestui colt de rai, daca nu se va intoarce impotriva d-voastra!!! Nu va bateti joc de Colibita, merita mai mult acest loc!!! Persoane din alte zone ale tarii si strainatate raman impresionate profund cand vin pentru prima data aici si mare pacat ca pe oamenii locului, cu cateva mici exceptii, nu-i intereseaza promovarea si nu se implica in dezvoltarea locului.