Social

La Sânmihaiu de Câmpie, rețeaua nouă de apă se va întinde pe 27 de km

Comuna Sânmihaiu de Câmpie va fi racordată la rețeaua de apă și canalizare prin Master Planul de apă și Canalizare pentru care Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud a dat deja aviz de mediu.

Este vorba de Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată în județul Bistrița-Năsăud, propus a fi amplasat pe raza a 47 unităţi administrativ teritoriale cuprinzând 139 localităţi: municipiul Bistriţa, oraşele Beclean, Năsăud şi Sângeorz-Băi şi 43 de comune, membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii de Alimentare cu Apă şi de Canalizare în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Astfel, pentru alimentarea cu apă a localităților La Curte, Stupini, Brateni și Sânmihaiu de Câmpie din cadrul UAT Sânmihaiu de Câmpie se propune realizarea unui racord la conductă nouă de circa un km de aducțiune Lechința – Micestii de Câmpie. Pentru execuția lucrărilor de extindere a rețelei de aducțiune s-a identificat o subtraversare de drum județean – DJ 162, în localitatea Sânmihaiu de Câmpie.

Pentru asigurarea presiunii în rețelele de distribuție din localitățile Brăteni, Stupini și La Curte se propune un grup de pomparece va avea în componența două pompe active și una de rezervă. Rețeaua nouă de distribuție în localitatea Sanmihaiu de Câmpie va avea o lungime totală de aprox. 27,2 km, din care:

  • în localitatea Stupini, aprox. L = 3,9 km,
  • în localitatea Sânmihaiu de Câmpie, aprox. L = 12,7 km,
  • în localitatea La Curte, aprox. L = 4,8 km,
  • în localitatea Brăteni, aprox. L = 5,9 km,

De asemenea, vor fi 492 de branșamente noi, împărțite pe localități după cum urmează:

  • Localitatea Stupini –58 branșamente noi;
  • Localitatea Sânmihaiu de Câmpie –282 branșamente noi;
  • Localitatea La Curte –74 branșamente noi;
  • Localitatea Brăteni –78 branșamente noi.

Rețeaua de apa va include pentru o bună funcționare în exploatare, construcții de tipul căminelor de vane (echipate cu vane, vane de golire), branșamente, hidranți de incendiu iar la pozarea acesteia se va avea în vedere desfacerea-refacerea carosabilului și lucrările speciale: subtraversari, supratraversari. În localități, traseul conductelor rețelei de distribuție se va desfășura de-a lungul drumurilor existențe. Pentru bransarea consumatorilor casnici la rețeaua de distribuție apa s-au prevăzut branșamente și conducte PEID, PE 100RC, De 25 și 63 mm care se vor amplasa în cămine de branșament supraterane.

Pentru execuția lucrărilor de extindere a rețelei de distribuție s-au identificat următoarele tipuri de lucrări speciale: în localitatea Sanmihaiu de Câmpie 22 subtraversari, din care: 18 subtraversări de drum județean – DJ 162; două subtraversari de drum județean – DJ 151 și două subtraversari de C.F., în localitatea La Curte, 7 subtraversări de drum județean – DJ 162 și în localitatea Brăteni, două subtraversari de viroage necadastrate.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS