Actualitate Recomandări

Expoziția ”Maestrul”, schimb de experiență între Bistrița și Cluj, făcut cu prietenie

(FOTO) Nu mai puțin de 39 de artiști, profesori la liceele de artă plastică din Bistrița și Cluj-Napoca, expun în saloanele Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud lucrări de pictură, grafică, sculptură sau arhitectură.

”Atunci când spunem maestrul ne gândim la cineva care este cel mai pregătit într-un domeniu. Și noi, când am ales acest titlu, Maestrul, cumva ne-am gândit la cineva care ar putea să fie model. Maestrul școlii noastre este Corneliu Baba, profesorii de la Liceul de Arte sunt modele pentru elevii lor, și noi, profesorii căutăm la rândul nostru modele. Am ales să facem o expoziție comună cu colegii de la Liceul de Arte Vizuale din Cluj-Napoca fiindcă, între școlile noastre sunt legături mai vechi din perioada în care la Bacalaureat se dădea și din desen, o disciplină de specialitate. Era un schimb în care noi mergeam la Cluj pentru evaluarea elevilor, iar ei veneau la noi. Când s-a scos acest schimb, s-au cam rupt legăturile. Ne-am gândit așadar să organizăm expoziția ca să vedem ce mai facem și noi la Bistrița, ce fac ei. Și elevii noștri vor compara profesorii din Bistrița cu cei din Cluj și, în felul acesta, eu cred că ar putea fi un schimb pozitiv. Avem prezenți în acest spațiu expozițional 24 de artiști de la Cluj, noi suntem o școală mai mică, iar de la noi expun 15 cadre didactice”, a spus prof. Vasile Duda.

Prof. Maria Sârbu – Cluj: ”Noi suntem foarte încântați că suntem la Bistrița. De fapt, ne simțim acasă. Iubim foarte mult școala din Bistrița, pe colegii din Bistrița și eu personal, dar și colegii, ne-am dori în permanență să fim aici fiindcă ne simțim foarte bine la Bistrița. E un schimb foarte frumos de experiență, făcut cu multă prietenie”.

Prof. Hermina Csata – Cluj: ”E o ocazie deosebită de a face o expoziție care, chiar dacă nu are o temă anume, are un numitor comun: calitatea. Privind în sală, ne dăm seama că, în tehnici diferite, abordând teme diferite, profesorii din cele două importante școli de artă ale Transilvaniei se regăsesc în zona calității artistice care cred că sugerează și calitatea lor ca pedagogi. E foarte important ca discipolul tău să aibă mare încredere în tine. În domeniul artelor vizuale, în mod special, noi îi îndrumăm mentorându-i. E obligatoriu să prezinți, din când în când, o lucrare personală discipolilor tăi pentru că așa îi poți determina să muncească mai mult, să creadă mai mult în meseria pentru care se pregătesc”.

De la Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistrița au expus: Retegan Macedon, Chiș Loredana, Iulia Burlac, Marian Coman, Oana Cârlig, Paul Târziu-Gal, Radu Hangan, Alin Rihor, Puțura Adrian, Cristina Trif, Ilișiu George, Runcan Ioan, Flaviu Știr, Mircea Mocanu și Marcel Lupșe.

De la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca au expus: Oana Butusina, Adela Gocan, Margareta Catrinu, Corina Fulger, Gavril Zmicala, Maria Matean, Raluca Toderica, Fabian Arpad, Iulian Cîmpean, Roxana Salanta, Renata Vivien Barna, Hermina Csata, Gheorghe Olaru, MateiLadislau, Denisa Curte, Lucian Tintariu, Sanda Manciac Istratescu, Teodora Bogdan, Maria Reichert Sârbu, Cristian Porumb, AndrasKoncz, Judith Koncz Munich, Tunde Vitz, Sergiu Georgian Mazerschi.

https://www.facebook.com/complexmuzeal.bistritanasaud/posts/2204466246520534?__xts__[0]=68.ARAUJOFWQiRid_cJQy_L0osiXu4HrVOj4zSc75xeW72LiogFdYZO-MJVL2Sk9dKtXGENqxCPU6vOCLEYj-rJx6NzVhiQwIZfKBwjq0u6wNVdGzqklmCjdENdU3d7nDqDzmhK5OWDjdHY3jt5Rqg5ZO6upIebPvVC8fmI2_tMXsoNes34LOivyTSMYHtxmmAzIef7lDP2TyLeFj7hYo-1alu0j-HpC_B70Cw6MR8YQuDZeCGqEis3dAWixl91OSDYSwrAt5LpbD0RY6lH9sx_6qvTSmcDKtXNw1r3q880wyPNqRnVL163-5C9QQ3Kh5ZixWXzdu0Ukw9fxgXO71Dx3nu4B36c&__tn__=-R

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS