Recomandări Social

Livadă ecologică la Dumitra și o fabrică de procesare pentru obținerea sucului natural din fructe

În comuna Dumitra va apărea o livadă nouă de meri și cireși pe o suprafață de circa 4 hectare, dar și un centru de prelucrare a fructelor pentru obținerea sucului natural.

Firma Horapiti SRL din comună a cerut acord de mediu pentru a putea derula proiectul ”PNDR – Înfiinţare de exploataţie pomicolă în sistem ecologic Dumitra – Construire centru de producţie”, iar potrivit documentelor depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, proiectul se va implementa pe 3 parcele de teren.

Exploataţia pomicolă se va face pe suprafaţa totală de 3,94 ha, din care o suprafaţa de 1,99 ha este teren arabil cu amplasamentul în parcela ”La lac” şi o suprafaţa de 1,95 ha ocupată de o livadă de măr care nu mai este productivă, fiind îmbătrânită, cu amplasamentul în parcela ”La rezervor”, parcele situate în extravilanul localităţii, din care pe una cu suprafaţa de 1,66 ha se va planta cireş superintensiv şi una cu suprafaţa de 1,63 ha se va planta cu măr intensiv, cu soiuri rezistente la boli.

Plantaţia va fi dotată cu sistem de sustinere şi de protecţie antigrindină și va fi împrejmuită pentru protejarea împotriva rozatoarelor (iepuri, căprioare)cu gard pe stâlpi de beton şi plasă de sârmă.

Centru de producţie va fi construit pe 3750 m2, situat în intravilanul localităţii și va consta în construirea unei fabrici de procesare a fructelor pentru obținerea de sucuri naturale cu capacitate de 500 kg fructe/zi.

APM Bistriţa-Năsăud a anunțat că a luat decizia etapei de încadrare fără evaluarea impactului asupra mediului.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS