Extensia Universitară Bistrița a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va marca, sâmbătă, 20 de ani de învățământ universitar geografic la Bistrița printr-o conferință națională având ca temă ”Resursele turistice, agrementul și turismul sportiv, factori de progres comunitar”.
KissFM
GA – Vertical
Titlu Comentarii recente
Comentarii recente
Comentarii recente
- bogdan la Cod galben și cod portocaliu: vânt, lapoviță, ninsori, viscol la munte
- PETRE la Bistrița, blocată la prima ninsoare. Mașinile nu au putut urca străzile în pantă
- bogdan la Cum a ajuns Bistrița un centru universitar modern. Ce campus nou se va face
- Bobiță la Bistrița, blocată la prima ninsoare. Mașinile nu au putut urca străzile în pantă
- Cio la Cum a ajuns Bistrița un centru universitar modern. Ce campus nou se va face
Titlu Articole Recente
Articole recente
Ultimele articole
- Doi adulți și un copil, duși la spital în urma unui accident produs la Năsăud
- Cum a ajuns Bistrița un centru universitar modern. Ce campus nou se va face
- Puteți vota proiectele depuse pentru bugetare participativă, la Bistrița
- Merigo a pregătit pentru sărbători platouri cu prăjituri asortate, torturi festive, ciocolată Dubai
- Bistrița, blocată la prima ninsoare. Mașinile nu au putut urca străzile în pantă
- Iarna a pus stăpânire pe Munții Bârgăului. Stratul de zăpadă are 40 de cm
- O nouă rundă în Liga 3: Gloria – ACS Tg. Mureș pe ”Stadionul Jean Pădureanu”
Vai de mine, mai bine nu exista niciun an, nu cred că își avea locul în forma actuală. Credeți-mă, școala făcută în cadrul acestei specializări este 0, nu înveți nimic, cerințele sunt aproape inexistente, iar exigența se situează sub nivelul mării. Am prieteni care au parcurs atât nivelul licență, cât și nu știu ce masterat organizat tot sub egida acestei specializări, toți fără excepție, se distrau copios pe baza specializării în cauză, spunând de fiecare dată după sesiune, „fără morți, fără răniți, nicio piedică pusă în a promova un examen”, sunt afirmațiile lor, nu aș crede că lucrurile stau altfel. Pentru ei, după cum o spuneau, era un vădit motiv de mândrie acest lucru. Nu neg meritul celor care au învățat din pură inițiativă, cu siguranță or fost și or fi și astfel de studenți, dar cu restul, numărul majoritar al acestora? evident că au trecut ca gâsca prin apă. O fi bine, o fi rău? vă las pe dumneavoastră să trageți concluziile de rigoare. Se pare, că de la un an la altul, după cum o arată și testele recente internaționale, învățământul românesc se degradează tot mai tare, azi-mâine, dacă se continuă sub aceleași auspicii, nu ne vom mai regăsi în niciun astfel de clasament. Trist, toate fastuoasele reforme din ultimii 30 de ani au dus învățământul românesc aproape în colaps. Veți veni și îmi veți spune că obținem premii sau diverse distincții la concursuri internaționale, așa este, doar că respectivii elevi reprezintă excepții, iar restul constituie majoritatea, majoritatea aceea care nu scrie corect, nu pricepe ce citește, nu citește o carte și nu are o boabă de cultură generală.
Drept la replica pentru domnul sau doamna cu mesajul anterior.Eu am terminat aceasta facultate in urma cu 7ani si nu am trecut prin cei trei ani folosind expresia dumneavoastra „ca gasca prin apa”.nu este adevarat nimic s-au facut cursuri si am avut ce invata majoritatea fostilor colegi sunt agajati in domeniu .mai bine informati-va decat sa scrieti tampenii!!!
„E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune”…
Conferinta cu tema ”Resursele turistice, agrementul și turismul sportiv, factori de progres comunitar”, dincolo de marcarea celor 20 de ani de învățământ geografic universitar la Bistrița, reprezintă un bun prilej de prezentare a unor solutii viabile menite să conducă la orientarea corectă privind valorificarea potentialului turistic al judetului, astfel incât să nu se mai construiască pârtii de schi la cea mai joasă altitudine din tară intr-un judet care dispune de zonă montană pe două treimi din suprafată.
In judetul Bistrița-Năsăud ar fi câteva locuri interesante sub aspectul resurselor turistice, dar acestea nu au fost niciodată promovate cu adevărat şi nici puse în valoare.
Mai trebuie avut in vedere si faptul că judetul Bistrița-Năsăud este înconjurat de câțiva poli majori în turism. Astfel, la nord, nord-vest avem Maramureșul care are la baza turistică elemente de traditie locala foarte bine conservate, promovate și exploatate. Apoi, la est se afla Bucovina cu manastirile ei care au genertat un infloritor turism monahal și istoric, asociat cu splendide elemente de peisagistica specifica locului. Spre sud, judetul Mures te intampina cu statiunea balneo-climatica Sovata-Praid, unde a renăscut un turism balnear de calitate în ultima perioadă. Spre vest se afla Cluj-Napoca, leaganul turismului cultural, si Turda cu renumita “salina” care nu mai au nevoie de nici o prezentare.
Drept la replica pentru domnul sau doamna EU.Sunt student in anul III la Bistrita si pot dovedi i ca nu sunteti corect informat. Sunt licentiat din 2002 in Stiinte Economice ,urmand cursurile la Cluj Napoca. Extensile de la Bistrita ale UBB sunt benefice in primul rand pentru cei care nu-si permit financiar sa urmeze cursurile unei Facultati din alt oras