Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a spus în ultima ședință CJ pe anul acesta că toate semnalele privind bugetul pe 2020 sunt negre, astfel că rămâne de văzut ce sume vor fi repartizate pentru investiții.
”În momentul de față, din păcate toate semnalele care vin de la nivel guvernamental cu privire la buget nu sunt nici măcar gri, sunt negre, sumele alocate pentru administrațiile locale se pare că scad drastic. În funcție de cum vor arăta exact cifrele bugetului pe anul 2020, vom face o analiză să vedem care sunt necesitățile, care sunt resursele și ce putem face. Eu îmi doresc ca excedentul din acest an să fie folosit în cea mai mare măsură pentru bugetul de investiții”, a spus șeful CJ.
El a adăugat: ”Dar dacă nu vom avea bani la DGASPC pentru funcționare, va trebui să ne gândim foarte serios că asistenții maternali, că oamenii care lucrează în centre trebuie să-și primească salariile, că oamenii care sunt cazați în aceste centre au nevoie de hrană, că Spitalul Județean de Urgență Bistrița are nevoie de resurse, am văzut că prognozarea bugetului la Ministerul Sănătății este cu minus 24% față de anul trecut. Deci vom vedea care sunt cifrele pe care le vom primi de la guvernul în exercițiu și vom veni în plenul CJ, utilizarea excedentului nu se poate face decât prin aprobarea plenului CJ. Îmi doresc ca acești bani să fie folosiți integral pentru dezvoltare dacă vom avea resursele necesare asigurate pentru funcționare. Conform legii, ai obligația să asiguri funcționarea instituției și a instituțiilor de subordine”.
Președintele CJ le-a mulțumit consilierilor județeni pentru implicare, pentru sprijinul acordat proiectelor de dezvoltare în Bistrița-Năsăud: ”Puteți fi mândri de ce se întâmplă în județ și asta o spun oamenii, sondajele, cifrele, realizările pe care împreună le-am făcut în mandatul care se apropie de final”.
După ședință, Radu Moldovan a declarat: ”Nu intenționez să propun vreo creștere de salariu pentru anul viitor la angajații din aparatul de specialitate al Consiliului Județean. Conform Legii salarizării unitare, salariile în administrație se stabilesc de către plenul CJ la propunerea ordonatorului principal de credite, cu marjă minimă salariul minim pe economie și marjă maximă salariul vicepreședintelui. Nu este prevăzut în legislație că ele trebuie indexate cu o rată sau alta. În afară de prevederile legale privind vouchere sau alte tipuri de bonificații pentru angajații CJ, nu intenționăm pentru anul viitor să facem vreo propunere de creștere a salariilor. În ceea ce privește bugetul, eram optimist până au apărut primele cifre, rămân în zona optimismului rezervat, sunt niște cifre care ne arată scăderi”.
Ce ai semanat tu cu ciuma rosie aia culegem,adica dezastru!
Mă nerușinatule! Ce i cu glumele astea de măriri de salarii! Ar trebui tăiate,să aveți vreo 2000 de lei și cam atât! Atunci ar fi bani pentru tot ceea ce este necesar!
Da nu mari salariile doar tu esti Dumnezeu, vezi ai grija de cei de la (…), ajuta i macar cu bani din proiecte europene sa nu sufere saracii.
Vorbeste de parca salariatii sr fi pe plantatia lui.
Si apropo oare are facturi pt cat beton a bagat (…) la casa lui?
Asta asa ca, a dat lectii de urbanism.
Răducu nu stie pe ce lume trăieste. El spune că nu intenționează să propună vreo creștere de salariu pentru anul viitor la angajații din aparatul de specialitate al Consiliului Județean.
Păi nu s-a făcut o mărire a salariilor in sistemul bugetar fără vre-o o restructurare a schemei de personal si fără nici o analiză a potentialului economic care să poată să suporte aceste măriri, care să nu genereze inflatie. Cresterea economică bazată pe consum este nesustenabilă ceea ce a dus la scăderea puterii de cumpărare a românilor. De altfel Răducu uită că el a promis că-i dispus să lucreze „pro bono”.
Vezi: https://timponline.ro/seful-cj-am-primit-0-cu-minus-de-la-guvern-sunt-dispus-sa-lucrez-pro-bono-ce-asteapta-de-la-mosul-galben/
Problema îi subțierea pușculițelor din care vă alimentați? Există fonduri europene, dacă vă doriți cu adevărat să faceți treabă, nu să le deturnați, așa cum se tot întâmplă cu arhicunoscutele PNDL-uri, pesedeaua știe, doar este expert în așa ceva, doar pentru el au fost create, accesați-le, încă odată, ele nu pot fi furate, dar pot servi dezvoltării comunității. Ce ați semănat, aia culegeți, ați îndatorat țara până peste cap, acuma strângeți cureaua, atrageți investitori, respectați-i, iar ei prin locurile de muncă create vor asigura venituri suplimentare la bugetele locale. Ce ne poți spune monșere despre faptul că județul Bistrița-Năsăud, pe care matale îl păstorești, se situează ca putere de cumpărare la coada clasamentului, ca venituri/om, tot pe acolo, ca număr de angajați, tot în coada acestui clasament. Ce ne poți spune despre faptul că, de la venirea matale în fruntea acestei autorități, numărul angajaților a trecut de dublu. Dumneata ești pus acolo să faci treabă în dezvoltarea județului nu să creezi locuri de muncă, așa cum se vede că ai făcut, sau ce să pricep ți-ai onorat obligațiile de partid? Păi asta nu-i seriozitate, nu-i profesionalism, nu-i un mod corect de a aborda lucrurile, iar rezultatele se văd, nu-s chiar atât de strălucitoare pe cât dorești dumneata să ni le prezinți. Ia clasamentele privind starea județelor din România și ai să constați singur acest fapt. Strîngeți cureaua dacă nu sunt bani, nu mai aruncați banii oamenilor pe garduri, plătind salarii aiurea pentru mulți care taie frunze la câini, și sunt destui, s-ar face mari economii. Trebuie să pricepeți, atât autoritățile locale, instituțiile locale, cât și entitățile centrale nu sunt organizații caritabile, care să asigure venituri, dintre cele mai consistente unor putori care nu lucrează nimic, ăia trebuie să plece. Deratizați sistemul administrativ și veți avea bani, altfel nu ar trebui să mai aveți nici măcar bani de salarii. În sistemul administrativ, nu doar că este un număr exorbitant de mare de angajați, mulți dintre ei fiind obiecte de decor, care doar consumă, ci acordă niște venituri colosale, cu adevărat nesimțite, raportat la cât câștigă omul de rând și la realitatea actuală din România. Nu-i așa? ce bine mergeau lucrurile când erați voi la guvernare, PNDL-urile duduiau, datoria publică se înălța la cer, controalele pentru verificarea modului de angajare a resurselor erau inexistente etc, ce viață. Doamne ferește-ne ca vreodată să ne mai întâlnim cu așa ceva. Vreți bani la buget, reduceți cheltuielile, care sunt nesimțit de mari, colectați dările neachitate, atrageți investitori, accesați fonduri europene, nu mușcă, doar nu pot fi furate, dar să știți servesc dezvoltării comunității, creșterii puterii de cumpărare a acesteia, număr de locuri de muncă crescut etc. Deci, mai ușor cu văicăreala, la treabă, nu mai aveți mult timp.
Adevarul este ca PNL ul nu poate guverna. Este un partid lipsit de viziune și numai, se plânge că un copil mic pentru țiți. Pentru țiți , trebuie sa lupți ca acum esti mare dragă PNL ul e. Dacă nu sunteți în stare lăsați PSD ul sa guverneze mai departe. Se pare ca Dăncila are boasele mai mari ca Orban !
Imtrebatil pe RM ce salatiu au cei 10-12 magnifici angajati de la firma privata din parc ca sa nu dau nume, acolo unde sunt niste apartamente frumoase si mese bogate.
Sigur nu se maresc la cei care lucreaza la CJ doar la cei care taie frunze la caini si stau ghiocel si au limbuta lunga.
Faceți o comparație intre trecut Liviu Rusu si actual Radu Moldovan….in rest vorbele sunt de prisos si mai ales răutățile….la capitolul Consiliu Județean ar trebui PNL-ul ciocul mic….la primărie au tot dreptul…dar măcar să vină cu un candidat cât de cât….dar nu prea au oameni…numai copii ale lui Olteanu…până și tonul,discursul si gesturile cu mâinile le-au copiat.