(FOTO) În Bistrița-Năsăud, prin intermediul Asociației Tășuleasa Social au ajuns 20 de camioane încărcate cu cu daruri de Crăciun trimise de copii din Germania, însă doar nouă au rămas să împartă daruri în județ, celelalte fiind trimise în Mehedinți, Sălaj, Sibiu, Suceava și în județul Cluj, zone în care Asociația Tășuleasa Social are proiecte, dintre care cel mai important este Via Transilvanica.
Zonele unde au mers camioanele în Bistrița-Năsăud:
- Ruta 1: Piatra Fântânele, Mureșeni, Tureac, Tiha Bârgăului
- Rurta 2: Prundu Bârgăului, Bistrița Bârgăului
- Ruta 3: Josenii Bârgăului, Livezile
- Ruta 4: Budacu de Jos, Dumitrița, Cetate, Petriș, Orheiu Bistriței, Satu Nou, Domnești, Mărișelu
- Ruta 5: Monor, Gledin, Sebiș, Șieuț, Lunca, Ardan și Posmuș
- Ruta 6: Rodna, Valea Poienii, Poiana Ilvei, Lunca Ilvei
- Ruta 7: Sânmihaiu de Câmpie, Zoreni, Țăgșor, Țagu, Silivaș, Budești, Miceștii de Câmpie, Visuia, Urmeniș, Șopteriu
- Ruta 8: Pinticu, Ocnița, Teaca, Archiud, Viile Tecii
- Ruta 9: Braniștea, Cireșoaia, Nușeni, Vița, Bozieș, Chiochiș, Matei, Corvinești
Președintele Asociației Tășuleasa Social, Alin Ușeriu, a spus că acesta este al 18-lea an în care are loc operațiunea Camionul de Crăciun.
”Anul acesta împlinim 18 ani de Camionul de Crăciun. Sunt aproape 26.000 de cadouri adunate de data aceasta de copii din Germania, iar astăzi vom ajunge la circa 22.000 de copii, ceea ce înseamnă că este o acțiune extraordinar de complexă care își va avea din nou ecoul în Ziua voluntarilor mici din primăvara lui 2020. Toți cei care primesc un dar de la noi vor fi invitați să facă voluntariat, ceva pentru comunitatea lor. Pentru că derulăm și Via Transilvanica, mergem de la un capăt la celălalt al ei, adică avem și un camion pentru Putna, unul pentru Mehedinți. Sunt 20 de camioane care se îndreaptă spre 22.000 de copii”, a spus Alin Ușeriu.
Sute de voluntari au venit și anul acesta să ajute la distribuirea pachetelor, printre ei numărându-se și Principele Nicolae și soția sa Alina, voluntari ai Asociației Tășuleasa Social, dar care sunt pentru prima oară la ”Camionul de Crăciun”, bucuroși să poată face sărbătorile frumoase copiilor de pe ruta 4, Valea Budacului.
Prefectul Stelian Dolha a venit sâmbătă dimineața la Vama Bistrița să îi salute pe voluntari și să le mulțumească pentru ceea ce fac.
În Bistrița-Năsăud au primit cadouri peste 10.000 de copii.
De ce nu veniți și in jud Mureș sat Satu nou com samperu de câmpie
Ce sa va aduca? Faină și zahăr?
Tot milogi am rămas și la 30 de ani după ceașcă. In loc sa trimitem noi ajutoare la țările sărace
Chiar mă gândeam și eu la asta. Nici eu nu vad cu ochi buni acțiunea asta.
Nu ne milogim la nimeni.
Așa au considerat germanii, că unii români ar avea nevoie de ajutor.
Atunci ce facem?
Ar fi mai bine să le zică “Tășuleasa Social” prin Alin Ușeriu să nu mai vină?
Nu cred.
Încă mai sunt oameni săraci prin toate localitățile.
Mai ales în Viile Tecii, Pintic, Lechința, Reteag, Budac, îi știți voi mai bine ca și mine.
Am auzit că și prin “Viscri” satul in care și-a cumpărat casa Printul Charles, populatia msjoritară ar fi de etnie rromă.
Doamne ce au fost și ce au ajuns satele săsești!
Nu știu, poate ar fi interesant sa le spunem acelor oameni de bună calitate că noi nu mai avem chiar așa multa nevoie, sa punem și noi mâna și să le trimitem împreună undeva in Africa, poate. Înțeleg că mai sunt printre noi familii greu încercate, dar oare chiar așa multe încât să se facă o așa ‘manifestare’ ? Eu, sincer, cred că e un prejudiciu de imagine pentru noi ca nație și un mare plus pentru organizatori.
Hai sa mai lasam falsa modestie deoparte.Sa apreciem contributia lui Alin Useriu si a celor ce.l ajuta.In Romania e inca multa saracie.Sa fie sanatosi copiii care primesc aceste ajutoare.Dzeu sa le rasplateasca donatorilor.
Felicitari Alin! Tot RESPECTUL pentru ce inesmni pentru români.Grijă mare la scamele ce vor să se lipeasca de tine .Sunt stel(ica)e trecătoare.
Tind sa cred ca aceste cadouri ajung intr adevar la copiii ai caror parinti nu le pot oferi conditii de trai normal. Cunosc personal o familie cu 3 copii in Bucuresti care traiesc doar din alocatia ptr copii. Si un preot îi ajuta cu bani,haine si mancare de cativa ani. Si ca ei sunt multi (saraci).
Romanii sunt saraci. Ceea ce „vedeti” nu e adevarul. De veti merge n satele din RO si veti intra n casele oamenilor si veti vorbi cu ei,va schimbati parerea ca noi suntem bogati si avem ce ne trebuie. Evident nu generalizam si cautam sa vedem adevarul cu ochii nostri si nu prin cei ce transmit minciuni si manipuleaza.