Ofta Medical Clinic Bistrița este poate una dintre cele mai moderne clinici din Bistrița care dispune de aparatură de ultimă generație utilizată de medici cu experiență.
Dr. Rareș Bodnariuc, medic primar oftalmolog și totodată fondatorul Ofta Medical Clinic, dr. Friedrich Zoltan și dr. Radu Mateescu sunt medici cu experiență de peste un deceniu care tratează pacienți atât în Bistrița-Năsăud, cât și în Cluj.
”Decizia de a înființa o clinică specială de oftalmologie în Bistrița a venit natural din dorința de a oferi pacienților din zonă cele mai bune tratamente și soluții fără ca aceștia să fie nevoiți să se deplaseze în alte orașe. Atenția pentru fiecare pacient, empatia și ambiția de a găsi cel mai bun tratament pentru fiecare caz în parte sunt doar câteva din principiile după care ne ghidăm și care ne recomandă”, se prezintă Ofta Medical Clinic.
Înființată în luna decembrie a anului 2017, clinica deține sală de operații unde se face chirurgia cataractei, a glaucomului, de pol anterior și injecții intraoculare.
Ofta Medical Clinic face și investigații la tomograf de coerență optică, ecografie oculară, investigații glaucom, biometrie, măsurarea tensiunii intraoculare și determinarea dioptriilor pentru copii de la 6 luni.
Potrivit directorului executiv Romina Gabor, pacienții care au bilet de trimitere de la medicul de familie beneficiază de consultații gratuite în baza contractului pe care Ofta Medical Clinic îl are cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud.
”Avem aparatură de ultimă generație inclusiv pentru consultul copiilor care știm foarte bine că nu au răbdare. Avem un aparat cu care se determină dioptria de la distanță. Acest aparat emite și un sunet, ca o maimuțică, și ei sunt atrași”, a explicat Romina Gabor.
La Ofta Clinic Medical se asigură și o gamă variată de rame și lentile de calitate. În cazul în care există lentile pe stoc, ochelarii vor fi gata foarte repede, în caz contrar durata maximă de livrare fiind de 10 zile.
”Avem rame la prețuri minime care încep de la 55 de lei, până la rame de brand internațional. Am fost primii din oraș care am vândut rame Gucci. Avem, de altfel, și evenimente primăvara și toamna când vin distribuitorii principali care aduc noua colecție pe care o prezintă în cadrul clinicii noastre. În cadrul acestor evenimente, sunt și prețuri promoționale, fiind reduse cu circa 30%”, a mai spus Romina Gabor.
La Ofta Medical Clinic veți mai găsi și o gamă variată de ochelari de soare pe care e bine să îi alegeți cu ajutorul unui specialist ca să vă protejeze cu adevărat ochii.
În desfășurare zilele acestea este campania ”Ochelari în așteptare”. Pacienții clinicii care vor să facă donații pentru cei care nu își permit ochelari sunt încurajați să o facă, iar cei care nu-și permit să achite integral costul unei perechi de ochelari primesc reduceri.
Ofta Medical Clinic Bistrița se află pe Bd. Republicii din Bistrița, nr. 55.
Telefon: 0759.111.555 / 0744.705.030, email: contact@oftamedical.ro
Cu toata dragostea, sa avem grija la folosirea unor termeni gen : clinica! Conform DEX -Clinica = Asezamant spitalicesc sau sectie intrun spital in care viitorii medici isi fac practica la patul bolnavului, sub indrumarea Profesorilor ! Dupa umila mea parere, poti numi CLINICA, acel cabinet medical, in care isi desfasoara activitatea zilnica, macar un cadru didactic medic ! Asadar, in acel spatiu se poate desfasura si activitate de invatamant ! Cu respect, dr.MNPop- pres.CMSR-BN
Pentru cei la care prea-plinul-de-sine, dă pe din afară, în foc, iese din vasul de expansiune și/sau în presă.
Tot conform DEX, cu câteva rânduri mai jos, găsim următoarea explicație:
CLÍNIC, -Ă, clinici, -e, adj. Examen clinic. Tratament clinic.
Dacă știm ce înseamnă examen/tratament clinic, este suficient de clar la ce se referă termenul de clinic din denumirea societății sus numite, dacă nu știm mai dăm o căutare și găsim:
In timpul unei consultații medicale, examenul clinic are ca obiect determinarea sau cel putin orientarea spre un diagnostic.
Orice consultație medicala se derulează pe doua planuri:
– anamneza („interogatoriul” pacientului) și apoi
– examenul clinic.
La sfarșit, medicul prescrie un tratament, cere examene complementare dacă diagnosticul clinic nu este posibil sau orientează pacientul spre un specialist.
Acuma este de înțeles.
Când ești de serviciu după amiaza, dimineața ai timp liber.
Cu respect,
un cetățean care nu are legătură clinică cu Ofta Medical Clinic,
nu se semnează – și nu dorește polemică – pe subiect.
P.S.
Orice medic, face examene clinice pacienților care-i trec pragul cabinetului.
Stimate coleg, probabil , sau cetatean, ma refeream la exprimarea din text! Bineinteles ca, clinica, suna mai bine! Eu voiam doar sa precizez acest aspect ! Sa nu fim ipocriti! In legea noastra scrie : CMI, SRL si Societati medicale. Stiu foarte bine de ce am facut aceasta precizare ! Cu acelasi respect,dr.MNPop
Buna ziua cat costa o consultatie
Conform „Legii spitalelor ”
http://www.cdep.ro/proiecte/2001/600/90/9/leg_pl699_01.pdf
Din punct de vedere al învăţământului şi al cercetării ştiinţifice medicale, spitalele se clasifică în:
a) spitale clinice;
b) spitale universitare.
Art. 8 punctul i) spune: „spitalul universitar este spitalul organizat în centre universitare medicale, în structura căruia toate secţiile de specialitate sunt clinici universitare.”
Art8 punctul „j) secţiile clinice sunt secţiile de spital în care se desfăşoară
activităţi de învăţământ universitar (nu este folosit doar cuvantul clinica).
Clinica universitară are în structura ei una sau mai multe secţii clinice; In toata legea este folosit cuvantul clinica universita si spital clinic.
In mod logic daca era cum spune dl. dr. Pop ar fi trebuit sa se numeasca Clinica universitara Ofta Medical … Cuvantul cheie este „universitar”, ori aici nu este pomenit nicaieri.
Pe geam scrie si „clinica de diagnostic” cea ce dea impresia ca este o clinica. Deci banuiesc ca fac si operatii acollo 🙂 Asa dnl Pop M.N. nu e prea departe despre adevarul, daca tot despicam parul in patru.
Da scrie clinica de diagnostic, dar nu universitară – cuvânt care implică o activitate de invatamant.
Pe de altă parte dexonline nu este un organism acreditat, este un proiect inițiat de către o persoană privată care a beneficiat pentru realizarea site-ului de ajutorul a câtorva sute de utilizatori. În toată lumea aceasta din Europa până în America ( cu simplu google se poate vedea), funcționează cabinete sub denumirea de clinica și nu se fac in cadrul lor stagii de învățare a viitorilor medici.
Părerea mea că se poate numi liniștită clinica orice formă medicala de organizare conform legilor in vigoare care are în componență mai mult de un cabinet și un medic. Dar dacă vrem sa ne legăm, sa interpretam orice cuvânt și să despicam firul in 4 in stilul nostru românesc, cu siguranță că nu o sa ducă la nimic bun.
Deci termen de „clinica” se pare ca nu este portejata? Asa ca pot se infintez o firma cu denumire „Clinica medical srl” sau „Dr. Wabo srl”? M-asi mira ca ar fi legal.
Ma indoiesc ca este protejata : https://www.clinicadebere.ro/ . Aici lucreaza „cadre medicale universitare ” ???
Parerea mea ca atata timp cat functioneaza legal, mi se parea ca discutia aceasta este clinica/ nu este clinica absolut inutila.
Oricum intodeauna noi romanii am despicat firul in 4 la orice problema, daca o treaba este simpla am complicat-o cat se poate de mult pentru a lovi in unii si a-i proteja pe altii, in functie de interseul personal al fiecaruia si mai putin pentru interesul celor multi.
Domnule Bondarul,nu poti numi clinica ,un SRL! Sa fim seriosi! Este o sfidare adusa clinicienilor universitari ! Daca in acel cabinet tip SRL lucreaza si cadre medicale universitare este altceva ! Trebuie sa va uitati la lege,capitolul: modul de org. al cab. medicale! Pentru domnul Mihai : Aveti o problema ,domnule ! Destul de grava : frustrare ! Pe Diploma mea scrie Doctor-Medic! Pe a dumneavoastra ? Lasati-ne pe noi sa ne rezolvam treburile… Cu respect,dr. MNPop
D-le doctor, se pare că se poate numi orice srl medical, clinica, exact cum spuneam mai sus. Incercati o căutare pe Google și o să vedeți în toată lumea aceasta entități medicale private, care nu desfășoară activități de cercetare sau învățământ și care sunt organizate sub denumirea de clinica.
Ce povesti fara rost
Stimate bondarul, revin cu o precizare edificatoare : ORD nr.124\1998 ,forme de organizare- Art.1, al. 3 ,s.a.m.d. ! Nu exista termenul -clinica-! Si e bine ,asa! Stiu ce vorbesc si stie si CMBN ! Asadar, sa respectam LEGEA ! Cat priveste reclama si publicitatea medicala ,este o alta poveste! Cu acelasi respect,dr.MNPop P.S. Domnule Bibi, nu este o poveste fara rost!
Cu ce nu sunteti de acord, stimatelor sau stimatilor concitadini ? Cu persoana mea ,probabil… Si ? Aveti, curaj ! Scrieti-va numele si stam de vorba si cautam adevarul impreuna ! Nu am nici o problema cu colegii care lucreaza la acel cabinet! Ii respect si stimez ca pe oricare alt om…care merita. Haideti sa incheiem povestea… cine are urechi si ochi si minte, intelege ! Cu cordialitate, dr.MNPop
D-nule M.N.Pop recunoaște că acest butic care vinde lentile si rame funcționează sub inaltul patronat al maiestatii sale Margareta-Creta custode a coroanei nu mai comentai nimic,te rog eu mult.
Mare este gradina ta, Doamne…
Consultații făcute pe grabă la această “clinica”…. dezamagitor…