Mulţi dintre cei care procedează aşa sunt oameni în toată firea, bine îmbrăcaţi, dar cu aspect de bunici amabili. Îţi vine greu să îi refuzi mai ales dacă le asociezi figura cu a vreunui părinte pe care nu l-ai văzut demult. Totuşi, metoda de a face rost de bani nu este una corectă şi nu ar trebui să o încurajăm indiferent cât de milă ne-ar fi de ei. Pentru ca oamenii fără venituri să poată supravieţui plătim taxe şi impozite statului şi e datoria lui să îi ajute. De asemenea, tot pentru categoria sărmanilor direcţionăm 2% din veniturile noastre unor ONG-uri. Oricum, ar trebui să ne gândim că nu vom schimba cu nimic situaţia unui om dacă îi dăm 50 de bani sau un leu, dar vom contribui la răspândirea acestei boli bazată pe manipulare şi şantaj emoţional.
Merită să ştiţi că poliţisţii locali au depistat până acum la Bistriţa 836 de persoane, dintre care 283 minori, care prin diferite metode apelau în mod repetat la mila cetăţenilor, cu precădere în zona pietonală, în intersecţii, pieţele agroalimentare, lăcaşe de cult, complexuri comerciale, precum şi în faţa sediilor unor instituţii.
Potrivit unui raport al Poliţiei Locale, acestora le-au fost date 143 de amenzi în valoare totală de 19.740 lei şi nouă avertismente scrise.
Numai în ultima săptămână, au fost găsiţi 19 cerşetori dintre care cinci minori. O parte dintre ei au dat declaraţii la Poliţia Locală. Este şi cazul Loredanei Dorina H. şi Garofiţei M., ambele domiciliate pe raza municipiului Bistriţa, care au fost suprinse pe Bulevardul Independenţei apelând în mod repetat la mila trecătorilor. Cele două au primit amendă de 300 lei.
De asemenea, pe Bulevardul Decebal, Simona D din Dej a fost din nou surprinsă şi sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 200 lei.
Cristiana Sabău
….aia cu cosul e veche……..eu le dau cosul cu fise metalice facute la strung
Asta te face dintr-o dată şi mai bun şi mai deştept.