Ministrul Educaţiei Monica Anisie, spune că ministerul trebuie să fie pregătit pentru varianta în care şcolile vor rămâne închise şi în septembrie şi că la toamnă nu trebuie să mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie.
”Dacă cumva, Doamne fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi, în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi şi să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că, haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză. Vrem ca la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie. Vom pregăti și lecții filmate. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, a spus ministrul.
Ea a precizat că săptămâna viitoare va prezenta un plan pentru următorul anul școlar, adăugând că, în funcție de cum va evolua epidemia, este luat în considerare și scenariul în care la toamnă cursurile vor începe online. În acest scop, profesorii vor începe cursuri de pregătire pentru a învăța cum să predea online.
Elevii din anii terminali, cei care doresc, vor putea merge la școală din 2 iunie, pentru două săptămâni de pregătire, în condiții speciale de distanțare în clase și cu măști de protecție. Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține. Evaluarea Natională va începe în 15 iunie, iar Bacalureatul va începe în 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele de competență.
Școlile sunt închise din 11 martie.
Dar de ce nu am desfiinta scolile si copiii sa fie autodidacti? Nu ar fi asta cea mai buna solutie? Cum sa faci invatamamt online pe o perioada lunga de timp? Ce facem? Ii nenorocim pe elevi punandu-i sa stea toata ziua in fata ecranelor? Serios? Asta e viitorul? Sa fim niste roboti? Trebuie sa invatam sa traim cu virusul, nu sa traim cu teama.
Ce bine ziceti!…ne baga frica in creier si suflet pentru megainterese ascunse…suntem intr-un experiment social inimaginabil pana mai ieri, pe care nu -l sesizam pentru ca ne-au indus frica!
Probele pentru liceele vocaționale când se vor ține?
Oare nu își dau seama acum că totuși sistemul nostru de învățământ nu e bun? Că sunt prea mulți elevi într-o clasă și că ar trebui să se meargă pe mai puțini elevi într-o clasă și construirea a încă cel puțin 2-3 școli generale și încă vreo 2 licee? Să poți repartiza cum trebuie elevii în clase de 15-18 elevi? Să terminăm o dată cu idioțeniile acelea că vreau la învățătoarea x sau y și ajung să fie câte 30-32 de copii într-o clasă.
Când o sa vedeti profesori care predau 16 ore pe saptamâna si nu sunt extrem de obositi sa-mi spuneti si mie.
3-4 ore pe zi sunt extrem de obositoare pentru niste indivizi care acum câstiga bani nemunciti de aproape o luna si jumatate doar stând acasa.
Ar trebui simplificata programa scolara din care sa dispara materii total inutile: educatie civica, limba latina, desen, muzica, religie (complementar se pot citi povestile lui Ispirescu si Creanga) si alte kkturi de care copilul n-are nevoie în viata reala.
Oricum, elevul daca este curios si are o inclinatie spre una dintre aceste discipline gaseste online mai mult decât i se preda la clasa în alea 50 de minute care de multe ori se reduc la o jumatate de ora (ca mai fenteaza si profesorul).
Hai sa fim pragmatici si sa recunoastem ca daca nu are înclinatie spre asa ceva oricum e timp pierdut si informatie redundanta pe care o va uita de cum iese de la ora respectiva.
Acuma este o ocazie perfecta pentru un salt înainte al omenirii, un progres fortat de o pandemie, ca altfel omul e delasator si n-are chef.
Acum nu are de ales.
Nu stiu daca parintii au impus marirea numarului de copii intr-o clasa sau slugarnicia sefilor inspectoratelor scolare fata de PSD,prin faptul ca li se indica sa fie cat mai multi copii in clase ,ca sa nu trebuiasca platite atatea cadre in invatamant.Am vazut zeci de sate in care s-au facut lucrari pentru repararea scolilor ,iar pe cand sa se inceapa scoala venea autobusul si lua copiii din zeci de sate si-i duceau la centru de comuna,iar scoala nou pregatita pentru copii era transformata in capela mortuara.Chestia asta cu mutarea copiilor la centru,comasarea claselor,nu cred ca aduce plus in invatamant.Tracasam copiii,ii rupem de mediul lor,contribuim la saracirea si depopularea satelor .Ce vesnicie vor avea satele fara oameni.La asta ar trebui sa ne gandim.