Actualitate Social

Dacă tot stăm acasă, măcar să avem condiții. Cât costă un penthouse în blocurile noi din Bistrița (FOTO)

Un apartament de tip penthouse în blocurile nou construite la Bistrița pornește de la 97.000 de euro și poate depăși 100.000 de euro în funcție de zona în care se află, spațiu și priveliștea pe care o puteți admira din el.

Astfel, potrivit site-urilor de anunțuri, cu 97.000 de euro se vinde un apartament de lux, situat într-un bloc având trei etaje și construit între anii 2012-2013. Apartamentul are 231,04 metri pătrați suprafață utilă, două dormitoare, un living mare, o bucătarie, două băi, o terasă închisă, o terasă deschisă și un loc de parcare inclus în preț.

Depășește 100.000 de euro prețul unui penthouse compus din hol, bucătarie, două dormitoare, o cameră de zi, două băi, dressing, având suprafața utilă de 107 m2 și o terasă generoasa de 87.82 m2. Apartamentul se află într-un bloc nou construit dotat cu lift de ultimă generație, are finisaje de lux, centrală termică, încălzire în pardoseală inclusiv in terasă, curte privată cu acces securizat și locuri de parcare (care costă suplimentar 3000 de euro). Blocul va fi finalizat luna aceasta.

La prețul de 112.000 de euro se vinde și un alt apartament de tip penthouse care are 112 metri pătrați utili și care care va fi finalizat în luna iunie.

Specialiștii în imobiliare spun că ”unul din bonusurile locuirii la ultimul etaj este acela că ai mai multă intimitate decât în oricare alt apartament. Este mai liniștit și mai exclusivist decât o casă la nivelul străzii pentru că te afli la înălțime și ești ferit de zgomotele străzii. Majoritatea apartamentelor de tip penthouse au mult spațiu exterior liber: terasă, grădină exterioară, etc, motive pentru care sunt și preferate de mulți cumpărători”.

Potrivit Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud, în trimestrul patru al anului 2019 investiţiile în construcții au scăzut cu 7,2%. Numărul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale eliberate în luna februarie 2020 a fost de 48, în creștere cu două faţă de luna anterioară şi cu 11 mai multe decât luna corespunzătoare din anul precedent.

În cursul trimestrului al IV-lea al anului 2019 au fost finalizate un număr de 228 locuinţe, cu 32 mai multe (+16,3%) decât în trimestrul corespunzător al anului precedent și cu 70 locuințe mai multe (+44,3%) față de trimestrul anterior. Dintre acestea 164 au fost construite în mediul urban (71,9%). În cursul anului 2019 au fost finalizate 748 locuințe, 537 dintre acestea
(71,8%) s-au construit în mediul urban.

Față de anul precedent s-au construit cu 79 locuințe mai mult (11,8%).

8 comentarii

  • Si in viitor toti boschetii aia care ii mai vezi din penthouse o sa devina blocuri si s-o dus si privelistea aia

  • Criza economica mondiala care a inceput in 2008 a facut sa scada atunci pretul apartamentelor la jumate.
    Criza economica mondiala care a inceput acuma e mai mare decit a fost criza din 2008.Asta spune in toate gazetele economice din strainatate.
    Cine are memorie destul cit sa-si aminteasca ce-a fost dupa criza din 2008 ar face bine sa nu se grabeasca sa cumpere apartamente , case sau terenuri acuma.
    La anul pe vremea asta preturile vor fi la jumatate.

  • Preturile terenurilor si locuintelor din Bistrita sunt exagerate! Sa ceri 7000 de euro pe ar pe un teren in zona Dedeman e curata bataie de joc. La fel si apartamentele sau casele. 50000 de euro un apartament sau 80000 de euro o casa sunt sume astronomice. De unde sa scoata un om de rand atatia bani? Nesimtire curata. Noroc ca mai vine cate o criza sa-i mai aduca pe samsari cu picioarele pe pamant! Prea usor se imbogatesc unii pe spatele unor oameni de rand, care castiga banul prin munca cinstita!

    • Sunt fracturi mari de logica in postarea ta! Cand si cine a zis ca toata lumea trebuie sa locuiasca la casa sau ca toata lumea trebuie sa detina un apartament in proprietate!? Cand nu ai bani sa cumperi stai in chirie si asta nu ar trebui sa fie o problema.

  • Ma surprinde cat de usor spun unii „daca nu ai bani sa cumperi nu ai decat sa stai in chirie, ca destula lume sta in chirie in tarile dezvoltate”. Da, pentru ca acolo salariul minim este la cu totul alt nivel (si oricum cetatenii acelor tari care evident cunosc limba si au studiat acolo castiga cu mult peste minim), iar politicile sociale in caz ca iti pierzi temporar locul de munca sunt cu totul altele fata de cele de la noi. Aici cu 1500 de lei abia te descurci de la o luna la alta cand esti proprietar, ce sa mai vorbim de platit chirie. Nu mai zic in caz de boala sau somaj sau alt necaz, ajungi direct pe drumuri daca te bazezi pe chirie.

    • In primul rand orice persoana care munceste are dreptul la un salariu care sa ii asigure un trai decent. Daca nu ai avut posibilitati sau pur si simplu nu ai avut capacitatea sa studiezi mai mult si ai ramas doar la nivelul liceului, nu inseamna ca trebuie sa muncesti aproape gratis o viata intreaga. Sunt multe meserii care pot fi facute de oameni fara studii si sunt chiar meserii esentiale, dupa cum vedem in aceste zile.
      In al doilea rand studiile nu iti garanteaza un trai mai bun. Foarte multe persoane cu pregatire sunt nevoite sa accepte slujbe prost platite pentru ca nu au sansa ocuparii unui post mai bun. Nu intru in detalii pentru ca stim cu totii cum merge treaba cu angajarile la noi.

  • Hai sa recunoaștem ca mare parte din apartamentele cumparate sînt investițiile celor plecați care muncesc în Europa de West și care nu primesc pentru banul economisit nimic de la banca și ca sa cumpere un apartament de ex. în Germania costa între 4000-5000 Euro pe metru pătrat deci apartament cu 3 camere în oraș 300.000 Eu. Sa nu mai vorbim de case cu 2 ari teren de la 400.000-500.000 Eu , așa ca investesc economiile aici și majoritate sînt nelocuite în speranța ca le vor închiria vreodată sau ceea ce ie mai greu de crezut vor revenii vreodată înapoi .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.