La examenul de Bacalaureat, în Bistrița-Năsăud au promovat 1.502 de candidați, dintr-un total de 2.319 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1.390 de candidați sunt din promoția curentă, iar 112 sunt din promoțiile anterioare. 81 de candidați au absentat, iar 5 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
2 candidați provenind de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” și Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița au obținut media 10.
44 de candidați au obținut nota 10 la Limba și literatura română, 68 au luat nota 10 la proba obligatorie a profilului, iar 105 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului.
Conform Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat la următoarele unități de învățământ:
1. Liceul Creștin Logos Bistrița (100%)
8 candidați, toți promovați. Cea mai mare medie: 9,65. Cea mai mică medie de promovare a Bacalaureatului: 8,1
2. Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița (97,47%)
200 de candidați din care 193 promovați, 5 respinși, 2 neprezentați. Cea mai mare medie: 10. Cea mai mică medie de promovare: 6,31
3. Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița (96,83%)
222 de candidați din care 214 promovați, 7 respinși, 1 neprezentat. Cea mai mare medie: 10. Cea mai mică medie de promovare: 6,4
4. Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud (94,77%)
174 de candidați din care 163 promovați, 9 respinși, 2 neprezentați. Cea mai mare medie: 9,93. Cea mai mică medie de promovare: 6,06
5. Liceul ”Radu Petrescu” Prundu Bârgăului (90,70%)
87 de candidați din care 78 promovați, 8 respinși, 1 neprezentat. Cea mai mare medie: 9,93. Cea mai mică medie de promovare: 6,01
Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.
AICI REZULTATELE LA BACALAUREAT ÎN BISTRIȚA-NĂSĂUD
VEZI ȘI:
Felicitări Colegiul Național Andrei Mureșanu! Logos cu 8 elevi și nici un 10, nu se pune
Din păcate în topul dumneavoastră s-a strecurat o eroare. Liceul de Muzică „Tudor Jarda” are o rata de promovabilitate de 97,87 și s-ar afla pe locul 2 în topul dumneavoastră. Au promovat 46 de elevi dintr-un total de 47 de absolvenți ai promoției 2020. Se pare că din nou Liceul de Muzică este din nou omis.
Muzica din păcate nu contrează, e doar hrană pentru suflet! Păcat de performantele remarcabile ale elevilor de la muzică..
Cultura pentru Inspectorat nu inseamna nimic si pentru guvernanti cultura este la fel de „bine” tratata, indiferent de formele ei de manifestare si asta de 30 de ani incoace.
Liceul de scripcari/ceterași ar trebui desființat, e un liceu inutil și scump pentru un județ mic precum al nostru. Cei câțiva copii cu adevărat talentați ar trebui ajutați să meargă la Cluj, la un liceu cu legături cu lumea adevărată a muzicii.
Ce e inutil și scump la Bistrita, este util si ieftin la Cluj?
Da, Sebi, dar topul e facut pe baza tuturor celor care au sustinut Bacul, nu doar din promotia curenta, ci si din promotiile anterioare!
Calculul este corect. Au fost luați în calcul toți absolvenții nu doar promoția curentă!!!!
Promoțiile anterioare de cate ori se numără? In fiecare an in care participa? Propun ca data viitoare sa numarati si Neprezentații, Corigenți de XII, chiar și transferații. Astfel, avem un top „si mai complex”. La fel „de complex” ca si ISJ-ul care l-a facut!
Ceterașii aceștia școliți la liceul de muzica , ce va încurca domnule sunt de multe ori mândria orașului, sau cei care întrețin petrecerile ISJ-ului, nunțile județului, umplu sali de spectacol sau duc mai departe renumele orașului. Avem exemplu de elevi plecați de pe băncile acestei instituții care activează in domeniul muzicii in Europa sau in centre mari universitare. De ce sa nu profitam că îi avem in oraș , sa ii școlim pe ei și să educăm și populația orașului. De ce in loc sa ii gonim în orașe mari nu ne putem propune sa facem o filarmonica mica a orașului sau sa facem serate muzicale în parc pentru a educa generațiile. De ce nu trimitem în orașele mari si elevii inteligenți care merg la CNLR sau CNAM??? Județul Cluj e in top tot timpul. Haideți să golim lumea inteligenta sau elevii talentați din județ și să îi expediem in capitala sau in centre mari universitare, iar mai apoi să transformam Bistrița în oraș de muncitori necalificați, zidari. De ce nu va sta pe creier liceul Forestier care nu are promovabilitate? Sau daca elevul învață muzică credeți că e handicapat intelectual? Vă înșelați amarnic. Va pot da exemple.de.elevi care au terminat și licee de muzică și sunt medici. Poate că trebuie să ne mai lărgim.cu toții inima, orizonturile și să citim studii de specialitate care recomanda studierea muzicii pt dezvoltarea creierului. O seara frumoasa va doresc tuturor.
Muzica din păcate nu contează.. este doar hrană pentru suflet.
1.Felicitari Logos-ului cu rata de promovabilitate de 100%!
2. Statistica e un domeniu dificil, e de notorietate. Cu toate acestea, nu e mai usor a se da situatia anuala, apoi doar mediile pe 5, 10 sau 50 de ani? Cred ca era de interes situatia la evaluare nationala si bacalaureat in anul 2020, mediile intre situatiile mai multor ani nu stiu cine le-ar dori, decat daca se urmareste a se pune in umbra ceva din prezent si a se evidentia altceva din ce convine.
3. Si Paganini, si Enescu erau ceterasi? Edvin Marton si David Garett sunt scripcari? Tot respectul pentru scripcari si ceterasi, sunt talentati indubitabil. Termenul corect insa e de violonist, iar profesorii de instrument au absolvit studii universitare, masterate, doctorate la Academii de Muzica, au dat examene de titularizare, definitivat, grade didactice. Deranjeaza asta? Din moment ce sunt facuti ceterasi…
4. Cui place Clujul? Din moment ce trimite elevii talentati la Cluj. Alte orase nu exista? Nu mai bine doar la Bucuresti? Sau nu mai bine deloc? Daca se desfiinteaza invatamantul vocational, nu mai e deranjat nimeni. BN e judet mic? Poate doriti sa il stergeti de pe harta, se pare ca membrii marcanti ai judetului (absolventi si de licee de masa, dar si vocationale), care il reprezinta cu mandrie pretutindeni in lume, sunt persona non grata.
5. Daca tot doriti sa trimiteti elevii talentati la Cluj, le platiti si drumurile saptamanale dus-intors, chiria la Cluj, mancarea la cantina, haine si ce mai e nevoie pt traiul intr-un oras scump, nu?
6.Unde e Corneliu Baba pe lista? A avut rezultate foarte bune anul acesta la evaluare nationala si bacalaureat. Nici artistii din domeniul artelor vizuale nu sunt buni? Daca muzicienilor le-ati gasit termenul generic de scripcari, pictorilor, sculptorilor cum le spuneti?
7. Indemn pe mai departe: I love capra vecinului!
In clasament Logos e pe primul loc si poza e a cladirii CNAM. Tot ISJ a trimis si poza?