Actualitate Recomandări

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, al doilea eșec în găsirea unui director executiv

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Bistrița-Năsăud nu are nici acum director întrucât singurul candidat care s-a înscris la concursul desfășurat la sfârșitul lunii trecute nu a reușit să obțină 70 de puncte, minim necesar pentru a promova. Este a doua încercare eșuată a ADI Deșeuri de a găsi o persoană capabilă să se ocupe cu adevărat de managementul integral al deșeurilor municipale.

Numele candidatului nu apare pe site-ul ADI Deșeuri. Timp Online a încercat să afle identitatea lui de la vicepreședintele CJ Ioan Țintean care răspunde de depozitul ecologic de la Tărpiu și care a declarat că nu are în responsabilitate și ADI Deșeuri, asociația fiind condusă de președintele Radu Moldovan, care a declarat că nu cunoaște nici el numele candidatului respins.

Pentru funcția de director executiv al ADI Deșeuri au fost prevăzute următoarele condiții de participare la concurs: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în unul dintre următoarele domenii: științe administrative, științe economice, științe inginerești, drept sau management; cel puţin 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei; cel puțin 1 an vechime în funcție de conducere; depunerea unui proiect de management.

Într-o postare pe Facebook, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu reamintește că ”în conformitate cu obligațiile ce rezultă din Planul Național de Gestionare a Deșeurilor, Legea 211/2011 cu privire la regimul deşeurilor, Legea 101/2006 cu privire la serviciul de salubrizare a localităţilor, a OG 21/1992 privind protecţia consumatorului şi a OUG 196/2005 privind Fondul pentru Mediu, precum si modul de salubrizare a localităților de pe raza UAT, acestea au obligația să atingă, până la data de 31.12.2020, un nivel de pregătire pentru reutilizare şi reciclare de minim 50% din masa totală generată, cel puţin pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă provenind din deşeurile menajere sau, după caz, din alte surse, în măsura în care aceste fluxuri de deşeuri sunt similare deşeurilor care provin din gospodării. Totodată trebuie să dezvolte în mod corespunzător centrele înfiinţate potrivit precederilor OUG nr. 5/2015 pentru a oferi populaţiei posibilitatea de a se debarasa, fără plată, de deşeuri de hârtie şi carton, sticlă, metal, materiale plastice, lemn, textile, ambalaje, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, deşeuri de baterii şi acumulatori şi deşeuri voluminoase, inclusiv saltele şi mobilă; să asigure informarea locuitorilor prin mijloace adecvate şi prin postare pe site-ul propriu, asupra sistemului de gestionare a deşeurilor din cadrul localităţilor, inclusiv la centrele prevăzute la punctul anterior; să colecteze separat biodeşeurile, în vederea valorificării acestora si predarea acestora conf. contractului catre operatorul unic SC SUPERCOM SA, să trateze biodeşeurile într-un mod care asigură un înalt nivel de protecţie a mediului, să folosească materiale sigure pentru mediu, produse din biodeşeuri;să încurajeze compostarea individuală în gospodării”.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=165411538478036&id=100895771596280

3 comentarii

  • Sigur ca nu-l cunoaște , deoarece nu-i membru de partid.In rest,condițiile sunt doar așa de fațada ,ce popa era vreun specialist pina a fluierat in biserica?
    Clar nu-i momentul ca-i campanie și iar spune Cristiana adevarul.La citeva zile după alegeri,apare unul care a adus multe voturi
    Părerea mea!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.