Actualitate

La Secția ATI a Spitalului de Urgență sunt internați deja doi pacienți din alte județe

Doi pacienți din alte județe infectați cu noul coronavirus au fost transferați la Bistrița pentru a fi tratați la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență, a declarat dr. Anca Andrițoiu, directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud pentru Timp Online.

Este vorba despre un pacient din județul harghita și o pacientă de la Cluj

”Există o coordonatoare regională la Cluj care ea sună sau direct spitalele comunică între ele. Am fost contactată și eu. Astfel, vă pot spune că avem doi pacienți din alte județe: unul de la Harghita fiindcă nu au mai avut locuri și de la Cluj am preluat o pacientă în ATI. În plus, în ATI mai avem și pacienți din județ. Sigur că trebuie să ne păstrăm și noi o rezervă de locuri pentru că boala este cu o evoluție imprevizibilă. Dacă cumva se agravează starea pacienților noștri, trebuie să avem locuri și pentru ei. Până acum însă, nu am avut exagerat de multe cazuri la ATI”, a spus Anca Andrițoiu.

Pe de altă parte, sunt infectați din județ diagnosticați în alte județe care trebuie aduși acasă cu ambulanțele.

”Am preluat și pacienți de-ai noștri pe care i-am adus acasă. Sunt mulți care se diagnostichează la Cluj, la Spitalul Militar, la Institutul Inimii, prin alte locuri, și ne sună cei de acolo că au pacienți de-ai noștri și trebuie să îi trimită acasă. Chiar azi dimineață am avut un caz, am fost sunați, iar eu am anunțat Spitalul Județean. Deși acesta nu e un caz grav, pacientul va veni la Bistrița cu ambulanța, va fi evaluat și, în funcție de evoluție, rămâne în spital sau merge la domiciliu”, a spus dr. Andrițoiu.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.