Actualitate

”Ziua Z”: Percheziții în Bistrița-Năsăud și în alte județe vizând grupări infracţionale

ACTUALIZARE (VIDEO) Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO şi al unităţilor subordonate au făcut miercuri dimineaţă 386 de percheziţii domiciliare vizând destructurarea unor grupări infracţionale organizate vizate în 24 de dosare de trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, înşelăciune sau şantaj.

”La data de 11.11.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO şi a unităţilor subordonate efectuează un număr de 386 de percheziţii domiciliare, în cadrul unor ample acţiuni, vizând destructurarea unor grupări infracţionale organizate, acţiuni ce se derulează concomitent pe raza judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi în municipiul Bucureşti”, potrivit DIICOT.

Acţiunile procurorilor DIICOT şi Poliţiei Române, declanşate la nivel naţional, sunt rezultatul activităţilor investigative derulate în 24 de cauze penale instrumentate de către 21 de structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei.

DIICOT precizează că este vorba despre trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, înşelăciune sau şantaj.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus, în contextul în care în ţară au loc sute de percheziţii vizând grupări de criminalitate organizată, că ”este Ziua Z, o zi importantă pentru combaterea infracţionalităţii în România”.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a transmis că în această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiștii SCCO Arad și procurorii DIICOT – B.T. Bistrița-Năsăud, au descins la locuințele a 6 persoane bănuite de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală.

Perchezițiile sunt desfășurate în trei localități din județul Bistrița-Năsăud și una în județul Arad. Concomitent, autoritățile judiciare din Austria efectuează o percheziție domiciliară la o locație ce ar fi fost folosită de persoanele bănuite în această țară.

Cercetările se desfășoară într-un dosar ce vizează infracțiunile de constituirea unui grup infracțional organizat, ce ar fi compus din cetățeni români, în scopul săvârșirii de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală, pe relația România-Austria.

Persoanele vizate sunt bănuite că, în cursul lunii ianuarie 2020, ar fi recrutat, prin metoda „lover boy”, o minoră din județul Bistrița-Năsăud, pe care ar fi transportat-o în Austria, în vederea practicării prostituției.

La percheziții participă polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/661906787830030
https://www.facebook.com/www.politiaromana.ro/posts/3358092097635334

4 comentarii

  • Daca vrei sa gasesti ceva , sa prinzi pasarea , nu spui ce vei face , nu spui cand vei face.Scopul actiunii , anuntata cu surle si trambite , este de a avertiza , nu de a prinde. Se va prinde poate niscaiva neica nimeni , adica plevusca. Ceilalti se vor da la fund. „Organul” se va impauna cu actiunea si cam atat.Ca de fiecare data…O parere. Doar n-o sa-si devore „obiectul” muncii! Asa , din cand in cand , face bine , sa arate cum se lupta ei , cum se lupta si se lupta..Si vezi Doamne , ce rezultate au obtinut…

  • D-le Papa Francisc , admir optimismul dumneavoastra , imi pare rau , dar eu nu il am .Asta e , fiecare cu crezul sau . „Credinta ta te va mantui!”.Percept biblic…

  • Leo are parțial dreptate în argumentul lui. În fond rata de succes a operațiunilor polițieneşti nu se măsoară neapărat în număr de arestări şi percheziții plus numărul de efective implicate.
    Se măsoară în indici de condamnare şi recuperare a pagubelor.
    Mai bine spus:
    -câți dintre cei interpelați şi puşi sub acuzare sfârşesc cu o condamnare după ce cauzele lor trec prin circuitul juridic( calitatea probei administrate )
    -câți bani sunt vărsați în visteria statului. Aici ar trebui ca o mare parte din bani să revină programelor de reinserție-reabilitare socială ale victimelor. Nu ştiu dacă cineva înțelege, dar prevenția socială, suferința , dependența de drog în urma abuzurilor necesită acompaniere care trebuie finanțate cu resurse.

    • @cc. Ați vorbit despre ,,calitatea probei administrate,,.La polițiști nu exista CALITATE, SAU PROBE ADMINISTRATE PENTRU CA INFRACTORII SA FIE TRIMISI IN JUDECATA. Fiind vorba de DIICOT,poate.Dar despre ce se relatează la serviciile SIC,SICE, singura preocupare a polițiștilor este de a ascunde probe,de a fi părtaș la infracțiunile comise de făptuitori pentru a da NUPURI,aici e vina Parchetului care sunt de acord cu mușamalizarea in masa a dosarelor ,pentru că infractorii sa își facă de cap in continuare.PACAT CA SUNT ASEMENEA SPECIMENE IN POLITIE SI PARCHET.Cetatenii nu mai au încredere în instituțiile acestea fiind corupte și care apără corupții .Poate în structura DIICOT e altfel ,dar mă îndoiesc .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.