Actualitate

Rareş Buhai, premiat cu 10.000 de lei. Propunerea lui Sărmăşan de dublare a sumei a fost respinsă

Consiliul Local Bistriţa a aprobat premierea elevului Rareş Buhai, care a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică din Italia, cu 10.000 de lei, conform proiectului iniţiat de primarul Ovidiu Creţu. Consilierul PDL Mihai Sărmăşan a solicitat suplimentarea sumei cu încă 10.000 de lei, însă propunerea a căzut la vot.

Consilierul local PDL Mihai Sărmăşan a spus că suma propusă de primarul Ovidiu Creţu pentru premierea lui Rareş Buhai, 10.000 de lei, reprezintă doar 10% din banii cu care a fost recompensat Răzvan Martin şi este prea mică. El a propus suplimentarea premiului cu încă 10.000 de lei. „Nu este un capăt de ţară să dăm aceşti bani”, a spus Sărmăşan.

Ovidiu Creţu a afirmat că Rareş Buhai este un copil extraordinar, care are toată viaţa în faţă, dar că medalia sa de aur, obţinută la Olimpiada Internaţională de Informatică, nu se ridică la nivelul medaliei de bronz cucerite de halterofilul Răzvan Martin la JO de la Londra. „Trebuie să alocăm sume rezonabile, să nu uităm unde trăim”, a menţionat edilul Bistriţei.

Consilierul local PSD Constantin Rus a menţionat că nu trebuie făcute comparaţii între ei şi între medalile obţinute, fiecare având meritele lui. „Orice sumă îi dăm, să i-o dăm cu drag, să lăsăm disputele”, a precizat Rus.

Propunerea lui Mihai Sărmăşan a fost respinsă, iar proiectul a fost aprobat în forma iniţială: 10.000 de lei pentru Rareş Buhai, 5.000 de lei pentru profesorul Constantin Gălăţan.

Totodată, Consiliul Local a respins cu 11 voturi pentru şi 8 abţineri (erau necesare 14 voturi pentru) proiectul prin care apartamentul de pe Aleea Fântânele care îi era destinat iniţial halterofilului Răzvan Martin drept premiu pentru medalia de bronz obţinută la JO, dar refuzat de sportiv, să fie scos la licitaţie.

Consilierul PDL Gheorghe Tuţă a spus că nu este normal ca municipalitatea să vândă un apartament pe care îl are în proprietate, în condiţile în care locuinţele sunt atât de greu de construit, şi că alt motiv pentru acest demers în afară de a acoperi premiul pentru Martin, de 100.000 de lei, nu vede.

Proiectul iniţiat deprimarul Ovidiu Creţu, dar respins în CL, prevedea că preţul de pornire al licitaţiei este de 92.661 de lei, iar pasul minim de supralicitare 1.000 de lei.

4 comentarii

  • Domnule primar,ati participat in perioada liceului la vreo olimpiada internationala?Cum va permiteti sa faceti asemenea afirmatii? Mai putem spera sa se schimbe ceva in tara asta? Probabil… cand cei din generatia baiatului vor ajunge in locul dumneavoastra.

    • Domnule gigi, nu te mai scandaliza pe acest primar. S-a dovedit in atatea randuri ,,cati bani da pe scoala”…si cand spun asta, o spun in cunostinta de cauza. Nu pot sa spun la randu-mi decat un singur cuvant pentru afirmatiile lui din articolul de mai sus:RUSINE. Sunt sigur ca nu ne ramane decat sa asteptam vremurile, cand la ,,conducere,, vor ajunge cei care sunt acum aidoma lui Rares Buhai!…daca vor fi lasati…dar asta e alta poveste.

  • Domnule primar, ati participat in perioada liceului la vreo olimpiada internationala?Cum va permiteti sa faceti asemenea afirmatii? Daca nici dumneavoastra nu stiti aprecia adevaratele valori , ce sa astepte acesti copii de la tara asta?

  • Cum sa se compare olimpiada internationala de informatica, care se tine in fiecare an, cu olimpiada sportiva care se tine la 4 ani.?! Pe de alta parte parca e mai greu cu capul decat cu muschii, dar de.. daca se tinea ceva legat de inginerie poate pricepea si Cretu cu ce se manca, asa informatica e pe calculator, ce-i aia, toata ziua se joaca ala acolo si vrea si bani… Daca, si pe cat il stiu eu pe Rares sigur e in stare, castiga si in ceilalti 3 ani de liceu Olimpiada internationala, atunci va fi premiat in fiecare an si se vor aduna ceva bani la sfarsit.. E bine si asa…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.