Actualitate

Cinci incidente electorale în Bistrița-Năsăud. Ce măsuri au luat polițiștii

ACTUALIZARE În județul Bistrița-Năsăud, în ziua alegerilor parlamentare au fost sesizate 5 incidente de natură electorală. În 3 dintre acestea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, au fost aplicate avertismente conform OUG 34/2008, fiind apeluri 112 nejustificate, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Un bărbat din Bistrița a sesizat prin 112 faptul că nu și-a putut exercita dreptul la vot întrucât instituția unde s-a prezentat el, sediul unei grădinițe este închis. Din verificările efectuate, a reieșit faptul că în instituția respectivă nu era constituită secție de votare, iar bărbatul în vârstă de 52 de ani a fost îndrumat la o secția de votare din proximitatea locuinței, unde putea vota. Polițiștii au aplicat un avertisment, conform OUG 34/2008.

Totodată, în această seară, în urma acțiunilor de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea Legii 208/2015 și a Legii 55/2020. Conform verificărilor, un bărbat de 35 de ani din Căianu Mic, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi comercializat băuturi alcoolice în zona de protecție a unei secții de votare din Căianu Mic unui număr de 4 persoane. În total au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei.

De asemenea, la ora 20.23, președintele unei secții de votare din Sângeorz-Băi a sesizat telefonic că la secția respectivă a fost permisă exercitarea dreptului la vot, pe listele suplimentare, unui număr de 8 persoane din alte județe care nu ar avea domiciliul sau reședința în județul Bistrița-Năsăud. La fața locului a fost direcționată grupa operativă din cadrul Serviciului de Investigații Criminale pentru efectuarea de verificări și luarea măsurilor care se impun.

Un bărbat a sesizat prin 112 faptul că nu i se permite să voteze. În urma verificărilor făcute de către polițiști, el a fost identificat ca fiind în vârstă de 55 de ani, cu domiciliul în Deva, județul Hunedoara. Totodată, s-a stabilit faptul că acesta nu are reședință, astfel că nici drept de vot, în județul Bistrița-Năsăud. A fost sancționat conform OUG 34/2008, cu avertisment scris, pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție.

A mai fost semnalat un incident la o secție de votare din Tureac. Un bărbat a sesizat prin 112 faptul că nu i se permite să voteze. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din Prundu Bârgăului, acesta a fost identificat ca fiind în vârstă de 63 de ani, din Tureac și s-a stabilit faptul că avea interzisă exercitarea drepturilor electorale, măsura fiind dispusă de către instanță.

A fost sancționat conform OUG 34/2008, cu avertisment scris, pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.