Electrica Furnizare continuă seria acțiunilor de sprijin a consumatorilor privind tranziția acestora în piața concurențială.
Având în vedere politica sa orientată spre client, Electrica Furnizare vine în întâmpinarea consumatorilor casnici cu noi măsuri menite să faciliteze accesul acestora în piața liberă, oferindu-le timpul necesar să studieze ofertele concurențiale și să o aleagă pe cea potrivită lor.
Astfel, compania oferă benevol un discount consumatorilor care doresc trecerea în piața concurențială, dar nu au avut încă timpul să ia o decizie informată. Discount-ul se aplica pentru intervalul cuprins între data de 1 ianuarie 2021 și momentul în care aceștia optează pentru o ofertă de pe piața liberă, oricând până la data de 31 august 2021. Discount-ul va reflecta diferența dintre prețul de serviciu universal și prețul ofertei concurențiale pentru care a optat consumatorul, sprijinind astfel tranziția facilă a acestuia în piața concurențială și oferindu-i suficient timp pentru a face cea mai bună alegere.
Indiferent de decizia consumatorilor de a opta sau nu pentru oricare dintre ofertele de pe piața concurențială, compania Electrica Furnizare va asigura continuitatea furnizării de energie electrică pentru toți clienții, neexistând niciun risc privind întreruperea serviciului.
Clienții Electrica Furnizare au, totodată, la dispoziție un proces simplificat de contractare datorită deciziei companiei de a solicita un singur document oficial din partea acestora: actul de identitate. Procedura este una facilă și în cazul clienților noi, pe lângă cartea de identitate fiind necesar doar un act de proprietate sau o declarație pe proprie răspundere.
În cadrul aceluiași demers, Electrica Furnizare a suplimentat numărul de angajați în Call Center, țintind reducerea timpilor de așteptare, și a prioritizat operațiunile desfășurate în cadrul Centrelor de Relații cu Clienții astfel încât cei interesați de ofertele concurențiale să poată beneficia de cea mai promptă și completă consultanță în procesul de selecție a ofertei potrivite și de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice.
Electrica Furnizare continuă campania de informare a consumatorilor cu privire la ofertele din piața concurențială, atât prin modalități tradiționale – concomitent cu emiterea facturii sau în cadrul Centrelor de Relații cu Clienții, cât și în mediul online, prin crearea unei pagini dedicate liberalizării, actualizată în permanență: https://www.electricafurnizare.ro/liberalizarea-pietei-de-energie-electrica/
Compania Electrica Furnizare va asigura o informare constantă a clienților pe tot parcursul anului, prin canalele de comunicare proprii și prin acțiuni dedicate, astfel încât alegerea făcută de către consumatori să aibă la bază o înțelegere corectă și completă a ofertelor concurențiale și a avantajelor specifice.
Cu o experiență de peste 120 de ani pe piața de energie electrică, compania Electrica Furnizare este parte a Grupului Electrica, unul dintre cei mai importanți jucători din piața de energie din România. Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării de energie electrică din România.
Societatea Electrica Furnizare
Dacă nu le-a ieșit teapa cu tariful universal implicit la toți, acuma o dau la întors și încearcă sa dreagă busuiocul!
De ce nu au venit din start cu oferta concurențiala???
De ce au trimis informări cu tarifele universale???? Va zic eu… Ca sa prindă niște fraieri câteva luni în plasa!!! Dacă nu era TV-ul, le ieșea… Asa… Trebuie sa dea înapoi, dar oricum tarifele s-au mărit, și cele concurențiale, de la 6% în sus…
Care țeapă? ANRE a decis această măsură, nu furnizorii. ANRE putea dispune să se treacă direct pe piața concurențială, fără tariful de serviciu universal. De ce nu îi sesizați pe ei să vă explice motivele pentru care au dispus așa?
@Cetatene!!! ce treaba am eu ca si client cu ANRE si E$lectrica si altii????
Eu nu-i cunosc nici pe unii nici pe ceilalti! Ei se cunosc intre ei! Ei fac matrapazlacurile astea ca sa le dea bine lor!
Acuma sa nu-mi spui ca ANRE-ul e impartial si doar observa si verifica! NU ANRE-ul este aceeasi clica cu furnizorii – doar rezultatele deciziilor se vad!
1. de ce nu trec automat la tariful concurential la toti consumatroii din stoc asa cum faceau cu prelungirea automata la expirarea contractului ?
2.la care coada trebuie sa stam sa facem asta?
Nu trebuie stat la nicio coada, schimbarea contractului se poate face online…
Asteptati dragilor Ordonanta Ministerului Energiei care a promis ferm ca va rezolva problema trecerii consumatorilor pe piata concurentiala in cazul in care ANRE nu face demersul necesar pana in 15.01.2021.Cum nu l-a facut ma astept ca ministrul Popescu (care e un om ce se tine de cuvant) sa faca ce a promis si sa nu mai poarte oamenii pe drumuri.Este la mintea cocosului ca nimeni nu-i nebun sa dea bani mai muti cand poate da mai putini.Ma asteptam ca Electrica Transilvania Nord , cu o experienta de 120 de ani , sa faca un anunt similar si sa treaca automat fara niciun act pe toti abonatii actuali , pe asa numita piata concurentiala.Iar apoi , de acum pana-n vecie , sa treaca la alti furnizori numai abonatii la care nu le mai place la Electrica. Dar de ce sa se faca lucrurile simplu cand se pot complica? Intotdeauna suntem maiestrii in a face lucrurile cat se poate de complicat.
Banii erau mai”multi” (desi sunt putini , mereu)…Scuze!
Cine o fi proprietarul sau proprietarii la această societate și în mandatul cărui prim ministru a fost achiziționată?nu ăștia erau numiți pe vremuri băieții destepți din energie?ce dubios…acuma îi băgăm în legalitate,ce moștenire grea ne-au lăsat comuniștii ăștia,de unde atâta vopsea să vopsim stâlpii de înaltă tensiune pe care ei îi vopseau la 5 ani iar acum sunt putrezi de rugină….
Cu regret trebuie sa va informez ca ministrul Virgil Popescu nu poate sau nu mai vrea sa dea acea ordonanta promisa . Ultima informatie ar fi ca s-au purtat discutii la sediul ANRE , unde mai erau de fata VIP- uri de la Ministerul Energiei si Oficiului Concurentei impreuna cu cei mai mari patru furnizori (E-on , Enel , CEZ si Electrica) care ar fi promis (vineri , 15.01.2021) ca la abonatii casnici pe care-i au in portofoliu , la aceasta data , o sa le acorde un discaunt (scazut din pretul/tariful universal) astfel incat facturile sa nu creasca mult.Nu s-a specificat valoarea acestui discaunt dar se pare SIGUR ca nu va duce la acel pret (cel mai scazut) de pe piata concurentiala. S-a mai anuntat ca perioada pentru care cei patru mari furnizori s-au angajat sa dea acel discaunt ar fi de 6 luni , adica pana la data de 30.06.2021.Dupa aceasta data cei care nu vor incheia contracte noi , pentru piata concurentiala vor avea facturi mai mari , calculate pentu asa numitul tarif universal. Concluzia mea: Dragilor , nu va apara nici ANRE , nici Oficiul Concurentei si nici d-l ministru Popescu , care se pare ca a promis ceva bun dar de care nu era in stare. Iar furnizorii , numai AU PROMIS! Atat pentru azi.Sa speram totusi , ca prin presiunea media si a societatii se vor aranja lucrurile in asa fel incat furnizorii sa fie obligati prin lege sa incheie contracte pentru piata concurentiala pentru toti abonatii avuti in portofoliu , urmand ca doar trecerea benevola la alt furnizor sa necesite „batai de cap”.
D-le Bistritean , nu sunt Centru de informatii nici Agentie de consultatii ( Call Center sau Consulting Agency) ci cum ar spune fostul primar bucurestean Vanghelie , sunt „pe persoana fizica”.Nu pot eu sa spun oamenilor ce sa faca , pentru ca toti se cred destepti si oricum nu ar asculta de sfaturile mele , banuindu-ma de niscaiva interese oculte. Ramane cum am mai spus , fiecare isi poate alege singur „mincinosul”(alias , furnizorul „cel mai cel”).
ANRE face regulile. ANRE a obligat trecerea prin piața neconcurențială la un tarif mai mare. ANRE nu este de acord cu trecerea consumatorilor existenți direct, din oficiu pe un tarif concurențial.
De ce?
Pentru ca să ne oblige să alegem un furnizor și să nu rămânem la cel actual.
Mai întâi ANRE au vrut să ne scoată la mezat, adică să nu mai fim legați de actualul furnizor, în speranța că mulți vor alege alt furnizor pentru contract concurențial. Asta ca să-i ajute pe furnizorii noi intrați pe piață care nu au clienți.
Din acest motiv nu au acceptat nici varianta ministrului care era pentru noi consumatorii mai facilă. Nici eu nu vreau să mă mut la alt furnizor și imi era mai comod să mă mai pună să fac alt contract.
ANRE este autoritatea de reglementare în domeniul energiei, una din acele agenții care se „autofinanțează” din bani publici și au salarii imense.
La tariful ” concurential ”… furnizorul nu precizeaza … ca va vinde energie la TARIFUL MINIM….prea miroasa a teapa…!