Actualitate

Jandarmii montani, exerciții pentru intervenții la înălțime (FOTO)

Un turist a apelat la sprijinul jandarmilor montani din Piatra Fântânele afirmând că s-a rătăcit, este singur și se află în pericol deoarece ar fi alunecat și s-ar fi rănit la un picior. Din fericire, a reușit să transmită jandarmilor montani coordonatele GPS. După primirea solicitării, au fost verificate coordonatele care indicau o zonă destul de greu accesibilă. Imediat jandarmii montani au stabilit traseul de deplasare, echipamentul necesar și au început deplasarea, inițial cu ATV-ul din dotare, ulterior pe schiuri de tură.

Din fericire, acesta a fost doar un exercițiu de pregătire executat de către jandarmii montani din Piatra Fântânele, tocmai pentru ca o astfel de intervenție într-un caz real să fie realizată în sprijinul celor care au nevoie, informează Jandarmeria.

Dacă v-ați hotărât să vă petreceți timpul liber în zona montană a județului Bistrița-Năsăud, este bine să țineți cont de următoarele recomandări: înainte de a pleca la munte informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii și a  condiţiilor climatice locale. Plecați pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor și nu riscaţi să plecaţi singuri la drum. Trebuie să aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă (tracțiune 4×4, anvelope de iarnă, lanțuri, nisip, lopată etc.). Folosiţi numai drumurile deschise circulației, traseele marcate și urmăriţi marcajele de pe traseu.

Apelaţi cu încredere la jandarmii montani şi respectaţi indicaţiile acestora. Dacă apelați 112 specificați următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Jandarmeria Montană este structura specializată a Jandarmeriei Române destinată menţinerii ordinii publice în staţiunile montane şi pe traseele turistice, fiind permanent prezentă în mijlocul turiștilor. Jandarmii montani execută zilnic misiuni de patrulare pe traseele montane pentru îndrumarea/sprijinirea turiștilor, participând totodată și la acțiuni comune cu reprezentanţii instituţiilor abilitate pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor privind asigurarea protecţiei, conservării fondului cinegetic şi piscicol natural, precum şi pentru protecţia mediului. Pe raza județului nostru, din subordinea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistrița-Năsăud fac parte Posturile de Jandarmi Montane Rodna, Piatra Fântânele și Colibița.

https://www.facebook.com/jandarmeria.bistrita/posts/2748127005499665

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS