Actualitate

Ce consilier local a pariat pe centrul istoric și consideră că a avut numai de pierdut

Un consilier local din Bistrița care a cumpărat cu mulți bani un spațiu în centrul istoric al orașului recunoaște că a greșit. Și aceasta pentru că, din propriile lui constatări, din 2006 încoace – de când s-a închis traficul auto în zonă – pietonalul e de la un la altul tot mai pustiu.

”În centrul istoric am și locuit, acolo locuiesc părinții mei, și am biroul în centrul istoric. E clar că ceva nu se întâmplă bine câtă vreme majoritatea spațiilor comerciale de pe centru și a clădirilor de locuit sunt goale. Cineva va veni să investească acolo și vor arăta altfel clădirile în măsura în care acolo va fi vad comercial și cineva va considera că face bani”, a spus Alexandru Bria, care este notar public.

”Eu am pierdut un pariu în centru pentru că mi-am cumpărat proprietate în centru pe bani foarte mulți și biroul meu este acolo. Presupusa transferare a afacerilor în zona centrală întârzie să apară și părerea mea este că nici nu va apărea dacă o ținem tot așa. Ceea ce credem noi că este centrul istoric nu este valabil. Nu sunt specialist și nu pot spune care sunt cauzele, dar, dacă vă plimbați pe centru, veți vedea că trei sferturi din spații sunt goale, și o să înțelegeți că ceva nu se întâmplă bine acolo.

Un comerciant va veni, va cumpăra sau va închiria un spațiu acolo, dar, când va constata că nu are vad sau că zona nu se pretează la ce face el, se va retrage, iar acest lucru îl constatăm acum. De ce zona nu este atractivă este prima întrebare pe care ar trebui să o punem. Comercianții sunt cei care vor ridica zona. În măsura în care cineva crede că poate face bani acolo, se va duce, va investi și va reabilita, dar nu se întâmplă aceasta, dar nu se întâmplă din 2006 încoace”, a spus Bria la ultima ședință a Consiliului Local Bistrița în care s-a discutat din nou despre vânzarea de spații comerciale din centrul istoric, proiectul fiind respins.

În 2013, fostul primar Ovidiu Crețu (PSD) a organizat un referendum în care i-a întrebat pe localnici dacă își mai doresc ca strada Liviu Rebreanu să fie pietonală.

Ovidiu Creţu a explicat că, din cauza faptului că a avut solicitări referitoare la deschiderea circulaţiei rutiere pe actualul pietonal Liviu Rebreanu, a decis să introducă la referendum şi o întrebare pentru zona respectivă: ”Doriţi menţinerea în continuarea a străzii Liviu Rebreanu ca zonă pietonală?”.

La urne s-au prezentat însă doar 14% dintre bistrițeni care s-au pronunțat și pentru păstrarea zonei pietonale în centru.

4 comentarii

  • Stimate Alexandru BRIA ! Eu nu iti port ura cand ai ordonat evacuarea mea cu Politia Locala din sedinta CL pe teme asemanatoare. Lamentarile sunt degeaba acuma. Va amintesc ca fostul Edil PSD avea langa el un intreg aparat de votat (incapabili) care ati sustinut ineptiile costisitoare si care iata va costa in plan personal.
    1. Ati votat inchiderea Pietonalului proiect pornit de fostul Primar Moldovan si definitivat de OTC.
    2.Ati votat o gaura neagra numita Partia Cocos.
    3. Ati votat mineralizarrea (distrugerea) Pietei Centrale.
    4. V-ati cramponat sa taiati padurea Codrisor ca pe aici, si numai pe aici sa treaca o centura NEOCOLITOARE, motiv pt. care B-ta nu o are nici acum.
    5. Ati ales total gresit proiectarea Liniei Verzi.
    6. Ati votat o mare harababura Centrul Intermodal de Transport intr-o zona super-aglomerata. ………mai vreti ? Ne oprim aici .

  • anonimul. ar trebui sa le cerem socoteala psd ilor si sa plateasca tot ce au jefuit din tara si orasele noastre si sa nu se mai planga caci au furat destul

  • Domnilor vizionari și mari „genii”, cum un loc e vad când nu ai circulație? ( e opusul vadului comercial ). De ce lumea ar merge in zona centru să admire pereții? … dacă cineva mai are ideii crete că acolo e ceva deosebit se înșală. Era evident că aici se ajunge pt cei cu ceva in neuron. Singurul element cu ce se remarcă e ca sunt terase grămadă vara, unde doritorii de ieșit la ingrămadeala să ăi vadă lumea merg la bere ( este o zonă de pierdut vremea, nu vad comercial ). Nu pot să nu „admir” mințile „luminate” cu ideii nefezabile gen pietonal vad comercial. Iar a compara Sibiu cu BN e ca și cum si avea pretenția de la un măr să fie pară.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.