PS Macarie Drăgoi, Episcopul Ortodox al Europei de Nord, va săvârși Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite, urmată de un cuvânt de învățătură, în Biserica Protopopiatului Bistrița (de la Coroana), vineri 16 aprilie, începând cu ora 15.30.
După slujbă va avea loc și lansarea cărților din colecția ”Nordul Dreptei Credințe”, apărute la Editura Felicitas a Episcopiei Europei de Nord, avându-l ca autor pe PS Episcop Macarie: Vol. 1 – Curajul de a trăi frumos. 5 cuvântări ale inimii, Vol. 2 – 7 întâlniri ale Postului Mare. Cum putem cultiva pocăința într-o lume a învârtoșării, Vol. 3 – Nu vă temeți. Cuvinte de mângâiere și îmbărbătare în vremea pandemiei.
PS Macarie Drăgoi s-a născut în 9 mai 1977 în localitatea Căianu Mic din județul Bistriţa-Năsăud şi a copilărit la Spermezeu. Din 2008, slujeşte în lăcaşe de cult ale românilor aflaţi în ţările scandinave.
Dl.Victor a-ti putea sa ne spune-ti cum a aparut greco-catolicismul Ardeal?
@ Victor: despre Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni ce ne puteti spune? Multumesc.
Domnule Victor, puteți să completați datele prezentate anterior cu câteva mici detalii? Au existat români în Ardeal până în anul 1700? Dacă da, puteți preciza cărui cult aparțineau? Este adevarat ca, în Ardeal, românii aveau dreptul să își construiască doar biserici din lemn, pentru a putea fi mai ușor de distrus, cu un mic foc, în comparație cu celelalte culte? Puteti da cateva exemple de biserici/catedrale care au apartinut romanilor in orasele din Ardeal, dupa asa-zisa uniatie, care dainuiesc si astazi? Ce părere aveți despre apărătorul creștinătății, distinsul general Bukow in relatia cu romanii si bisericile acestora? Vă rugăm, nu mai mistificati adevarul! Prin teoriile prezentate, dați dovadă că nu sunteți român, ci doar un alogen, aflat sub simbria ungurilor. Sa fii sănătos, cu gust și miros!