Social

CL Telciu a discutat, dar nu a putut lua nicio o decizie fermă privind rețeaua de apă și canalizare

În plin scandal declanșat de unii cetățeni care vor ieșirea comunei Telciu din ADI Apă-Canalizare, aleșii comunei au avut pe ordinea de zi a ședinței de joi un proiect de hotărâre privind prelungirea perioadei de concesionare a mijloacelor fixe aferente sistemului public de alimente cu apă și canalizare până în anul 2040, dar acesta nu a întrunit numărul necesar de voturi să fie adoptat în forma prezentată mai jos, de către inițiator, nici modificat.

Mai precis, pentru varianta de mai sus a primarului Sever Mureșan au fost 3 voturi ”pentru” și 11 abțineri, iar pentru o formă modificată a proiectului – cel mai probabil în timpul ședinței care s-a desfășurat pe Whatup – au fost 3 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” și 10 abțineri un consilier fiind absent.

Nelu Pop, unul dintre inițiatorii ieșirii comunei din ADI Apă-Canalizare a scris pe Facebook joi seara: ”Către cetățenii comunei Telciu, privind ședința de Consiliu de astăzi, în legătură cu prelungirea predării rețelelor fixe de apă către Aquabis, decizia a fost în favoarea comunității: majoritatea consilierilor au fost în favoarea noastră. Noi considerăm că ședința ar fi trebuit să fie publică, deoarece niciun comunicat nu a fost dat de Primărie către cetățeni. Din discuțiile anterioare cu domnul primar reiese că el dorește să mai pună odată pe ordinea de zi la Consiliul Local această problemă. Domnul primar nu recunoaște voința majorității. Noi, cetățenii vom fi foarte atenți în continuare și, în funcție de acțiunile primarului și consiliului local, vom acționa conform legii.

Potrivit managerului Aquabis Ion Șandru, comuna Telciu poate ieși din ADI Apă-Canalizare printr-o decizie a Consiliului Local, cu condiția să achite 6 milioane de lei Aquabis, bani investiți în extinderea rețelelor.

”La Telciu, așteptăm ședința de consiliu local. Atunci vor decide dacă rămân sau nu în ADI. Li s-a explicat la o ședință aici, la Consiliul Județean, clar care sunt consecințele, că vor suporta cheltuielile efectuate până acum și li s-a dat tema respectivă de gândit. Dacă vor să rămână în continuare, vom trece la finalizarea încheierii contractelor. Dacă vor să se retragă, trebuie să plătească și nu sunt sume mici. În prima fază, pentru partea de apă erau în jur de 6 milioane de lei, dar nu erau luate în calcul cheltuielile din Masterplan pentru că au Bichigiu care face parte din comună, dar au avut investiția și pe canalizare șivor trebui să plătească și pentru investiția respectivă, dar, cu siguranță, va trece de 10 milioane de lei”, a spus Ion Șandru.

Potrivit acestuia, la Telciu sunt 310 contracte din 1170 de branșamente care s-au făcut.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.