Actualitate Recomandări

ISJ publică rata de vaccinare a angajaților și cere școlilor să facă același lucru

Școala va începe în 8 noiembrie a.c., dar abia vineri se va anunţa în ce mod se vor susţine cursurile, în urma consultărilor cu autorităţile sanitare, a anunțat ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu. În acest context al nevoii de siguranță, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a cerut școlilor să afișeze pe ponderea personalului propriu vaccinat pe site-ul fiecărei unități/instituții de învățământ și al fiecărei unități conexe. Aceste date vor fi publicate numeric și procentual, prin raportare la numărul total de angajați, cu respectarea tuturor reglementărilor GDPR.

”Două săptămâni de vacanţă a fost maximum care poate fi recuperat. Pe 8 noiembrie, şcoala va începe. Există un document în care s-au prezentat măsuri propuse spre aprobare. Ministrul Educaţiei va rămâne consecvent principiului ca şcolile să continue în format fizic. Nu voi abdica de la acest principiu. Vom avea consultări cu autorităţile sanitare şi vineri vom anunţa cum se vor deschide şcolile”, a afirmat, luni, Sorin Cîmpeanu.  

Potrivit datelor centralizate la nivelul ISJ, rata generală de vaccinare a angajaților din aparatul propriu al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud este 97% din totalul celor 36 de angajați. 

Iată câteva dintre școlile care s-au conformat deja și au făcut publice aceste informații:

  • La Colegiul Național “Andrei Mureșanu” Bistrița, rata generală de vaccinare a angajaților din cadrul instituției este 76,72%, respectiv 122 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, dintr-un total de 159 de angajați.
  • Potrivit datelor centralizate la nivelul instituției până la data de 1 noiembrie 2021, rata generală de vaccinare a angajaților din aparatul propriu al Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița este de 76,22%, respectiv 109 persoane vaccinate cu cel puțin o doză, dintr-un total de 143 de angajați.
  • La Liceul de Arte ‘’Corneliu Baba’’ Bistrița, gradul de vaccinare a angajaților unității este de 87,71%, respectiv 50 persoane vaccinate cu cel puțin o doză din totalul de 57 angajați
  • La Liceul Teoretic Sanitar Bistrița s-au vaccinat împotriva Covid-19 cu cel puțin o doză cadre didactice- 45 – personal didactic auxiliar și nedidactic-13 – procentul de vaccinare- 82%
  • Potrivit datelor centralizate la nivelul Școlii Gimnaziale Nr.1 Bistrița, rata generală de vaccinare a angajaților din cadrul instituției este 56,14 %, respectiv 64 persoane vaccinate cu cel puțin o doză, dintr-un total de 114.
  • La Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Bistrița, numărul persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 cu cel puțin o doză, până la data de 1.11.2021, este de 36. Rata generală de vaccinare este de 48,64% din totalul celor 74 de angajați.

Etichete

10 comentarii

  • Parintii elevilor doresc pe buna dreptate ca profesorii sa fie vaccinati iar copii lor sa fie in siguranta la cursuri. Dar oare profesorii nu ar fi indreptatiti sa ceara si ei o statistica a vaccinarii parintilor ( elevilor) ? Asa , ca sa fie si ei oarecum in siguranta …Zic si eu (punandu-ma in locul lor) . Nu dau cu parul !

    • Aveți perfectă dreptate. Noi toți din familie suntem vaccinați, inclusiv copilul cel mic de 14 ani. Am considerat că așa este bine și pentru familie și pentru școală.

  • Corect, Leo! Pentru siguranta maxima,atat parintii elevilor cat si dascalii ar trebui sa se vaccineze!! Cum de altfel,ar trebui si toti cei din sistemul sanitar !Cu respect,MNPop

    • Sa se vaccineze și parintii și copiii peste 12 ani! În străinătate peste 80 la suta din elevi sunt vaccinați fără sa ii oblige cineva, din conștiința parintilor! Scoala înseamnă și elevi, și parinti, nu doar profesori! Ce credeți ca se rezolva dacă într o scoala cu peste 1000 de elevi sunt vaccinați doar profesorii? O noua bataie de joc la adresa cadrelor didactice! Rusineeee@

  • Si daca nu doresc, in calitate de profesor, sa dau date medicale despre mine, care sunt confidențiale? Ma poate obliga cineva?

    • Doar constiinta ta de dascal.
      Dascal=exemplu in societate= om chibzuit si cu toate rotitele la locul lor.
      Daca Tu Dascalule nu dai un exemplu nu ai ce cauta in sistemul de invatamint.
      Daca nu te vaccinezi atunci expuneti punctul de vedere public si motiveaza prin argumente reale si exemple, exact cum le ceri elevilor pe care ii indrumi. Gandestete bine ca Tu, poate Tu esti unul din mentorii lor.

    • MIS draga cei ce trimit copiii la ore particulare sunt dupa o simpla si sumara categorisire urmatorii:
      – parvenitii care cred ca odrasla lor acolo se desteapta
      – ingimfatii care sustin ca sistemul de invatamint ii la pamint, dar vorbesc in necunostinta de cauza
      – frustratii care nu sunt de acord cu acest sistem – defapt ei nu sunt deacord cu nici un fel de sistem si incearca din rasputeri sa schimbe inclusiv hartia igienica de la toaletele din scoli asta in ciuda faptului ca ei au invatat intr-o scoala cu toaleta in fundul curtii.
      Cam astea sunt categoriile de persoane care isi dau copiii la ore particulare.
      Chiar citeam mai zilele trecute de o grupa de copiii din judet care au luat premiul intai la o competitie in Turcia- interesant toti acei copii au luat ore in particular de la dascalul respectiv care ia indrumat? Nu prea cred.
      Un copil daca vrea sa invete si este ajutat de ACASA poate sa invete si fara acele ore PARTICULARE.

  • Aveți perfectă dreptate. Noi toți din familie suntem vaccinați, inclusiv copilul cel mic de 14 ani. Am considerat că așa este bine și pentru familie și pentru școală.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.