Actualitate

Opt persoane arestate pentru trafic de droguri. Stupefiantele erau aduse din Spania

Opt persoane suspectate de trafic şi consum de droguri de risc aduse din Spania au fost arestate preventiv, iar alte trei sunt cercetate în libertate în două dosare instrumentate de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud, care au organizat câte un flgrant în fiecare dosar şi mai multe percheziţii domiciliare

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, dat luni publicităţii, într-unul dintre dosare, au fost reţinute iniţial şapte persoane, dar instanţa a decis să aresteze doar patru dintre acestea, trei fiind cercetate în libertate.

Conform sursei citate, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Bistriţa Năsăud, au efectuat cercetări, începând cu luna ianuarie 2012, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de risc de către un bărbat de 31 ani din Bistriţa, suspectat că procura şi comercializa tinerilor de pe raza municipiului Bistriţa, cannabis şi rezină de cannabis, cu suma de 50-60 lei per gram. Ulterior au fost extinse cercetările cu privire la mai alte şase persoane pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul drogurilor. Drogurile comercializate de grupare proveneau din Spania, fiind introduse ilegal în Romania sau trimise prin firme de curierat.

Astfel, în 24 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud au prins în flagrant doi suspecţi, la Dej, în timp ce încercau să comercializeze 610 grame rezină de cannabis. Apoi au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor care au fost conduşi la sediul S.C.C.O. Bistriţa-Năsăud, fiind ridicată totodată, în vederea confiscării, cantitatea de 40 grame rezină de cannabis.

„În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a şapte suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de risc. Cei şapte au fost prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, propunere însuşită de către instanţa de judecată pentru patru dintre ei, iar faţă de ceilalţi trei s-a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea. În cauză, a fost ridicată în vederea confiscării, cantitatea totală de 10 grame de cannabis şi 750 grame rezină de cannabis (haşiş)”, se arată în comunicat.

Totodată, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT au mai depistat alte patru persoane suspectate de trafic de droguri, cercetate într-un alt dosar, pe numele cărora de asemenea au fost emise mandate de arestare preventivă.

Potrivit IJP Bistriţa-Năsăud, cercetările în această cauză au început în cursul lunii noiembrie 2012, suspecte că fac trafic de droguri fiind patru persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 46 de ani.

„Suspecţii procurau drogurile din Spania, de unde erau trimise în România prin intermediul unei firme de transport disimulate în colete. Ulterior, le comercializau pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, cu sume cuprinse între 200-250 de lei/ 5 grame”, se mai arată în comunicat.

În data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud au prins în flagrant pe unul dintre eu, în timp ce încerca să comercializeze cca 125 grame rezină de cannabis. Ulterior, au fost efectuate trei percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, care au fost conduşi la sediul S.C.C.O. Bistriţa-Năsăud, în baza mandatelor de aducere.

„Urmare a probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a celor patru suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc. În data de 26 ianuarie a.c., cei patru au fost prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă, propunere însuşită de către instanţa de judecată”, se mai arată în comunicat.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS