Actualitate

Oficial: 29 noiembrie, zi liberă. Minivacanță de Sf. Andrei și Ziua Națională

Guvernul a aprobat o hotărâre prin care ziua de luni 29 noiembrie este declarată zi liberă nelucrătoare, astfel că angajații instituțiilor publice vor avea parte de o minivacanță de cinci zile cu ocazia Sfântului Andrei și Zilei Naționale a României.

Prin această hotărâre, se face punte între week-end, ziua de Sfântul Andrei și 1 Decembrie.

Vor fi cinci zile libere consecutive:

  • sâmbătă 27 noiembrie
  • duminică 28 noiembrie
  • luni 29 noiembrie
  • marți 30 noiembrie – Sfântul Andrei, zi liberă prin lege
  • miercuri 1 decembrie – Ziua Națională a României, zi liberă prin lege

Pentru recuperarea zilei libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021, potrivit planificărilor stabilite.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, şi nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese.

De asemenea, la solicitarea justificată a conducătorului instituţiei sau autorităţii publice, prevederea potrivit căreia ziua de 29 noiembrie este zi liberă ar putea să nu se aplice.

Prin centrala Ministerului Finanţelor se vor face operaţiuni de încasări şi plăţi, operaţiuni de plăţi privind serviciul datoriei publice, precum şi eventualele operaţiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

De asemenea, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, care în data de 29 noiembrie 2021 au scadenţă la obligaţiile de plată aferente convenţiilor de împrumuturi din venituri din privatizare, potrivit scadenţarelor de plată anexate acestora la convenţiile de împrumut, vor efectua plata sumelor scadente înaintea acestei date.

5 comentarii

  • Statul român trebuie să fie cel care ridică ștacheta, atât pentru nivelul salarial cât și pentru alte drepturi, cum ar fi zilele libere. Dacă ar fi după privat veci nu ar fi bani sau zile libere.
    Nu vă întrebați de ce aproape 90% din români și-ar dori să lucreze la stat? Asta după mai bine de 30 de ani de capitalism! De bine ce este la privat în România? De cât de mult se respectă drepturile la privat?
    Gogoașa cu “privații duc în spate bugetarii” să i-o spuneți la femeia de serviciu. Dacă ar fi după cât declară privații am fi toți pe butuci. Să nu mai vorbim de Multinaționalele care exportă tot profitul escocrând statul român la mare artă.
    În Germania sunt mult mai multe zile libere într-un an decât în România. Asta pentru că au sindicate puternice!

  • La privat se produce ceva daca se cere pe piata lucrul respectiv si se castiga in functie de productivitate,pe cand statul roman putred ia imprumut un miliard de euro pe luna ca sa plateasca pensionarii ,bugetarii,tiganii,specialii,etc.Pe ciume nu i intereseaza decat sa plateasca votantii lor cu sume exorbitante,amanetand viitorul copiilor din tara asta,care se vor cara afara ingretosati de ciumele portocalii!!Cand nu ne mai da nimeni bani imprumut o sa ramana la stat doar ciumele speciale iar ceilalti(probabil si comentatorii de mai sus) o sa mearga la capalit cu ziua,ca nu prea se cere ceea ce au invatat ei la stat!!

  • Acuma toată propaganda „sistemului” bagă ură între bugetari și particulari, dar ar fi bine sa amintim că și acest sistem ticălos și propaganda lui sunt plătiți tot cu bani publici. Cât despre salariile mici de la privat, acolo sunt vinovați numai și numai patronii care sunt extrem de lacomi și prin definiție sunt ȚEPARI. Din cauza acestori patroni excroci fug românii în străinătate. Și acum o să înceapă „proletarii de dreapta” să mă înjure.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.