Actualitate

Filantropia Ortodoxă începe o nouă campanie umanitară pentru copii orfani și adulți nevoiași

”Vom încerca, așadar, și anul acesta, să oferim un dram de bucurie, mângâiere şi nădejde celor aflați în suferință și în lipsuri, familiilor defavorizate, cu mulți copii, bătrânilor și persoanelor singure, fără copii sau rude”, scrie pe Facebook preotul Marius Pintican de la Asociația Filantropia Ortodoxă, anunțând demararea celei de-a doua ediții a campaniei “Îmbracă un copil orfan de sărbători și sprijină-i pe cei nevoiași!”.

”Postul Crăciunului este un post al bucuriei și al dărniciei!

Proverbul străbun ne încredințează că “dar din dar se face Rai” iar Sfânta Scriptură ne învață că „cine ajută pe cei săraci împrumută pe Dumnezeu” (Pilde 19, 17) şi ne îndeamnă: „fiţi milostivi, precum şi Tatăl vostru (din ceruri) milostiv este” (Luca 6, 36).

​Cunoscând lucrarea minunată a lui Dumnezeu prin oamenii Săi aleși, în cadrul campaniilor de Sfintele Sărbători din anii precedenți, lansăm cu mult entuziasm ediția a II-a campaniei: “Îmbracă un copil orfan de sărbători și sprijină-i pe cei nevoiași!”

Vom încerca, așadar, și anul acesta, să oferim un dram de bucurie, mângâiere şi nădejde celor aflați în suferință și în lipsuri, familiilor defavorizate, cu mulți copii, bătrânilor și persoanelor singure, fără copii sau rude.

Vă prezint mai jos (în postarea de pe Facebook -n.r.) o listă de 287 de persoane nevoiașe, copii și vârstnici pe care ne dorim să-i ajutăm, pentru ca Sfintele Sărbători să ne fie mai luminoase și cu mai multă încredere în Dumnezeu și în oameni! Puteți să alegeți un copil sau o familie cărora să le cumpărați câteva haine noi (bluză, pantaloni, trening, mănuși, fular, maieru, pijama etc. și câteva dulciuri sau produse tradiționale). Pentru fiecare persoană prezentată în lista de mai jos avem număr de contact, adresă și detalii pe care vi le putem oferi.

Pe listă sunt copii orfani, aflați în Centrul de plasament (DGASPC) de pe strada Toamnei, dar și: 80 de persoane nevoiașe care mănâncă la la Cantina socială Sfânta Filofteia, 50 persoane cu deficiențe de auz, 50 de persoane private de libertate din Penitenciarul din Bistrița care nu au de la cine primi vizite sau un pachet de Sfintele Sărbători, 30 persoane care fac dializă la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și 100 persoane vârstnice din Centrele rezidențiale de la Cușma, Maieru și Târlișua

Ajutoarele se primesc la Cantina Socială Sfânta Filofteia din Piața Unirii nr. 9 (clădirea Protopopiatului Ortodox) până în data de 15 DECEMBRIE sau în contul ASOCIATIEI FILANTROPIA ORTODOXA FILIALA BISTRITA-NASAUDRO09RNCB0038130592410001Cod fiscal 31017916, BCR – Bistriţa – cu specificația – “Dar de Crăciun”.“

Informații și mai multe detalii puteți obține de la următorii:

  • 0745 522 013 – Pr. Marius Pintican.
  • 0742 989 896 – As. Med. Damian Maria
  • 0757 863 073 – As. Soc. Ioana Hognogi
  • 0743 191 502 – As. Soc. Narcisa Rosca
  • 0749 404 795 – Ileana Oltean – Administrator Cantina Sf. Filofteia
  • 0741 648 993 – Dir. Vasile Flore
  • 0742 039 547 – Dir. Ing. Adrian Andronesi
  • 0747 845 212 – Dir. Ing. Gavril Man

6 comentarii

  • Conform datelor istorice Biserica Ortodoxă a apărut în secolul IV. Manuscrisele descoprite în ultimele decenii au reliefat faptul că Biserica Ortodoxă a avut succes la oameni datorită unei abordări bazate pe “modernism”, “libertatea de a alege” și “egalitate și bunăstare pentru toți”. Aspecte care erau revoluționare pentru acele vremuri. Acum Biserica Ortodoxă este mai conservatoare ca oricând. De aceea oamenii s-au și depărtat de religia ortodoxă.
    Propaganda cu încrederea în BOR a 80% din români a picat la “Referendumul pentru familie”, referendum votat de doar 20% din români, cam cât este și încrederea românilor în BOR.
    Cerșători de PR, asta fiindcă acțiunile filantropice și binele se fac în liniște, fără bătut tobele!

  • Măi, oameni buni, aici este vorba despre ajutorarea unor oameni nevoiași, cu precădere copilași. Lăsați-i pe popi în pace, nu este vorba despre ei în această poveste. Și opinia mea la adresa popilor este una negativă, dar aici nu e vorba despre ei, repet. Unde este acea fătucă de pe bârgaie care a dat peste 300.000 de lei unei false maici pentru a o dezlega și pentru a-i fi iertate păcatele, putea să dea aici acei bani, i-ar fi fost iertate mult mai ușor păcatele și dezlegate legările!

  • Ajutorul cel mai de preț pe care o instituție îl poate da, fie și biserica ortodoxă prin toate pârghiile pe care le are la îndemână este integrarea „nevoiașilor” în câmpul muncii… restul e cancan.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.