Consiliul Local Bistrița urmează să aprobe înscrierea unor spaţii verzi în Registrul local al spațiilor verzi, totalizând o suprafaţă de 2.394.632,0485 mp, în sistem informatic, constituit din planuri, date și informații în format digital, situate în intravilanul municipiului și a localităților componente:
Registrul local al spațiilor verzi din municipiul Bistrița cuprinde spații verzi, arbori, și terenuri degradate ce pot fi reabilitate ca spaţii verzi, arbori izolaţi și grup arbori. Registrul se actualizează şi completează pe baza verificării, identificării şi măsurării suprafețelor de spaţii verzi și a arborilor, raportat şi la investițiile derulate și finalizate în oraș.
Arborii din asa numitul Parc „Casa Alba” sunt atacati de o ciuperca si daca nu se iau masuri grabnice acest spatiu verde va trebui sters din registru cat de curand. Primaria trebuie sa angajeze specialisti in intretinerea spatiilor verzi. O investitie paguboasa s-a dovedit a fi labirintul din buxus care s-a „potromocit”(cuvant arhaic care inseamna ca ceva a disparut , fara sa se cunoasca cauzele). De fapt aici se cunoastea cauza , arbustii de buxus fiind atacati de omida paroasa a buxusului . Am transmis si atunci anumite semnale dar nu s-a luat nicio masura si astfel arbustii de buxus s-au uscat iar labirintul nu s-a mai realizat veci , pururea. Trebuiau facute numai doua stropiri anuale care probabil costau sub 100 lei , dar unde nu-i cap e vai de picioare.
Leo
Ești de meserie de știi asa de bine ce scrii aici?
De fapt numai tu ai impresia ca știi…
Înainte de a scrie inepții, te rog informeaza-te(eventual la Direcția fitosanitara)
Pt. ca informatia sa fie exacta trebuie sa amintesc ca in data de 3.dec. 2021 Bistrita -Civica a depus o cerere catre toata administratia prin care se cere ca inca noua perimetre sa fie trecute acuma in CADASTRUL VERDE.
Astfel in 21 dec.la sedinta CL rugam ca toti consilierii locali sa faca bine sa voteze(aprobe) cele cerute de noi care vin in sprijinul bistritenilor si astfel sa avem garantia ca aceste perimetre nu vor fi in viitor desfintate conform legii 24 Sp. Verzi care le ocroteste.
1.Piata Centrala 5021mp
2.Parculetul M. Eminescu 8.700 mp
3. Scuarul central de pe B-dul Republicii 10.000 mp
4.Scuarul din fata CEC Bank Bd.Republicii
5.Parcul Eroilor din Piata Petru-Rares.
6.Scuarele din Piata Unirii.
7.Scuarele de pe B-d. Independentei.
8.Toate scuarele dintre blocurile orasului.
9.Zonele de picnic si plaja de langa strandul MHC.
Asta este preocuparea noastra a civicilor care isi iubesc orasul si aproapele.
Din lista suprafețelor ce vor fi înscrise în Registrul spațiilor verzi, lipseste ”Pădure-parc Codrișor” desi încă dun 2015 a fost adoptată prin hotărâre de CL amenajarea Pădurii Codrișor ca zonă de agrement . Proiectul de amenajare a pădurii-parc Codrisor nu presupune nici un fel de defrisare ci dimpotrivă punerea în valoare a potențialului natural al zonei printr-o strategie care ține cont de valoarea ecosistemului și de utilizarea cotidiană pentru plimbări, sport și recreere. Astfel, intervențiile în zona vizată vor fi minimale respectând prevederile din codul silvic cu privire la amenajările permise în pădurile parc și nu vor avea avea un impact negativ asupra patrimoniului natural. In acest sens, toate intervențiile propuse prin proiect vor fi realizate din materiale organice, cu precădere lemn sau piatră naturală. Nici o amenajare nu va avea nevoie de fundații pentru a fi cât mai non-invazivă cu mediul natural și pentru a asigura oricând posibilitatea de demontare fără a lăsa nici o urmă. Amenajarea Pădurii-parc Codrisor are ca obiectiv revitalizarea unor puncte de atracţie existente încă din perioada interbelică ceea ce va duce la valorificarea potenţialul urbanistic, peisagistic şi turistic al zonei. In acest sens, proiectul prevede intre altele reamenajarea unor poteci turistice: ”Poteca Veveriţelor”, ”Poteca Stejarilor”, ”Poteca Poienelor”, ”Poteca Bicicliştilor”, ”Poteca Veteranilor”.
18.12.2021
Desi Bistrita este un oras mic , Primaria, incadrata cu suficient personal ,se vede ca nu exista o evidenta clara a spatiilor verzi din oras. Pe stada Petre Ispirescu , colt cu Aleea Greuceanu , eexista un parculet care intr-adevar a fost selectat in principal pentru colectarea gunoiului menajer, chiar cu experimente reusite ( containerele ingropate) cu care s-au fotografiat la darea in folosinta edilii orasului, nu este semnalat ca spatiu verde. Poate ca ar merita si acesta o asemenea incadrare ,chiar cu amenajarea unui spatiu de joaca pentru copii !
Mai ganditi-va dle primar!
DA ma pot controla cu succes si poti vedea daca analizezi corect ca nu atac pe nimeni ci raspund franc impostorilor fara nume care ma jignesc si se leaga de bunurile mele fara sa cunoasca speta si chiar pe mine in persoana.
Valabil raspunsul si pt. tine om fara nume..
Nu am nevoie de asa zisi prieteni de pe acest online care nu isi cunosc lungul nasului.
Sarbatori Imbelsugate !