Actualitate Recomandări

Înainte de Revelion, cozi la pește în Piața Decebal din Bistrița (FOTO)

Tradiţia spune că peştele nu trebuie să lipsească din meniul petrecerii dintre ani. Ar avea darul de a aduce noroc şi, bunăstare în case. Dacă mâncați pește în noaptea de Revelion, veți evita toate problemele și obstacolele din noul an precum „peștele se strecoară în apă”. Dorinici să respecte această tradiție, și bistrițenii au stat la cozi în Piața Decebal ca să cumpere pește viu. S-a găsit fitofag la 13 lei kilogramul, dar și păstrăv la 30 de lei kilogramul.

Fitofagul sau crapul argintiu are o carne foarte gustoasă, bogată în grăsimi (până la 13% și chiar 23%). Este un pește originar din China și Siberia de Est. A fost introdus în întreaga lume (inclusiv în România) pentru acvacultură și controlul proliferării algelor. Se crește în heleșteie și iazuri. În Europa a fost introdus pe scară largă, mai ales în Europa de Est. În România a fost adus în anul 1960, în stadiul de pui, fiind aclimatizat în apele naturale și, în special, în iazuri și heleșteie. Se poate consuma prăjit sau la cuptor.

Păstrăvul din Piața Decebal a fost crescut la Parva, în lacuri cu apă captată din râu de munte. Carnea acestui pește este plină de nutrienți care lipsesc oamenilor, proteinele de înaltă calitate, iodul și diverse vitamine și minerale. Păstrăvul conține și vitamina D, dar si omega-3 care ajută la buna funcționare a corpului și creierului.

Etichete

1 comentariu

  • La mare căutare (nu de poliție, ci de amatori), sunt și ,,pești” cu două picioare. Tot așa, înainte de sărbători, că după s-o gătat banii. Și ăștia se ,,strecoară în viață foarte bine”, unii chiar printre gratii, unde, le este locul. No, numa zîc.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.