”A fost un concurs foarte reuşit, peste toate aşteptările, felicitări tuturor pentru calitatea lucrărilor. Cetăţenii au arătat un interes foarte mare pentru acest însemn care până la urmă va defini judeţul nostru. Cred că vom avea unul dintre cele mai frumoase semen de intrare în judeţ din ţară. Avem pana de păun, care ar putea marca spre exemplu zona Năsăudului şi a Salvei, cel care a avut ca temă prezenţa legendei lui Dracula ar putea fi şi el folosit pentru a marca acest ţinut, că tot vorbim de dezvoltarea turismului”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean într-o conferinţă de presă.
Radu Moldovan a precizat că toate cele patru proiecte vor fi evaluate într-o primă fază, mai ales în privinţa costurilor de realizare, de către Comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului, iar lucrarea care va fi pusă în practică va fi decisă prin vot în şedinţă de CJ.
Alexandru Fleşeriu şi Peter Eszter din Cluj, care s-au clasat pe primul loc cu varianta de concurs nr. 6 (turnul de intrare în judeţ) au primit 5.000 de lei. Ioan Donea, ocupantul poziţiei secunde în concurs, cu varianta nr. 2 (pana de păun), a fost răsplătit cu suma de 3.000 de lei, iar Sorin Dacian Diţ (locul 3 cu planşa nr. 12) a primit 2.000 de lei. Valoarea premiului de popularitate, adjudecat de Raluca Judeţ cu varianta 7 în urma voturilor exprimate de cetăţeni online pe site-ul CJ şi la Art Galeria de pe pietonal, este de 2.500 de lei.
Principalele criterii de evaluare şi selecţie luate în considerare la jurizarea propunerilor concurenţilor au fost expresivitatea plastică a obiectului şi legătura cu identitatea culturală a zonei, coerenţa şi exprimarea clară a conceptului, eficienţa şi fezabilitatea soluţiilor propuse, posibilitatea prefabricării şi etapizării lucrărilor.
Pe pagina noastră de facebook puteţi vedea mai multe fotografii.
Felicitari,Raluca!
Ocupantul poziţiei secunde în concurs, varianta nr. 2 (pana de păun) se numeste Ioan Donea.
Corectăm, mulţumim!