Actualitate

Pârtia Cocoș, încasări de 300.000 de lei în numai două săptămâni. Mii de oameni au schiat

(FOTO-VIDEO) Iarna cu nesperat de multă zăpadă și temperaturi scăzute la Bistrița a atras mii de oameni pe Pârtia Cocoș care au plătit circa 300.000 de lei ca să folosească instalațiile de teleschi și telescaun. Și aceasta doar în intervalul 19 ianuarie – 1 februarie. Cei mai mulți au schiat pe pârtia mică, deschisă de altfel prima, în timp ce pe pârtia mare care s-a deschis abia în 28 ianuarie au schiat deja câteva sute de persoane, conform tabelului de mai jos.

Iată ce ne-au spus câțiva dintre cei cu care am stat de vorbă în cursul zilei de vineri:

”Pentru mine, pârtia este perfectă. Eu mă simt ca în concediu, vin, schiez câteva ore, merg la serviciu, nu pierd o oră, o oră și ceva, ca să merg la altă pârtie. De regulă, mergeam la Vatra Dornei, Cârlibaba, Prislop și la Borșa. Nu mă miră faptul că s-au încasat 300.000 de lei. Am auzit că au fost și peste 1000 de cartele vândute în week-end, ceea ce e ok, înseamnă că e apreciată. Cred că e un avantaj pentru copii, eu am unul de 9, altul de 6 ani. Aici au învățat să schieze, ceea ce mi se pare foarte bine pentru ei”.

”Vin pe la 10.00 și plec pe la 13.00. Pârtia mare pentru noi, seniorii, e perfectă, mai mult nici nu avem pretenția. Când nu era zăpadă la noi, mergeam la Câmpulung Moldovenesc. Și dacă se încălzește și nu vom mai putea schia pe pârtia mare, pârtia mică cred că vreo două săptămâni oricum rezistă”.

”E un sezon de schi neașteptat și binemeritat pentru noi bistrițenii. Altfel, mergeam la Toplița că e o pârtie de începători ca aici sau la Vatra Dornei. Dar aici venim două ore, ne dăm și e super bine. E perfect și accesibil ca preț”.

”E o iarnă bogată și ne bucurăm de ce avem. Profităm că este zăpadă consistentă. Condițiile sunt, fără exagerare, extraordinare. E bună ideea unei pârtii de oraș. Avem exemplul de la Toplița. Pe noi, din păcate, nu ne prea ajută relieful ca să avem zăpadă în fiecare iarnă, dar sperăm ca la anul să fie la fel”.

”Discutam cu prietenii că e extraordinar ce avem aici. Și pentru o săptămână – două e bine că putem schia acasă. În anii trecuți mergeam la Vatra Dornei, la Cavnic sau la Borșa, dar nu dau pârtia de acasă pentru ele. Pe cartelă am dat 30 de lei? Unde mai dau doar atâția bani? Nicăieri nu schiezi fără să plătești 100 de lei pe zi măcar”.

22 comentarii

  • Ce ar fi sa aflam și cheltuielile și timpul de amortizare a pârtiei ca de plătit o plătesc tot bistrițenii cu dobânzi cu tot, iar banii aruncați aiurea nu se mai întorc niciodată. Nu era necesara o asemenea investiție doar pentru o săptămână, doua pe an decât pt buzunarul lor. Nu avem drumuri,locuri de munca,condiții în scoli,etc iar cu banii se construiesc pârtii, săli de sport și tot felul de lucruri inutile care nu fac alea decât sa umple buzunarul de partid

    • Creață și cu creierii creți! Hai sa îți spunem ceva! In nici o administrație publica investițiile in orice fel de infrastructura sportiva nu are ca și scop principal recuperare și profit!!! Profitul este bunăstarea celor care beneficiază de aceste investiții! Profit imediat urmăresc privații unde este scump și cei mai putini avuți nu își permit sa meargă!!!! Esti o deșteaptă cu D mare! Simțiți nevoia sa critici doar! Asta se cheamă frustrare!!!!

    • Instalația a fost nouă și are un regim de amortizare de mimim 15 ani !
      Imprumutul este ca și rambursat!
      A fost angajat pe 7 ani!
      Mai sunt 2 ani , acesta și 2023!
      Beneficiile se văd în recreerea și sportul copiilor! Și nu numai!
      Nu este un SRL să obțină profit!
      Este similar cu alte activități sportive și culturale pe care primăria le suportă din banul public!

    • Da, Cosmin, așa e. Nu toate funcționează pe profit. Cultura, de exemplu. Ar trebui să închizi aproape toate muzeele din țară dacă o iei pe indicatorul profit. Dar nici să bagi în datorii două generații de bistrițeni pentru distracția unui segment minuscul din populație, în timp ce ceilalți n-au canalizare, transport comun decent și asfalt pe 3-400 de străzi. Asta deja e măgărie pură.

    • Înainte de votarea schiței astea de buget ( este doar o schiță dacă nu publici și documentele atașate rapoarte venituri – cheltuieli reale și estimate pentru fiecare obiectiv prezentat precum și alte note justificative ) vrem să vedem o balanță pentru pârtie pentru toate cheltuielile și veniturile de anul trecut pe tot anul atât vara cât și iarna. În această balanță trebuie incluse și toate cheltuielile legate de remedierea alunecărilo de teren, plățile către toate firmele care se ocupă de pârtie, cheltuielile cu electricitatea, cheltuielile cu apa, cheltuielile cu întreținerea telescaunului și pompelor, cheltuielile cu iluminarea pârtie, cheltuielile cu salariile tuturor angajaților din primăriei care sau ocupat de pârtie, dobânzile bancare . Numai după aceea ne putem face i constatare dacă pârtia este utilă sau mai bine ar fi să renunțăm la ea și să închidem robinetul prin care se scurg banii noștri. Numai după ce vedem această balanță reală putem să vedem dacă merită să cheltuim alți bani acolo pe Alpin Coaster etc…)
      Suciule degeaba te împăunez că mesajul ăsta este și pentru tine

  • Poate ca perioada asta in care zilnic au fost temperaturi sub 0 grade era bine sa faca zapada si sa o depoziteze sub forma de gramezi pe margine in special pe perioada noptii (si in Vatra Dornei partia Veverita este administrata de primarie si Salvamont). Astfel, cand se incalzea sau se subtia stratul de zapada ca urmare a utilizarii partiei se putea imprastia zapada depozitata putandu-se prelungi sezonul de ski. Asa se procedeaza pe partiile din Vatra Dornei fac tot timpul zapada cand vreme le permite.
    Din pacate la noi nu am vazut sa lucreze tunurile de zapada cand vremea a permis producerea zapezii, in special noaptea dar si ziua se putea face fara probleme.

  • Pai de ce au mers atâția, că au zis că nu-i buna ?
    Așa au făcut și cu Parcul mare când s-a făcut, că nu e bun, că taie copacii, că face blocuri pe el…iar de când s-a făcut e plin tot timpul….))

    • @ Compară numai cu câți schiori din Bistrița merg la Bucovele, Toplița și Poiana Brașov după care întoarcete și mai postează aici .

    • Si ce legatura are ? Sunt foarte multi si aici ca nu esti la campionatul mondial sa mergi pana in Austria de fiecare data cand vrei sa dai o tura cu schiurile.
      Astia de comentati aiurea pe net parca vad ca sunteti primii care mergeti…))
      E mai bine sa mergeti pe partie decat sa stati nacajiti dupa feresti si sa tineti contrabasul.

    • de unde sti tu de dupa geam ca e deschisa 2 saptamini anul trecut a fost deschisa 45 de zile stai jos si prveste pe geam

  • Oare unde e postaciu BALAN care in primavara se plimba cu pro tv pe deal cu declarati false si minciuni acuma sta pitit pina la primavara

  • Instalația deservește vara bikepark-ul, parcul de aventura și în curând va deservi roller coasterul. Nu fiți răi, nu e chiar așa rău. Toate au un început.

  • peter. Poate vrei sa spui CITITOR atata timp cat imi asum ce scriu nu sunt POSTAC ca si altii.
    Sunt aici, si nu trimit stiri false de cand am facut politica VERDE din 2007 incoace joc foarte corect. Mimeni aici nu ma intrece din toti pe care-i votezi tu cu mintea intetosata.
    PRO tv Bistrita m-a invitat anul trecut sus pe partie de unde s-a transmis un lucru absolut real nu minciuni si nascotiri, si s-a filmat ziua in amiaza mare alunecarile de teren si stalpul stramb de la telescaun.
    Inca odata NATURA ne-a demonstrat riscurile acestei partii facute fara studii GEO.
    Esti un prost !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.