Social

Realimentare în aer fotografiată din Bistrița-Năsăud. Activități NATO, devenite rutină

”Noi activități NATO (devenite rutină) pe cerul bistrițean. Realimentare în aer KC 2 Voyager și Eurofighter Typhoon”, a scris pe Facebook Gabriel Runcan, menționând că fotografiile au fost făcute din zona satului Crainimăt de lângă Bistrița.

Avioanele Eurofighter Typhoon aparțin nemților și italienilor, scrie Republica. Nu e nevoie să coboare pentru a-și umple rezervoarele pentru că zboară și aeronave speciale care le alimentează în aer.

Avioanele-cisternă fac cu schimbul, transportă zeci de tone de combustibil și pot alimenta două avioane, bombardiere sau avioane de luptă în același timp.

Avionul-cisternă Airbus Voyager KC-2 din Marea Britanie aparține RAF. A decolat de la baza din Cipru și a făcut zonă în regiunea Reghin-Gherla.

În data de 6 martie, același Gabriel Runcan a postat alte fotografii:

Etichete

7 comentarii

  • Ucrainenii isi doresc avioane de fabricație sovietică.
    Le-am putea da noi MIG-utile noastre și am putea primi in schimb F16 din dotarea Forțelor Regale Daneze. Ei vor sa scape de F16 pentru ca au cumpărat F35 și deja au primit primele exemplare.

    Președintele ucrainean cere închiderea spațiului aerian ucrainean, pentru ca avioanele și elicopterele rusești să nu mai poată bombarda. Am văzut ca unele state NATO susțin aceasta cerere.
    Poate ca avioanele NATO care alimentează in zbor deasupra României, ar trebui sa intre în spațiul aerian ucrainean și să doboare avioanele rusești.
    NATO să le spună rușilor, că daca intra in spațiul aerian ucrainean, după data de …….ora……. vor fi doborâți.
    Cu unii oameni nu ai ce negocia,; ei nu dau înapoi, nu fac compromisuri. Nu au empatie, sunt mincinoși, nu sunt vinovați niciodată – ceilalți sunt de vină, nu văd consecințele acțiunilor lor, le lipsește simtul realității etc.

    • NATO trebuia să intervină de la bun început , încă de la anexarea Crimeeei din 2014 . Și așa s-a văzut că nu prea au cu cine , Rusia fiind un câine lătrător dar când să muște își pierde dinții . Armata lor e vai și amar , nu face față nici unei furtuni . Iar schimbul de MIG -uri putea fi făcut , măcar scăpăm de acele jafuri pentru totdeauna .

    • Ce sa faca cu Mig urile 21? Sa le moara si lor pilotii?Nimeni nu mai are Mig 21 …Nici traficantii de tigari nu le vreau.

    • Nu mă pricep la politică, dar în ultimele 3 săptămâni această temă a fost destul de dezbătută. Din ce am înțeles eu: una din condițiile ca NATO se poate extinde (sa accepte noi țări) este că țara candidată (in cazul de față Ucraina) sa nu fie în stare de război. Ucraina e in relații întinse cu Rusia de ceva ani buni (URSS a construit o linie de gaz către Europa. După ruperea Rusiei”țeava” a rămas pe teritoriul actual al Ucrainei care a profitat și de gazul care tranzita țara. Pentru Rusia a fost mai ieftin sa construiască o alta conductă care sa ocolească Ucraina, în condițiile în care o conductă de gaz este relativ scump și durează destul de mult timp). Drept urmare țările din NATO intervin relativ discret.

    • @Ljesus
      Am înțeles că nu te pricepi la politică dar Rusia a fost și rămâne o amenințare la adresa lumii civilizate și mai ales a Europei de Est încă de la Revoluția Bilșevică . NATO nu a fost creat ca un organism de menținere a păcii și chiar dacă are rol defensiv acum ar trebui să apere Ucraina și să înece Rusia sub o ploaie de bombe. Altfel nu de avem nevoie de această alianță ci de o armată europeană care să nu știe ce este frica .

  • Bai baieti …ce viteji sunteti voi,unul din Danemarca si unul din Spania.Sunt 2 aspecte ale problemei…NATO nu ataca decat daca e agresata o țara membra ,asta asa ca principiu.Ne principial vorbind,daca îi ținea calbaxanul o faceau in 2014.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.