Actualitate

Gripa poate fi fatală. O bistriţeancă a murit în spital la Cluj

O femeie în vârstă de 47 de ani, internată din 25 februarie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, unde a ajuns după ce a fost transferată în 22 februarie de la Spitalul Judeţean Bistriţa la Institutul de Gastroenterologie-Hepatologie, şi în cazul căreia s-a confirmat infecţia cu virusul gripal tip AH1pdm09, a decedat.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj a fost internată în 25 februarie o pacientă în vârstă de 47 de ani, transferată iniţial de la Spitalul Judeţean Bistriţa – secţia Boli Infecţioase la Institutul de Gastroenterologie-Hepatologie ”Prof. dr. Octavian Fodor” (în 22 februarie).

Ea a fost internată cu diagnosticul de „bronhopneumonie acută, insuficienţă respiratorie acută, hepatită acută de tip colestatic, suspect sepsis” şi, fiindu-i prelevate probe pentru etiologia gripală, s-a confirmat virusul gripal tip AH1pdm09. Pacienta a murit marţi, se arată în comunicatul DSP Cluj.

În 9 ianuarie, o altă femeie din Bistriţa, în vârstă de 55 de ani, a decedat. Virusul gripal detectat în cazul respectiv a fost de tip A, subtip H1.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.