Actualitate

Drumul care leagă zona Codrișor de podul Jelnei va fi deschis circulației rutiere

Drumul care leagă zona Codrișor de podul Jelnei va fi deschis circulației rutiere, însă pe durată determinată, cât orașul este în șantier, ulterior urmând ca aici să fie amenajată o zonă de promenadă.

”În curând vom deschide traficului auto zona aferentă râului Bistrița între Codrișor și strada Viorelelor, spre podul Jelnei, cu caracter temporar șinând cont de faptul că în oraș vor avea loc lucrări ample și orașul va deveni un șantier în acest an. De aceea, pe o perioadă determinată, vom deschide acest drum pentru trafic”, a spus primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

Edilul a menționat că, înainte ca mașinile să poată circula pe lângă râu, mai trebuie făcute unele lucruri:

”Trebuie clarificat regimul juridic al terenului. Îl vom aduce în categoria de stradă pentru că, în momentul de față, nu are această categorie și vom face câteva intervenții, cum ar fi montarea unui parapet aferent malului, vom pune blocaj de piatră și alte intervenții specifice. Ulterior această zonă va fi amenajată din bani europeni ca și zonă de promenadă”, a spus primarul.

Etichete

18 comentarii

  • Pentru ca toți Bistrițeni să aibă acces la zona Codrișor este mandatoriu de a fi construit Podul rutier Stadionului cu două benzi pe sens și piste de biciclete între strada Vasile Conta și strada Codrișor.

  • Ăștia au umor cu caru nu glumă. Ce fel de promenadă să fie pe strada Codrișor hi, hi ?
    Să admiri rahați celor din Ștefan cel Mare și Valea Ghinzi sau rahați câinilor ?

  • Motto:
    „Îi plâng pe proşti şi proştii mă înving,
    Surâzători sub steaua mea sterilă.”
    (Ana Blandiana- Eclipsa)
    Cu mai multa gândire si mai putina înversunare din partea fostului primar Ovidiu Cretu, care s-a cramponat cu încăpătânare de ideea tâmpită cu centura (ne)ocolitoare prin pădurea Codrisor orasul Bistrita putea avea avea deja această stradă modernizată. Este vorba despre o artera de circulatie de tip splai la sud de oras, pe malul stâng al râului, care sa faca legatura intre Podul Budacului si Podul Jelnii pe la poalele padurii Codrisor. In acest sens exista un proiect mai vechi pentru portiunea respectivă care includea si amenajarea malurilor râului Bistrita. (vezi:https://zupernews.wordpress.com/2013/06/06/codrisor-hill-p-u-z-bistrita-…).
    In plus, strada Codrisor de la Podul Budacului la Podul Jelnii face parte din traseul de mobilitate urbană „Linia albastră” aferent malurilor râului Bistrita de la Sărata la Unirea.

  • Pentru o tanara fara aptitudini de soferita si care a plonjat in raul B-ta acum vreo trei ani iarna fostul primar OTC a plantat STAFILOCOZI de beton si a interzis circulatia pentru toti orasenii cu masini.
    Acuma vine caldura iar doritorii de senzatii tari nu au decat sa plonjeze in ape mai calde.
    De ce sa suferim noi bistritenii pentru niste fraieri cu adrenalina in cap ?

    • Bălane ești cam dezinformat tânăra aceea a plonjat în apă pe vremea lui Turc fiindcă acesta nu avut grijă de stradă, caută în arhivă Timp Online și o să găsești și acest articol. Ești can bancul ăla ” Nu a fost mașină că a fost bicicletă și nu i-sa dat ci i-sa luatt ” Felicitări Turc hi, hi !

  • No vi s aterminat cu linistea la cei care locuiti de la podul Budacului pana la motel…pregatiti va de raliuri intre puțoi si fugiti de pe strada ca drumul asta va fi ales sa circule din de țzaranoii beți…

  • Problema este că odată cu realizarea zonei pietonale de pe Liviu Rebreanu și cu preconizata Linie Verde circulatia auto se sugrumă în partea de Sud astfel este neapărat realizarea unui culoar auto pe malul dinspre Budac între Sărata și Livezile. Acest culoar va cumprinde și strada Codrișor că altfel nu are pe unde trece.

  • Eu acum pentru a merge din Zăvoaie în Cocoșu trebuie să încojor tot orașul. Nu este posibil așa ceva până cânt va dura atâta delăsare și atâta incompetență !

  • Zidul Cetății este singurul lucru cu adevărat vechi și important din orașul nostru. El trebuie eliberat de gratiile de închisoare și pus în valoare de un sitem de luminare adecvat iar accesul mașinilor trebuie interzis total pe străzile Dogarilor , Mihail Kogălnicianu, Ecaterina Teodoroiu și Barbu Lăutaru. Fiind permis doar accesul pietonilor și bicicliștilor.

    • Ar fi o realizare foarte frumoasă care probabil ar atrage turiști care lipsesc cu desăvârșire din Bistrița.

    • La biroul de informare turistică de lângă primărie ar trebui să existe niște pliante și să fie promovat traseul turistic de pe lângă zidul cetății din Bistrița. Pozele de pe pliante ar trebui să fie dinaintea ca zidul cetății să fie ascuns de administrația Turc sub gratiile de închisoare.

    • Întradevăr Zidul Cetăți a fost închis după grati în timpul mandatului lui Turc dar acest proiect și toată documentația a fost făcută în timpul lui Crețu . Așa ca Turc este numai parțial devină.

  • În orașele civilizate din Europa malurile râurilor sunt amenajate ca străzi magistrale de tip splai tocmai pentru faptul că fiind pe râu terenul nu a putut ocupat de tot felul de costrucții și astfel pe aceste străzi se poate traversa orașul de la un capăt la altul vezi aici Londra, Paris, Viena, Berna și altele. Nu mai cei din primărie de la noi au fost atât de ….încât să-l blocheze cu bolovani.

    • Îți bați gura degeaba că cei din primărie merg în străinătate doar la shopping la Mall-uri că la Bistrița nu există niciun Mall, așa că nu văd și nu înțeleg nimic din ce se întâmplă acolo.

  • Ceva tot nu se pupă aici : Cum acele teren nu are categoria de stradă dacă apare în nomenclatorul stradal ca strada Codrișor și pe harta orașului ca strada Codrișor ?
    Este ceva la fel cu cele două PUG-ri. Ați verificat în toate PUG-urile dacă este stradă ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.